SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

Lovitură grea pentru ”stejari”! România va aborda meciul cu Italia fără căpitanul Macovei, autorul eseurilor cu Canada

Macovei (în alb) a marcat ambele eseuri ale ”stejarilor” cu Canada Foto: Reuters
Macovei (în alb) a marcat ambele eseuri ale ”stejarilor” cu Canada Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 octombrie 2015 09:13

Naționala de rugby a României va fi nevoită să evolueze împotriva Italiei fără unul dintre cei mai importanți jucători din lot, după ce căpitanul Mihai Macovei a fost suspendat două săptămîni.

" Mihai Macovei s-a prezentat în fața Comisiei de Disciplină, iar în baza articolului 10.4 (e) din Regulamentul Cupei Mondiale și după vizionarea imaginilor video luate cu camere diferite, s-a considerat că românul a făcut un gest care a pus în pericol integritatea corporală a adversarului său.

Macovei a negat acuzațiile aduse în acest caz. Comisia a decis ca Mihai nu mai poate evolua pe perioada a două săptămîni după ce inițial risca o suspendare de trei săptămîni", se arată pe site-ul frr.ro.

Suspendarea lui Macovei va expira la 19 octombrie, astfel că nu se va putea afla pe teren la meciul cu Italia, ultimul de la Cupa Mondială din Anglia, decisiv pentru clasarea pe locul 3, cel care asigură calificarea la următoarea ediție a turneului final.

Macovei a fost unul dintre artizanii victoriei spectaculoase cu Canada, cea mai importantă revenire într-un meci din istoria Cupei Mondiale. România a revenit de la 0-15 și a cîștigat partida cu 17-15 în ultimele 28 de minute, Macovei reușind două eseuri.        

Meciul dintre România și Italia va avea loc duminică, de la ora 16:30, pe DigiSport 1 și liveTEXT pe GSP.RO.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
maistor_kokir
maistor_kokir  •  09 Octombrie 2015, 12:13

ciudat e rugby-ul asta,deci daca arbitrul video ar fi observat in timpul meciului, macovei primea probabil cartonash galben cel putin ...deci nu trebuie sa ne suparam ,ci sa ne bucuram ca acea infractiune n-a fost observata ,nici macar prin arbitraj video,in timpul meciului ...

1620283754874184
Lian Berthold  •  09 Octombrie 2015, 10:44
Postat de vladutz13 pe 09 Octombrie 2015, 10:17

Mda, ne-au aranjat, doar nu era sa-i facem pe italieni sa transpire in vreu baraj... chiar cel mai bun om sa ni-l scoata nene??

Nu e o problemă, aici nu sîntem la fotbal. La rugby contează grupul nu individualitatea. Fireşte că Macopvei este o pierdere, dar nu e una fatală., cum ar fi dacă naţionala de fotbal ar trebui să joace în Feroe fără Keşeru sau Motanciu. (P.S. ultima frază, aia cu Keşeru şi Motanciu, e un pamflet, da?!? şi tebuie tratat ca atare.)

vladutz13
vladutz13  •  09 Octombrie 2015, 10:17

Mda, ne-au aranjat, doar nu era sa-i facem pe italieni sa transpire in vreu baraj... chiar cel mai bun om sa ni-l scoata nene??

Vezi toate comentariile (3)
Comentează