SPORTURI  »  RUGBY  »  SIX NATIONS

VIDEO+FOTO Irlanda spulberă tot și câștigă neînvinsă Six Nations! Johnny Sexton a devenit cel mai bun marcator din istoria turneului

Irlanda a învins-o fără emoții pe Anglia, scor 29-16, în ultima etapă din Turneul celor 6 națiuni, și a bifat un nou Grand Slam, un turneu perfect. Al 15-lea trofeu din istorie, al 5-lea în formatul cu 6 echipe. Foto: Imago +12   FOTO
Irlanda a învins-o fără emoții pe Anglia, scor 29-16, în ultima etapă din Turneul celor 6 națiuni, și a bifat un nou Grand Slam, un turneu perfect. Al 15-lea trofeu din istorie, al 5-lea în formatul cu 6 echipe. Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 18 martie 2023 23:51 / Actualizat duminica, 19 martie 2023 00:34

Irlanda a învins-o fără emoții pe Anglia, scor 29-16, în ultima etapă din Turneul celor 6 națiuni, și a bifat un nou Grand Slam, un turneu perfect. Al 15-lea trofeu din istorie, al 5-lea în formatul cu 6 echipe.

Irlandezii erau sub presiune, după ce Franța trecuse de Țara Galilor, scor 41-28, și urcase pentru moment pe primul loc. Câștigarea trofeului era doar o simplă formalitate, triumful fiind posibil chiar și cu o înfrângere la cel mult 7 puncte diferență.

Irlanda spulberă tot și câștigă neînvinsă Six Nations!

Irlanda n-a avut emoții însă. La Dublin, pe Aviva Stadium, în fața a peste 50.000 de fani, era greu de crezut că englezii pot evita înfrângerea. Au punctat primii, după două lovituri executate perfect de Farrell (7, 14).

Sexton a redus însă rapid din diferență (16), apoi Sheehan a marcat primul eseu al meciului, transformat de același Sexton. Englezii au primit însă o nouă lovitură în prelungiri, când Steward a văzut cartonașul roșu pentru o intrare periculoasă la Keenan.

După pauză, Farrell a redus diferența la un punct (50), însă Irlanda a răspuns prin două eseuri reușite de Henshaw și un al doilea pentru Sheehan (67), ambele transformate de Sexton. Farrell și-a trecut în cont și un eseu, transformat tot de el (72), însă tot gazdele aveau să închidă meciul la 29-13, după ce Herring a culcat balonul în terenul de țintă.

Irlanda încheia perfect sezonul de Nations League: Grand Slam, victorii pe linie, și Tripla Coroană pentru că și-a învins rivalele britanice. Trofeul numărul 15, al cincilea în formatul cu 6 echipe.

+8 FOTO

Clasamentul Six Nations 2023

 VictoriiÎnfrângeriPuncte 
1. IRLANDA5027p 
2. Franța4120p 
3. Scoția3215p 
4. Anglia2310p 
5. Țara Galilor146p 
6. Italia051p 
  • se acordă 4 puncte la victorie și 2 la egal;
  • punctul bonus se primește pentru marcarea a 4 eseuri și pentru o înfrângere la cel mult 7 puncte;
  • echipa care bifează un Grand Slam, câștigă toate meciurile, primește un bonus de 3 puncte pentru a-și asigura matematic trofeul. 

Johnny Sexton, cel mai bun marcator din istoria Six Nations

Cu cele 9 puncte aduse astăzi, Johnny Sexton, schimbat în minutul 73 pentru a primi aplauzele întregului stadion, a ajuns la un total de 566 și a reușit să doboare recordul pentru cele mai multe puncte marcate în Six Nations. Era deținut din 2013 de conaționalul Ronan O'Gara, care s-a oprit la 557. Podiumul e completat de un alt nume mare din istoria sportului, englezul Johnny Wilkinson (546).

Citește mai multe știri din sport:

Pole-position Red Bull plus o mare surpriză în calificările din Arabia Saudită: Max Verstappen pleacă de pe locul 15!
ARABIA SAUDITĂ
Pole-position Red Bull plus o mare surpriză în calificările din Arabia Saudită: Max Verstappen pleacă de pe locul 15!
SCM Râmnicu Vâlcea, pas important spre Final Four-ul EHF European League! Când se joacă manșa decisivă contra lui Nykobing
EHF European League
SCM Râmnicu Vâlcea, pas important spre Final Four-ul EHF European League! Când se joacă manșa decisivă contra lui Nykobing

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează