RUGBY  ·  RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

Georgia - România 41-13 // Start ratat în Rugby Europe Championship! „Tricolorii” au fost spulberați de Georgia

Articol de - Publicat sambata, 01 februarie 2020 18:44

România a început cu stângul în noua ediție a REC, suferind o înfrângere categorică la Tbilisi, contra Georgiei (13-41), după 1-6 la eseuri.

Debutul României în noua ediție a Rugby Europe Championship a coincis cu primul meci al englezului Andy Robinson pe banca tehnică a „tricolorilor". Fostul selecționer al Angliei și al Scoției nu a avut parte însă de un start fericit cu „stejarii".

Georgia, echipa care domină de ani buni eșalonul doi valoric al rugbyului european, a început furibund disputa de la Tbilisi și în minutul 5 marca deja primul eseu al întâlnirii prin Abzhandadze. Românii nu s-au speriat însă, au echilibrat jocul și, prin două lovituri de pedeapsă fructificate de Florin Vlaicu, au trecut în avantaj: 6-5. Același Abzhandadze a stabilit însă scorul primei reprize tot dintr-o lovitură de pedeapsă: 8-6.

S-a „aplecat" terenul

În partea a doua, georgienii au mai marcat încă un eseu, la debut, în urma unei acțiuni legate, oprită în terenul de țintă prin Modebadze. Imediat însă, România a replicat, o minge de urmărire trimisă de Fercu fiind culcată de Florin Vlaicu în terenul gazdelor. Același Vlaicu a transformat și a restabilit egalitatea: 13-13.

România a avut șansa să treacă în avantaj, dar tot Vlaicu, dintr-o lovitură de pedeapsă, a trimis balonul în but. Din acel moment, în minutul 54, meciul parcă s-a terminat pentru „stejari". A urmat o supremație a gruzinilor, care până la final au mai marcat patru eseuri.

Românii au fost dominați pe înaintare, georgienii punctând mai ales din molurile formate după repunerile în margine. România va întâlni etapa viitoare, în REC, Portugalia, tot în deplasare, pe 8 februarie. 

14-9e acum scorul general în întâlnirile Georgia-România, un meci încheindu-se egal

vezi și:Anca adormea în pijamale şi se trezea goală. Ce i-a făcut tatăl vitreg: „când am mers la toaletă, am văzut„
Libertatea
Comentarii (4)
Mihai Romanciuc  •  02 Februarie 2020, 10:12

L-am ascultat pe d-l Petrache ,care era multumit de jocul echipei ,care a jucat 60 de minute bine ,ca si cum un meci nu are 80 de minute.Tot d-l Petrache ne spune ca echipa este in reconstructie.Aceasta reconstructie este perpetua (de pe vremea lui Irimescu )in cel mai veritabil stil romanesc al mesterului Manole.Acest lucru este valabil ptr. tot sportul romanesc deoarece nu este o politica de stat coerenta si serioasa de organizare a sporului de pe la noi.

mioriticul  •  01 Februarie 2020, 20:35

Se duce rugbyul unde a ajuns handbalul

rocky2  •  01 Februarie 2020, 19:48

Bravo baieti! Suntem mandri de voi!

Vezi toate comentariile (4 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Fotbal, Liga 2
U Craiova 1948 - Metaloglobus
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:45 Handbal M
Dinamo - USAM Nimes Gard
Digi 4, Telekom 4
19:55 Fotbal, Liga Campionilor
Rennes - Chelsea
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:55 Fotbal, Liga Campionilor
Krasnodar - Sevilla
Digi 2, Telekom 2
22:00 Fotbal, Liga Campionilor
Dinamo Kiev - Barcelona
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor
PSG - Leipzig
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor
Manchester United - Bașakșehir
Digi 3, Telekom 3
22:00 Fotbal, Liga Campionilor
Juventus - Ferencvaros
Digi 4, Telekom 4
Program TV complet
Liga 1