SPORTURI  »  TENIS  »  WTA 125 PARMA

Duelul româncelor de la Parma a fost câștigat de Ana Bogdan, ea trecând de Jaqueline Cristian în trei seturi

Ana Bogdan s-a impus în duelul româncelor
Ana Bogdan s-a impus în duelul româncelor

Articol de - Publicat joi, 21 septembrie 2023 19:43 / Actualizat joi, 21 septembrie 2023 19:52

Ana Bogdan (30 ani #71 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului WTA 125 de la Parma, după ce trecut, joi, în sferturi” de Jaqueline Cristian (25 ani #107 WTA) cu 4-6, 6-1, 7-6 (1). 

Întâlnirea dintre cele două românce a fost una echilibrată. Jaqueline Cristian a câștigat primul set cu 6-4, apoi Ana Bogdan a revenit și s-a impus cu 6-1 în cel de-al doilea.

 În decisiv, Bogdan a câștigat pe serviciul adversarei în game-ul al cincilea, dar atunci când a servit pentru închiderea partidei, la 5-4, nu a reușit să-și păstreze avantajul.  Jaqueline a făcut 5-5, apoi s-a ajuns la tie-break, acolo unde Ana Bogdan, favorită a doua a turneului, s-a impus cu 7-1.

Ana Bogdan o întâlnește pe Anna Bondar

Este a doua victoriei a jucătoarei născute la Sinaia în fața lui Jaqueline Cristian. Pentru un loc în finală, Ana Bogdan o va întâlni, vineri, pe Anna Bondar (26 de ani #105 WTA)) din Ungaria. Scorul întâlnirilor directe este 2-1 în favoarea Anei Bogdan, două partide având loc anul acesta, la Australian Open unde s-a impus jucătoarea din Ungaria și la Madrid când a câștigat românca.

5.222 de euroşi 57 de puncte WTA și-a asigurat Ana Bogdan până acum la Parma

Ce sunt turneele WTA 125?

Circuitul feminin a inclus turneele WTA125 din 2012 sub titulatura de seria Challenger, denumire similară cu cea din ATP. Sunt situate imediat sub turneele cel mai bine răsplătite cu puncte și bani, oferind însă la rândul lor recompense decente. Anul acesta, calendarul conține 14 competiții, găzduite de Franța, Spania, Italia, câte 3, Columbia, Mexic, Croația, Suedia și România.

Două trofee în 2023

„Tricolorele" stau foarte bine la performanțele în turnee WTA 125. 7 titluri câștigate din 2017 încoace, România fiind pe locul 3 într-un clasament pe națiuni, după SUA, 11, și China și Rusia, câte 10. În 2023, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan sunt singurele jucătoare din România care s-au impus într-un astfel de turneu, la Reus în Spania, respectiv Iași.

Citește și: 

Simona Halep are un aliat uriaș, pe marea Martina Navratilova: „La ce reacții adverse are roxadustatul, nu văd de ce l-ar lua un sportiv!”
HALEP SUSPENDATĂ
Simona Halep are un aliat uriaș, pe marea Martina Navratilova: „La ce reacții adverse are roxadustatul, nu văd de ce l-ar lua un sportiv!”
Grecia lui Stefanos Tsitsipas este adversara României în Cupa Davis
CUPA DAVIS
Grecia lui Stefanos Tsitsipas este adversara României în Cupa Davis

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
kakamaka
kakamaka  •  22 Septembrie 2023, 09:54

Deci Romania este pe locul 3, dupa SUA, Rusia si China. Curat locul 3! Probabil ca Rusia si China sunt o singura tara! Mai sunt berbeci care scriu articole despre sport fara a cunoste aritmetica. Normal este 1 SUA 2-3 Rusia, China 4 Romania.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează