SPORTURI  »  RUGBY  »  ARCUL DE TRIUMF

VIDEO Alin Petrache, furios pe situația arenei Arcul de Triumf: „O națională calificată la Cupa Mondială nu se poate pregăti așa! Stat prin tramvaie, schimbat 4 terenuri...”

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, s-a plâns de condițiile în care reprezentativa României s-a pregătit înaintea Cupei Mondiale. +12   FOTO
Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, s-a plâns de condițiile în care reprezentativa României s-a pregătit înaintea Cupei Mondiale.

Articol de , , - Publicat sambata, 05 august 2023 22:58 / Actualizat sambata, 05 august 2023 23:06

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, s-a plâns de condițiile în care reprezentativa României s-a pregătit înaintea Cupei Mondiale. 

  • Naționala României este în linie dreaptă cu pregătirea pentru Cupa Mondială din Franța, 8 septembrie-28 octombrie. 
  • La Cupa Mondială, „stejarii” vor evolua în Grupa B şi vor disputa primul meci pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi vor întâlni campioana mondială Africa de Sud, pe 17 septembrie (Bordeaux), pe 30 septembrie va avea loc meciul cu Scoţia (Lille), iar pe 8 octombrie e programată partida cu Tonga (Lille).

Naționala de rugby a României a pierdut clar prima partidă-test dinaintea Cupei Mondiale, 17-31 împotriva Statelor Unite ale Americii. Alin Petrache s-a declarat nemulțumit de faptul că „stejarii” n-au beneficiat de arena Arcul de Triumf în pregătirea meciului. Stadionul le-a găzduit pe FCSB și Dinamo în ultimele săptămâni. 

VIDEO. Alin Petrache, după eșecul „stejarilor” cu SUA: „Nu avem cum să performăm așa”

„Un pic îndoit, dezamăgit de meci. Mi-aș fi dorit victoria pentru fanii din tribune. Am avut o zi mai proastă. În prima repriză nu am putut domina grămada așa cum ne-am dorit. Am revenit puternic după pauză, am jucat bine, faze frumoase, intense. Tribuna ne-a împins de la spate. Vreau să le mulțumesc fanilor prezenți. 

Am avut cel mai mare aport de până acum. Avem nevoie de toți românii, suntem singurul sport masculin prezent la Cupa Mondială. Avem nevoie de liniște, meciurile cu Georgia și Italia vor fi abordate altfel, cu alte echipe.

Sunt destul de supărat ca să intru în niște lucruri. Cum ne-am pregătit, pe unde ne-am pregătit, mers cu tramvaiul, schimbat Dinamo, apoi Ghencea. Lucrurile astea sunt grele. O echipă națională nu se pregătește așa, să schimbi 4 terenuri într-o săptămână. 

Nu avem cum să performăm așa! Mergem mai departe, acum ne pregătim. Avem meciuri grele, infernale, urmează Georgia, locul 11 mondial”, a spus Alin Petrache. 

+8 FOTO

Întrebat direct despre faptul că FCSB și Dinamo au jucat pe „Arcul de Triumf”, Petrache a spus: „Nu spun că m-au încurcat sau nu. Important e că noi avem nevoie de o anumită continuitate, să se antreneze pe un teren cu anumite dimensiuni. Jucătorii au nevoie de repere. Pe mine nu mă deranjează, să vină toată lumea și să joace aici, e loc pentru toți. Dar când avem o echipă națională care se pregătește pentru o Cupă Mondială ar trebui să fim lângă ea”.

Ar trebui să ne îndreptăm atenția spre sporturile de echipă care performează, să mergem pe alt tip de bugetare. Cred că lucrurile astea ar trebui înglobate într-o nouă lege, un proiect pe termen lung.

- Alin Petrache

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Basarab Panduru și-a pierdut răbdarea cu un antrenor din Superligă: „Mă mir că mai e în prima ligă! Să mai vină și alții, să îi vedem și pe ei”

Momente hilare în Superligă » Analiză de 10 minute în camera VAR și un verdict care i-a șocat pe fani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (50)
Stefan09
Stefan09  •  07 August 2023, 19:02

Mult succes cu copilul, desi sansele in viitor sunt mici, mai ales cu actuala conducere a FRR. Alin Petrache a fost un jucator bun, nimic de zis, capitan intr-adevar, capitan pe Twickenham la celebrul Anglia-Romania 134-0. Insa faptul ca a fost un jucator bun, nu ii confera niciun drept de a fi presedinte al federatiei, post pentru care e total nepotrivit si necalificat. Alin Petrache, de cand a terminat-o cu rugbyul este fiu lui ta-su (celebra tripleta Bittner-Petrache- Cocos), care l-a impus in tot felul de posturi in care a dat-o in bara: -presedinte COSR(scandalul treningurilor desirate) - presedinte CSM(chiolhanuri de milioane de lei, care au ingrozit-o pana si pe Firea, specialista in asa ceva) La rugby nu a adus decat dezastru, totul culminand cu descalificarea Romaniei de la CM 2019 pentru ca oficialii romani nu au fost capabili sa verifice daca un tongan jucase pentru nationala Tonga inainte sa joace pt noi. Orice om decent ar fi demisionat dupa asa ceva. Petrache nu. Nu mai punem la socoteala ca e si psd-ist(il facuse ta-su si deputat la un moment dat).....

Sergiubrb
Sergiubrb  •  07 August 2023, 18:14

"Domnul Petrache" este pentru mine o firma de respect pentru un fost capitan al echipei naționale de rugby a României nu trebuie sa mananc nimik de fa federație și de la nimeni k sa arat respect pt cineva care a reprezentat România indiferent de sport.Pentru toti cei de aici asa informativ tin sa va zic k nu fac parte nici măcar din lumea sportului sunt un simplu tătic de copil pasionat de rugby pe care îl susțin din proprii mei bani asa k nu numai k nu "mananc"nimic dar mai și plătesc pentru dorința fiului meu de a face sport iar tot comentariul facut ieri a fost pur și simplu obiectiv și atât.

Trotsky
Trotsky  •  07 August 2023, 11:24
Postat de Sergiubrb pe 07 August 2023, 00:38

Pai cum sa nu comenteze toti papagalii care nu au făcut macar o zi de sport în viata lor,k doar asta e sport național în România sa comentam și dacă avem și dacă nu habar.are dreptate domnul Petrache cand zice k banii de la stat ar trebui distribuiți in funcție de performantele sportive nu de preferințe sportive adică băieții aia care muncesc pentru fiecare metru câștigat pe terenul de ruby și se califica la cupa mondiala la fiecare ediție decand aceasta exista și duc drapelul și imnul României la cea mai mare competiție a lumii nu beneficiază nici măcar de 10 la suta din sumele care se invart in fotbalul românesc condus de oameni care nu au jucat macar fotbal in viata lor dar buni manageri de altfel atat de buni de altfel încât echipa națională de fotbal ratează de 30 de ani participarea la un turneu final și suntem înjositi de tari care au nr de locuitori cat un județ din România...dar mno fotbalul e sportu rege nai cei face ai voi presa il promovați și i pupați in dos pe oamenii din fotbal fara ca mulți din aceștia sa reprezinte vreun reper sau vreo valoare in sportul respectiv....uitați-vă la voi pe site ce știrii sunt 90 la suta cu și despre fotbal un fotbal care cum am zis ratează orice competiție la nivel de echipa națională dar și de club ca ne elimina reper Moldova si Armenia de peste tot...dați banii la fotbalul fraților și restul sa se descurce k asta la place la romani pâine și circ sau fotbal și circ sau fotbal de circ...cum vreți voi.

Alooo, care bani??? Avem o amarata de Autoritate in guvernul vietii si buget apropiat de zero. Legea sponsorizarii e piatra de moara pentru sportul romanesc, iar potentialii investitori vor merge catre fotbal in primul rand fiindca acolo expiunerea este mult mai mare.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează