SPORTURI  »  RUGBY  »  IRLANDA - NOUA ZEELANDĂ

VIDEO + FOTO Francezii de la L'Equipe au fost uluiți după Irlanda - Noua Zeelandă: „Una dintre cele mai memorabile faze din istorie”

Irlanda - Noua Zeelandă/ foto Imago Images +17   FOTO
Irlanda - Noua Zeelandă/ foto Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 15 octombrie 2023 10:29 / Actualizat duminica, 15 octombrie 2023 12:06

Noua Zeelandă s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de rugby, după 28-24 cu Irlanda în sferturi. Meciul a fost unul senzațional, încheiat cu o fază care va rămâne în istoria sportului cu balon oval, lucru remarcat de prestigioasa publicație franceză L'Equipe.

Ultimele minute au găsit Irlanda în posesie, o acțiune aproape fără sfârșit, cu 37 momente de joc. Europenii căutau eseul care să îi trimită în semifinale, dar Noua Zeelandă a rezistat eroic.

+13 FOTO

L'Equipe, după Irlanda - Noua Zeelandă: „O fază memorabilă”

„Istoria rugby-ului este plină de momente uluitoare, de bijuterii colective care au rămas în memorie pentru grația și impactul lor. Secvența finală a acestui meci antologic Irlanda - Noua Zeelandă (24-28) nu are cu siguranță eleganța încercărilor de altădată. Dar va intra în panteonul fanilor ca fiind una dintre cele mai memorabile.

Pentru a-și asigura locul în semifinale, All Blacks au rezistat în apărare la 37 de momente de joc. O acțiune care a început cu mingea în mâinile lor, după o lovitură de la 22 de metri a irlandezilor (76'00'') și s-a încheiat cu intervenția salvatoare a lui Sam Whitelock 6 minute și 19 secunde mai târziu (82'19''). O eternitate, mai ales pentru a încheia un meci de o intensitate nebună”, au scris cei de la L'Equipe.

Noua Zeelandă va juca în semifinale cu Argentina, pe 20 octombrie, de la ora 22:00.

Programul „sferturilor” Cupei Mondiale:

  • Țara Galilor - Argentina 17-29
  • Irlanda - Noua Zeelandă 24-28
  • Anglia - Fiji (15 octombrie, ora 18:00, Marseille)
  • Franța - Africa de Sud (15 octombrie, ora 22:00, Paris)

VIDEO. Rezumat: Noua Zeelandă - Irlanda 28-24

Citește și:

Noua Zeelandă a câștigat duelul EPIC cu Irlanda și s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de rugby » Ultima acțiune a fost de un dramatism suprem
CUPA MONDIALĂ
Noua Zeelandă a câștigat duelul EPIC cu Irlanda și s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de rugby » Ultima acțiune a fost de un dramatism suprem
Argentina, pentru a treia oară în istorie în semifinalele Cupei Mondiale de rugby » Placajul fabulos care a decis duelul cu Țara Galilor
CUPA MONDIALĂ
Argentina, pentru a treia oară în istorie în semifinalele Cupei Mondiale de rugby » Placajul fabulos care a decis duelul cu Țara Galilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
X01Y
X01Y  •  16 Octombrie 2023, 08:48

Nu știu cum se procedează în lumea operatorilor de cablu, dar e al nici nu mai țin minte câtelea turneu pa care nu-l vad. Nu contest legalitatea atribuirii si distriburii la tv a competițiilor importante, dar DIGI a luat întotdeauna tot ce a fost mai important. În EXCLUSIVITATE !!!! Ori grila lor de programe generaliste nu e așa de bogată ca a altora. Așa că celor care le place rugby, snooker, sărituri cu schiurilor etc, nu le rămâne de făcut decât să citească cronicile meciurilor. Cam atât.

polistul68
polistul68  •  15 Octombrie 2023, 16:17

Fecunosc ca nu ma.prra pricep la rugby...nici regulametul nu.l cumosc in detaliu..dar meciul de aseara nu putea sa lase impasibil pe nimeni...incrancenare, respect, forta, disciplina , puls 130...cred ca meciul asta ramane in istorie.

Misu1950
Misu1950  •  15 Octombrie 2023, 14:35

Asa ca un pronostic, as vrea sa vad o finala Noua Zeelanda- Africa de Sud...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează