SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ DE RUGBY

Evoluţia de la Mondiale i-a închis uşa la naţională » Romeo Gontineac nu va mai fi selecţionerul României

Romeo Gontineac
Romeo Gontineac

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 30 septembrie 2011 20:03

Reveniţi din Noua Zeelandă fără să fi strîns măcar un punct la Cupa Mondială de Rugby, jucătorii naţionalei României au primit o veste foarte proastă pe aeroport. Antrenorul Romeo Gontineac nu va mai continua pe banca "stejarilor", iar Federaţia nu s-a gîndit încă la un succesor.

"Nu se pune problema de nicio demitere, contractul meu cu federaţia s-a terminat odată cu Cupa Mondială. Din 28 septembrie nu mai sînt antrenorul naţionalei României. Este oficial, aşa a fost înţelegerea de la început. Critici şi diagnostice toţi sîntem capabili să facem, mai greu e să aducem soluţii. Dacă e să nu mai lucrez la echipa naţională, oricum inima îmi va rămâne aproape de România, nu depinde neapărat de mine prelungirea contractului", a spus Gontineac. 

Romeo Gontineac, care a preluat conducerea tehnică a naţionalei României în mai 2010, a precizat că rugbiştii români nu s-au făcut de ruşine la Cupa Mondială, deşi nu au câştigat niciun meci.

"România nu a fost o ruşine la Cupa Mondială, românii au câştigat respect. Peste tot lumea ne-a felicitat pentru jocul nostru şi pentru ce am încercat să facem. Nu e o ruşine că n-am câştigat niciun meci, nu puteai să câştigi cu Anglia. Frica era invers, să nu fi luat 100 de puncte, cum mulţi se gândeau. Acum la rece eu nu am ce-mi reproşez. Bilanţul e însă negativ pentru că n-am obţinut nici măcar victoria cu Georgia, pe care ne-am dorit-o foarte mult", a adăugat el. 

România a înregistrat următoarele rezultate la Cupa Mondială de rugby din Noua Zeelandă:
24-34 cu Scoţia, 8-43 cu Argentina, 3-67 cu Anglia şi 9-25 cu Georgia.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
bazileon
bazileon  •  30 Septembrie 2011, 22:50

Partea proasta e ca nu mai exista echipe mici - in afara de noi! In curand nu vom mai bate pe nimeni; deja Portugalia se pregateste sa ne ia fata. Si nu putem da vina pe nimic si nimeni, in afara de noi insine. De ce gruzinii pot, desi tara e saraca, distrusa de razboaie civile si ciopartita de ciracii Moscovei? Fiindca vor si au sange de razboinici. Noi, niste mamaligi. Crede cineva ca Georgia, in locul nostru, ar fi scapat victoria cu Scotia? Si cu toata simpatia pentru Gontineac jucatorul, ca antrenor, cum zic englezii, sucks!

paiazze
paiazze  •  30 Septembrie 2011, 21:19

Pai n-a zis nimeni sa castigati cu Anglia. Dar in meciul cu Georgia a fost jale! (mai putin inaintarea) E bun respectul, nu zic, felicitari, dar daca nu mi-as atinge nici macar obiectivul ala amarit, care era O VICTORIE, cu Georgia, parca nu prea as mai vorbi de mandrie, respect etc... In sfarsit, o sa vina iar vreun francez, vreun neozeelandez, dar rezultatele vor fi aceleasi. Ce-am fost si ce-am ajuns...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează