SPORTURI  »  RUGBY  »  MECI-TEST

Naționala României a înregistrat cea mai usturătoare înfrângere din istoria meciurilor cu Georgia

Articol de - Publicat sambata, 12 august 2023 20:30 / Actualizat sambata, 12 august 2023 21:02

Stejarii” au pierdut clar meciul-test de la Tbilisi, 6-56 (6-25) cu Georgia, care a reușit nu mai puțin de opt eseuri.

Naționala României nu arată prea bine înainte de Cupa Mondială din Franța. Băieții antrenați de Eugen Apjok au pierdut al doilea meci-test la rând. Ei s-au înclinat în fața Georgiei pe stadionul „Mikheil Meskhi", scor 6-56. „Lelos" au reușit nu mai puțin de opt eseuri, în timp ce România a marcat doar din lovituri de penalizare fructificate de Ionel Melinte. 

Scorul la pauză a fost 25-6 în favoarea gazdelor.

Până acum, cele mai drastice scoruri administrate de Georgia României erau 38-9 în 2016,  41-13 în 2020 și 31-7 în 2023. 

Săptămâna trecută, „stejarii" au pierdut pe tren propriu în fața reprezentativei SUA cu 17-31.

Mai au un meci cu Italia

Seria de meciuri-test se va încheia săptămână viitoare, tot în deplasare, la San Benedetto del Tronto, pe 19 august, urmând ca România să întâlnească Italia, echipa care evoluează în Turneul celor Șase Națiuni. În urma celor trei partide de pregătire, Eugen Apjok va stabili lotul de 33 de jucători care va face deplasarea în Franța pentru Cupa Mondială, 8 septembrie - 28 octombrie.

La această competiție, „stejarii” vor evolua în Grupa B şi vor disputa prima partidă pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux. Apoi vor întâlni campioana mondială Africa de Sud, pe 17 septembrie (Bordeaux), pe 30 septembrie va avea loc meciul cu Scoţia (Lille), iar pe 8 octombrie e programat jocul cu Tonga (Lille).

Echipa României la meciul cu Georgia

  • Primul XV al României: 1. Vasile Bălan (CSA Steaua), 2. Tudor Butnariu (CSA Steaua), 3. Costel Burţilă (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 4. Adrian Moţoc (căpitan; Biarritz), 5. Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 6. Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 7. Dragoş Ser (CSA Steaua), 8. Andrei Gorcioaia (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 9. Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), 10. Vlăduţ Popa (CSA Steaua), 11. Sioeli Lama (CSA Steaua), 12. Taylor Gontineac (Rouen), 13. Fonovai Tangimana (CSA Steaua), 14. Nicolas Onuţu (CS Vienne), 15. Ionel Melinte (RC Hyeres Carqueiranne La Crau). Antrenor: Eugen Apjok.
  • Rezerve: 16. Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 17. Iulian Hartig (RC Bassin d'Arcachon), 18. Thomas Creţu (Stade Francais), 19. Andrei Mahu (Perpignan), 20. Damian Strătilă (CSA Steaua), 21. Vlăduţ Bocăneţ (CSM Ştiinţa Baia Mare), 22. Tudor Boldor (CS Dinamo), 23. Paul Popoaia (CSM Ştiinţa Baia Mare).

Citește și: 

A murit Alexandru Penciu » E considerat unul dintre cei mai mari jucători români de rugby din istorie
DECES
A murit Alexandru Penciu » E considerat unul dintre cei mai mari jucători români de rugby din istorie
Alin Petrache, furios pe situația arenei Arcul de Triumf: „O națională calificată la Cupa Mondială nu se poate pregăti așa! Stat prin tramvaie, schimbat 4 terenuri...”
ARCUL DE TRIUMF
Alin Petrache, furios pe situația arenei Arcul de Triumf: „O națională calificată la Cupa Mondială nu se poate pregăti așa! Stat prin tramvaie, schimbat 4 terenuri...”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (21)
bozo76
bozo76  •  13 August 2023, 12:42

Petrache, ridicate si mergi!

elgabri
elgabri  •  13 August 2023, 10:59

PNL si PSD ne au confidca bazele copii nu mai au unde face sport toate le au privstizat si au pus lacate pe ele, in vremea comunistilor aveai acces libar pe terenurile de sport de la toate scolile si liceele !!

atthur
atthur  •  13 August 2023, 10:28
Postat de tipsy pe 13 August 2023, 02:53

Din pacate rugbyul nostru s-a prabusit total sub conducerea lui Petrache. Nici presa si ministerul nu au ajutat cu nimic, ba din contra, au pus bete in roate. Sportul asta nu o avea milioane de fani in Romania, dar sunt totusi destul de multi oameni carora le pasa (exemplu stadionul plin cu USA), care meritau din partea presei macar un articol in care sa se anunte cand e un meci, cat costa biletele, care meritau un stadion pe care sa il poata considera "casa", care meritau sa vada o minima promovare si sustinere a sportului asta. Mi-e groaza de scorurile pe care le vom lua la mondiale, am iesit oficial din lumea a doua a rugby-ului si directia e tot in jos. Nu vad cum ne-am mai putea califica prea curand.

Și după mintea ta sublimă,dar care lipsește cu desăvârșire,dacă avea petrache ăsta "casă de rugby",vezi Doamne(ineptie mai mare n-am auzit),atunci băteam Georgia??? Sau măcar Spania????Hai că-ți dau o veste: am bătut 12-9 Franța,fără "casă" dar cu niște jucători ca niște jucători de pe la Suceava,Petroșani,Buzău,Grivița etc.,echipe care azi,sub oblăduirea lu' Petrache ăsta, nici măcar nu mai există. Și asta deoarece federația lu' petrache(ca și echipa "mândrie " a lu' petrache) nu face NIMIC...!!!... Nu ziariștii și nici Ministerul trebuie să facă CEVA,ci fix petrache cu federația lui "fără casă "....!!!...

Vezi toate comentariile (21)
Comentează