SPORTURI  »  RUGBY  »  REACȚIE

Eduard Novak, răspuns acid pentru Alin Petrache: „Dați-vă demisia de onoare! Poate altcineva va fi interesat și de rugby, nu numai de stadionul Arcul de Triumf”

Articol de - Publicat vineri, 10 noiembrie 2023 17:16 / Actualizat vineri, 10 noiembrie 2023 21:59

Într-un mesaj postat pe contul de Facebook, atât în română, cât și în maghiară, Eduard Novak, fostul ministru al sportului, l-a atacat pe Alin Petreche, președintele Federației Române de Rugby.

„Novak ne-a dat finanțare de 37 de lei patul în cameră dublă și 100 de lei pentru 3 mese pe zi”, a spus recent Alin Petrache. Iar Eduard Novak a avut azi o replică dură.

Eduard Novak îl atacă pe Alin Petrache

„Stimate domnule președinte Alin Petrache, citesc atacurile susținute la adresa mea și îmi dau seama că încercați să vă spălați pe mâini de eșecul dezastruos de la Campionatul Mondial. 

Cu siguranță, poate unii vă și cred, însă cu aceste acuzații nu rezolvați în niciun fel situația rugby-ului românesc, care este într-o cădere continuă în ultimii 20 de ani. Dați vina pe fostul Ministru, pe lipsa bugetului, pe condițiile neprielnice de pregătire. O să vă dau și câteva răspunsuri care poate vă ajută:

  1. Buget alocat Ministerul Sportului 
    Bugetul Federației de Rugby a avut cel mai mare buget în anii 2021, 2022, 2023 dintre sporturile de echipă din România.
  2. Ați avut cele mai bune condiții de pregătire (Arcul de Triumf), față de alte sporturi de echipă. 
    Spre comparație, handbal Floreasca este o paragină, Volei nici nu are teren propriu, polo în Floreasca, este o paragină, baschet...
  3. Însă față de alte sporturi de echipă aveți cele mai puține echipe în Liga 1, doar 5, aveți cei mai puțini jucători legitimați. 
    Spre comparație cu Rugby, alte sporturi de echipă chiar au obținut rezultate internaționale.
  4. Vă referiți la bugetele celorlalte țări și sprijinul de la stat. 
    Franța - 2 milioane de jucători, România - 9.100 jucători. Franța - 146.000 de cluburi, România - 113 cluburi. Vă rog nu induceți în eroare opinia publică, nu aveți cum să comparați bugetul cu aceste țări. Doar din taxele acestor jucători Federația are proporțional buget mult mai mare.

Vă rog mult, nu mai căutați vinovați, mai bine analizați ce ați realizat în mandatele dumneavoastră de președinte și dacă considerați că ați dat greș, să vă dați demisia de onoare.

Poate altcineva va fi interesat și de rugby-ul din țară, nu numai de stadionul Arcul de Triumf… Mult succes în orice faceți” a fost mesajul lui Eduard Novak.

VIDEO Alin Petrache prevede un viitor sumbru pentru rugby-ul românesc: „Suntem la limita subzistenței!”

Ce a spus Alin Petrache

Am primit într-un final de mai, cu 3 săptămâni înainte de a intra în primul cantonament de pregătire, o finanțare minimalistă pentru pregătirea echipei naționale. Nu am putut să ne ducem la capăt tot programul pe care l-am pregătit cu mult timp înainte de a intra în cantonament. 

Finanțarea pe care am primit-o de la domnul Novak, care știți ce adversitate a avut față de rugby și față de conducerea federației, este de 37 de lei patul în cameră dublă și 100 de lei pentru 3 mese pe zi. Ăștia sunt banii pe care i-am primit de la domnul Novak pentru o pregătire așa-zis adecvată pentru o Cupă Mondială, unde am văzut pe pielea noastră cu cine ne confruntăm. 

Bugetele echipelor cu care ne-am confruntat în primele trei meciuri este mult peste bugetul sportului românesc, în parte, de care beneficiază din partea Guvernului României. Dacă discutăm de Africa de Sud, discutăm de 132 de milioane. Dacă discutăm despre Scoția, discutăm de peste 80 de milioane de euro. 

Dacă discutăm despre Irlanda, vorbim de 113-114 milioane de euro. Astea sunt bugetele cu care noi ne-am confruntat! Putem discuta și despre Tonga, au undeva peste 6,8 milioane de euro. Putem cere banii de care avem nevoie, dar nu știu dacă în acest moment națiunea ne poate oferi acești bani. Vă pot spune bugetul pe care l-am avut, care a fost de 6,2 milioane de lei. Asta înseamnă 1,2 milioane de euro. 

- Alin Petrache

Citește și: 

Acuzații tranșante la adresa lui Patrick Mouratoglou pentru cazul Simonei Halep: „A distrus-o!”

Emil Grădinescu a comparat fanii unei echipe din România cu niște cimpanzei! » Reacție incredibilă la audierea de la CNA: „Îmi cer scuze pentru cimpanzei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
MaxiP
MaxiP  •  12 Noiembrie 2023, 08:34

Ok, i-a raspuns, fantastic, bravo Novak. Stai, ce i-a raspuns? Mie imi place cand in conflictele astea vin astia cu argumente pentru a-si contrazice contestatarii, totusi ce zice Novak mi se pare uluitor. S-a apara el in fata lui Petrache, dar ce spune el de fapt? Ca i-a dat lui Petrache cel mai mare buget pentru sporturile de echipa. Aha. De ce? Asta desi are cele mai putine echipe legitimate in campionat. Vorbeste de lipsa de conditii de pregatire din alte sporturi, el fiind fostul ministru. Aha. Pe langa asta, aduce ca argument UN STADION pentru conditiile fantastice de pregatire ale rugbyului. De altfel, ca multi altii, confunda Romania cu Bucurestiul, adica pentru multi efectiv alte orase nu mai exista in afara Bucurestiului, culmea, desi el nefiind bucurestean din cate stiu. Pentru ca Bazinul Floreasca nu e totusi singurul din tara, nu ii opreste nimeni pe cei din lotul national de polo sa se pregateasca la Oradea de pilda. Pe langa asta mi se pare si neinformat, s-a facut Bazinul din Ghencea, care e absolut decent, se pare ca Novak nu stie de acesta. Din pacate daca astea sunt capacitatile oamenilor care ne conduc sportul nu e de mirare ca lucrurile se misca greu. Se cearta intre ei si vin cu niste argumente cu care efectiv se compromit complet.

ovis
ovis  •  11 Noiembrie 2023, 12:28

Novak are dreptate.Omul are obrazul gros.In orice tara normala,o asemenea rușine era urmata de demisia președintelui, înainte de urcarea în avionul de întoarcere.

marin8
marin8  •  11 Noiembrie 2023, 08:09

novak ăsta e *** rău...! cum sa ceri așa ceva unuia că petrache, care nu cunoaște semnificația termenilor onoare, demnitate, etc...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează