SPORTURI  »  RUGBY  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Echipa națională, interzisă în mai multe orașe: „Avem refuzuri clare de la Sibiu, Cluj, Piatra Neamț, Botoșani, Ploiești...”

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 martie 2021 12:54 / Actualizat sambata, 06 martie 2021 14:45

Alin Petrache, președintele recent reales al Federației Române de Rugby, a explicat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” ce urmează pentru echipa națională de rugby, a expus motivele pentru care nu se poate juca pe Arena Națională și care sunt marile orașe care i-au dat interzis în a juca meciuri internaționale de rugby.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Alin Petrache a fost difuzată pentru prima dată pe 3 martie 2021

- Domnule Petrache, ce urmează pentru federație?
- Meciul cu Spania, care bate deja la ușă și pe care eu n-am unde să-l desfășor! Stadionul Arcul de Triumf, din punctul de vedere al utilizării lui, este perfect, dar mai trebuie niște simple hârtii. Meciul cu Spania o să-l jucăm în Ghencea, pe terenul de rugby. Noi din ianuarie ne-am antrenat pe terenuri bocnă, înghețate, sintetice. E foarte greu să performăm... Ne-au cerut programul meciurilor, l-am trimis de pe 21 ianuarie și are 48 de pagini.

- Dar pe Arena Națională de ce nu jucați?
- Pentru că nu poate găzdui meciuri de rugby. Ne lipsesc 17 metri pentru a juca meciuri acolo. Meciuri oficiale nu se poate. Ne lovim de gradenele de beton în lungime... Oricum, mai avem 62 de arene, conforme rugby-ului, unde se joacă fotbal în România. Am bătut la ușă să joc cu echipa națională, dar am fost refuzați.

- Serios? De cine?
- Vreți exemple? Sibiu, Cluj, Piatra Neamț, Botoșani, Ploiești... Refuzuri clare! Ne-au spus că nu vor, că au alte competiții și alt calendar. Și vorbim totuși de echipa națională!

- Domnule Petrache, ați fost și președinte al COSR.
- Și am promis că aducem 6 medalii de la Rio, dar ne-am întors cu patru. Atunci am decis împreună cu echipa mea să facem un pas în spate pentru că nu am putut să realizăm lucrurile pe care ni le doream. A fost vorba de o demisie de onoare!

- De ce ne-am prezentat așa prost?
- Pentru că de 30 de ani ne lamentăm. Nu putem nimic nici pe hârtie. Fiecare ministru care vine face o nouă strategie a sportului. M-am săturat! Am schimbat 15 miniștri și fiecare a venit cu câte o strategie. Fiecare ne explică cum e oul, cum e roata rotundă și cum e apa caldă! Și fiecare vine cu câte un model, cu nu știu ce țară. Mi s-a întâmplat și la echipa națională cu antrenori care voiau să mă antrenez ca un francez. Nu pot!

- De ce?
- Nu pot să mă antrenez ca un neozeelandez. Profesionalismul care există acolo nu se poate aplica aici... Acolo mai mult de jumătate din populația țării este legitimată în sport, cu acte. Au 4,5 milioane de locuitori și mingea de rugby se primește cadou. Noi trebuie să ținem seama de particularitățile națiunii noastre și să ne dezvoltăm. Mereu am avut un pachet de înaintare destul de puternic în grămadă.

- Referitor la echipamentul de la Rio?
- Majoritatea sportivilor care au participat se antrenează și astăzi cu ele! Am văzut că acest scandal s-a încheiat după patru ani și jumătate trimițând în judecată trei persoane pentru abuz în serviciu. Nu mai judecăm pentru contrafacere sau alte lucruri, ci doar pentru abuz în serviciu.

Citește și:

EXCLUSIV Poveste incredibilă cu Ianis Zicu: „Așa am cheltuit primii bani! Giovanni m-a amenințat: «Asta faci tu? Vin și rupem contractul cu Inter!»”

EXCLUSIV A râs de Cristiano Ronaldo, iar portughezul l-a făcut să-i pară rău: „Un copil de 16 ani cu coșuri pe față! Nu credeam că poate să-mi facă asta”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (18)
2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  06 Martie 2021, 21:09

Tocmai ne-a bătut Rusia, băi președintele viselor.Am ajuns ultimii proști din Europa, ne bate Rusia,Portugalia, Spania, ce sa vorbim de Georgia,că ăia sterg pe jos cu noi.Cand ai asemenea "rezultate " ,trebuie să fii de-a dreptul nesimțit să ceri stadioane făcute din bani publici în exclusivitate pentru rugby,condiții extra-super,dar rezultate ioc...Da-ti, băi, demisia,că nu ești în stare de NIMIC.Acum 40 de ani băteam Franța, ne distram cu Georgia.Rusia,Portugalia,Spania nu existau.Italia asemenea,ACUM suntem proștii satului,dar vrem terenuri exclusive.RUSINE!!!!!

polistul68
polistul68  •  06 Martie 2021, 18:31
Postat de undergrant pe 06 Martie 2021, 16:30

Nu inca, se lucreaza la proiect(e)... Lasand la o parte ironia ce se foloseste de-o imprejurare absolut tragica, in care si-a pierdut viata un tanar, raspunsul comprehensiv este urmatorul: Noul Primar, Domnul Dominic Fritz, nu este de acord cu ceea ce-i cer cetatenii, adica sa intri in Timisoara doar dupa ce demonstrezi ca mananci cu furculita in mana stanga, nu scuipi coji de mizilic si, mai ales, te dezici de folosirea "perfectului simplu"...

Sunt timisorean 100%...si hai sa lamurim un lucru..Robu, Fritz...vin si pleaca, noi tot aici vom fi...e bine primit oricine e civilizat si VREA SA SE INTEGREZE...numarul masinii conteaza mai putin..poti sa fi oltean, moldovean, dobrogran..daca esti OM esti bineprimit oriunde.

hannah.robinson
hannah.robinson  •  06 Martie 2021, 17:32
Postat de undergrant pe 06 Martie 2021, 16:30

Nu inca, se lucreaza la proiect(e)... Lasand la o parte ironia ce se foloseste de-o imprejurare absolut tragica, in care si-a pierdut viata un tanar, raspunsul comprehensiv este urmatorul: Noul Primar, Domnul Dominic Fritz, nu este de acord cu ceea ce-i cer cetatenii, adica sa intri in Timisoara doar dupa ce demonstrezi ca mananci cu furculita in mana stanga, nu scuipi coji de mizilic si, mai ales, te dezici de folosirea "perfectului simplu"...

Ești tare mândru de el...bravo tie... fiecare are ce merita... despre furculița ce sa zic...sper sa va învețe pe toți cum se tine in mana...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează