SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

VIDEO + FOTO Argentina, pentru a treia oară în istorie în semifinalele Cupei Mondiale de rugby » Placajul fabulos care a decis duelul cu Țara Galilor

Argentina a învins Țara Galilor, scor 29-17, și este prima semifinalistă a Cupei Mondiale de rugby. „Pumele” ajung pentru a doua oară în istorie în „careul de ași”. +7   FOTO
Argentina a învins Țara Galilor, scor 29-17, și este prima semifinalistă a Cupei Mondiale de rugby. „Pumele” ajung pentru a doua oară în istorie în „careul de ași”.

Articol de - Publicat sambata, 14 octombrie 2023 20:11 / Actualizat sambata, 14 octombrie 2023 20:45

Argentina a învins Țara Galilor, scor 29-17, și este prima semifinalistă a Cupei Mondiale de rugby. „Pumele” ajung pentru a treia oară în istorie în „careul de ași”.

Primul episod al înfruntării Europa - „Restul lumii”, din „sferturile” Cupei Mondiale, s-a disputat pe Stade Velodrome din Marseille.

Duelul din tribune a fost adjudecat de sud-americani, dar pe teren primii au lovit galezii. Dan Biggar a semnat un eseu în minutul 14, tot el a transformat, apoi a avut piciorul sigur dintr-o lovitură de pedeapsă. 

FOTO. Argentina, în semifinalele Cupei Mondiale de rugby

+3 FOTO

Argentina a răspuns după minutul 39, prin două lovituri de pedeapsă transformate de Emiliano Boffelli. La cabine s-a intrat cu un avantaj european, 10-6.

Același Bofelli a adus „pumele” în avantaj imediat după pauză cu alte două lovituri de pedeapsă transformate, 12-10. Galezii au răspuns în minutul 55, cu un eseu reușit de Williams și transformat de Biggar, 17-12.

Au menținut avantajul până în minutul 68, când Joel Sclavi, proaspăt introdus, a finalizat cu eseu o acțiune prelungită de atac a argentinienilor.

Momentul decisiv s-a petrecut în minutul 74, la scorul de 19-17 pentru Argentina. Louis Rees-Zamit a plonjat spre eseu, dar a fost placat în aer și scos în decor cu doar câțiva centimetri rămași până în terenul de țintă advers. 

Galezii s-au precipitat, au pierdut posesia pe final, iar Sanchez a sprintat nestingherit pentru cel mai important eseu al carierei.

Argentina ajunge în semifinalele Cupei Mondiale pentru a treia oară în istorie. În 2015 încheia pe locul 4, o finală mică pierdută în fața Africii de Sud, scor 13-24. Singura medalie a venit în 2007, bronz, într-un turneu organizat tot în Franța.

Programul „sferturilor” Cupei Mondiale:

  • Țara Galilor - Argentina 17-29
  • Irlanda - Noua Zeelandă (14 octombrie, ora 22:00, Paris)
  • Anglia - Fiji (15 octombrie, ora 18:00, Marseille)
  • Franța - Africa de Sud (15 octombrie, ora 22:00, Paris)
  • Televizare: DigiSport, OrangeSport

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Scor halucinant în preliminariile pentru Euro 2024 » Campioana olimpică a fost protagonistă
PREIMINARII EURO
Scor halucinant în preliminariile pentru Euro 2024 » Campioana olimpică a fost protagonistă
Două retrageri importante de la Transylvania Open » Primele favorite nu mai vin la Cluj
TRANSYLVANIA OPEN
Două retrageri importante de la Transylvania Open » Primele favorite nu mai vin la Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mr90
mr90  •  15 Octombrie 2023, 08:29

Stau rau de tot cu moralul galezii ... Sa bati Australia si Fiji dar sa te incurci cu Argentina !

maistorkokir
maistorkokir  •  14 Octombrie 2023, 20:56

Interesanta partida, sferturile mondialului de rugby sunt impresionante, pacat ca nu scrieti mai mult despre aceste meciuri. Legat de partida, desi am tinut cu *** in mod evident, au fost multe greseli, gafe inexplicabile de ambele parti, mai ales de partea galezilor. Chiar si arbitrul n-a parut in cea mai buna forma, probabil fiind rezerva la inceput nu-si imagina ca va fi central, si posibil sa nu fi fost pregatit psihic. Galezii au comis-o rau de tot pe propiile repuneri din margini, nici Dan Bigger nu mai e cel care era candva(acum 8 ani marca din pozitii mai grele decat cea din care a ratat astazi). La Argentinieni, am fost shocat de lejerititatea cu care au incasat 2 eseuri, parca era apararea Romaniei sau a Namibiei. Galezii au avut 10-0 in prima repriza se parea ca n-au cum sa nu castige, dar la pume a contat spiritul eroic si de sacrificiu cu care au jucat pana la final. Pot spune ca a invins echipa nu neaparat mai buna. Deci poate fi considerata o performanta pt ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează