RUGBY  ·  RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

Georgia - România 41-13 // Start ratat în Rugby Europe Championship! „Tricolorii” au fost spulberați de Georgia

Articol de - Publicat sambata, 01 februarie 2020 18:44

România a început cu stângul în noua ediție a REC, suferind o înfrângere categorică la Tbilisi, contra Georgiei (13-41), după 1-6 la eseuri.

Debutul României în noua ediție a Rugby Europe Championship a coincis cu primul meci al englezului Andy Robinson pe banca tehnică a „tricolorilor". Fostul selecționer al Angliei și al Scoției nu a avut parte însă de un start fericit cu „stejarii".

Georgia, echipa care domină de ani buni eșalonul doi valoric al rugbyului european, a început furibund disputa de la Tbilisi și în minutul 5 marca deja primul eseu al întâlnirii prin Abzhandadze. Românii nu s-au speriat însă, au echilibrat jocul și, prin două lovituri de pedeapsă fructificate de Florin Vlaicu, au trecut în avantaj: 6-5. Același Abzhandadze a stabilit însă scorul primei reprize tot dintr-o lovitură de pedeapsă: 8-6.

S-a „aplecat" terenul

În partea a doua, georgienii au mai marcat încă un eseu, la debut, în urma unei acțiuni legate, oprită în terenul de țintă prin Modebadze. Imediat însă, România a replicat, o minge de urmărire trimisă de Fercu fiind culcată de Florin Vlaicu în terenul gazdelor. Același Vlaicu a transformat și a restabilit egalitatea: 13-13.

România a avut șansa să treacă în avantaj, dar tot Vlaicu, dintr-o lovitură de pedeapsă, a trimis balonul în but. Din acel moment, în minutul 54, meciul parcă s-a terminat pentru „stejari". A urmat o supremație a gruzinilor, care până la final au mai marcat patru eseuri.

Românii au fost dominați pe înaintare, georgienii punctând mai ales din molurile formate după repunerile în margine. România va întâlni etapa viitoare, în REC, Portugalia, tot în deplasare, pe 8 februarie. 

14-9e acum scorul general în întâlnirile Georgia-România, un meci încheindu-se egal

vezi și:La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (4)
Mihai Romanciuc  •  02 Februarie 2020, 10:12

L-am ascultat pe d-l Petrache ,care era multumit de jocul echipei ,care a jucat 60 de minute bine ,ca si cum un meci nu are 80 de minute.Tot d-l Petrache ne spune ca echipa este in reconstructie.Aceasta reconstructie este perpetua (de pe vremea lui Irimescu )in cel mai veritabil stil romanesc al mesterului Manole.Acest lucru este valabil ptr. tot sportul romanesc deoarece nu este o politica de stat coerenta si serioasa de organizare a sporului de pe la noi.

mioriticul  •  01 Februarie 2020, 20:35

Se duce rugbyul unde a ajuns handbalul

rocky2  •  01 Februarie 2020, 19:48

Bravo baieti! Suntem mandri de voi!

Vezi toate comentariile (4 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:30 CICLISM
Milano-Sanremo
Eurosport
22:00 UCL
Barcelona - Napoli
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 UCL
Bayern - Chelsea
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1