SPORTURI  »  RUGBY  »  DECES

Fost campion mondial la rugby, decedat la 45 de ani » Nu este singurul Springboks răpus de boală

Articol de Catalin DumitrescuJURNALISPORT - Publicat luni, 06 februarie 2017 22:48

Scleroză laterală amiotrofică. Așa se numește boala care l-a răpus, luni, la aproape 46 de ani, pe unul dintre marii jucătorii ai echipei naționale de rugby a Africii de Sud, Joost van der Westhuizen.

Acesta a fost mijlocașul la grămadă al Springboks vreme de 89 de partide, între 1993 și 2003. A făcut parte din celebra echipă care a câștigat Cupa Mondială, în 1995, pentru Africa de Sud. Evenimentul a fost transpus, cinematografic, în pelicula de succes "Invictus".

Fostul internațional a fost internat sâmbătă, cu mari dificultăți de respirație. Westhuizen a marcat 190 de puncte pentru naționala sud-africană (38 de eseuri) și a mai câștigat, în afara Cupei Mondiale din 1995, și trofeul Tri Nations, în 1998.

Moartea sa a fost confirmată de The J9 Foundation, organizația de caritate pe care o fondase fostul jucător în 2012.

Van der Westhuizen nu este primul internațional sud-african decedat din cauza acestei maladii. Tinus Linee, un alt jucător al Springboks și fost antrenor secund al RCM Timișoara, a decedat cu același diagnostic în noiembrie 2014.

 Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează