SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

Naționala României începe pregătirile pentru Cupa Mondială! Meci-test pe „Arcul de Triumf”

Românii sunt pregătiți de încleștări dure FOTO Raed Krishan
Românii sunt pregătiți de încleștări dure FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 04 august 2023 15:16 / Actualizat vineri, 04 august 2023 18:37

România joacă sâmbătă, pe Stadionul Arcul de Triumf”, de la ora 20:00, prima partidă-test din luna august în vederea pregătirii pentru Cupa Mondială din Franța.

  • Partida dintre România și SUA va transmisă de PrimaSport 3 începând cu ora 20:00 

Naționala României a intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru Cupa Mondială din Franța, 8 septembrie-28 octombrie. „Stejarii" vor disputa trei meciuri-test în luna august, cu SUA, Georgia și Italia. 

Primul dintre ele va fi pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 20:00, pe stadionul „Arcul de Triumf". Este ultima șansă pentru fanii României să-i vadă la lucru pe stejari" înainte de întrecerea din Franța pentru că următoarele două partide-test au loc în deplasare, la Tbilisi (12 august) , respectiv San Benedetto del Tronto (19 august). În urma acestor meciuri-test se va stabili lotul de 33 de jucători pentru Cupa Mondială.

În confruntarea cu SUA își vor face debutul în națională trei jucători: Andrei Mahu, Sikuea Taliauli și Manumua Tevita. „Echipa vine după o perioadă foarte grea, dificilă, de încărcare, cu multă muncă, cu antrenamente fizice pe temperaturi foarte ridicate, obiectivul pentru meciul cu SUA este în primul rând să câștigăm această partidă, jucăm acasă, în fața suporterilor, este singurul meci pe care, din păcate, îl disputăm acasă", a spus Eugen Apjok, antrenorul României.

Egen Apjok: „O perioadă stresantă"

Apoi a continuat pentru site-ul Federației Române de Rugby: „Din partea jucătorilor mă aștept la o implicare totală și să punem în practică tot ce s-a pregătit și m-aș bucura foarte mult să văd lucrul în echipă, să punem echipa pe primul loc pentru că, probabil, fiecare va dori să dovedească că își merită locul în echipă. E o perioadă stresantă și pentru jucători și pentru noi, din cei 44, doar 33 de jucători vor merge la Cupa Mondială, se simte presiune și în rândul jucătorilor, e normal, fiecare vrea să își câștige locul, și eu sper ca toată această energie să fie transformată într-una pozitivă sâmbătă, în primul rând, și apoi cu Georgia și Italia, adică să lucrăm mai mult pentru echipă și să nu încercăm să punem individualul pe primul loc".

La Cupa Mondială, „stejarii” vor evolua în Grupa B şi vor disputa primul meci pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi vor întâlni campioana mondială Africa de Sud, pe 17 septembrie (Bordeaux), pe 30 septembrie va avea loc meciul cu Scoţia (Lille), iar pe 8 octombrie e programată partida cu Tonga (Lille). 

Echipa României pentru meciul-test cu SUA

  • Titulari: 1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2. Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), 3. Gheorghe Gajion (Stade Montois), 4. Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), 5. Andrei Mahu (Perpignan), 6. Mihai Macovei (căpitan; RC Bassin d'Arcachon), 7. Cristi Boboc (CSA Steaua), 8. Cristi Chirică (CS Dinamo), 9. Alin Conache (SCMUSV Timişoara), 10. Gabriel Pop (CS Dinamo), 11. Sikuea Taliuli (CSM Ştiinţa Baia Mare), 12. Manumua Tevita (SCM USV Timişoara), 13. Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), 14. Marius Simionescu (SCM USV Timişoara), 15. Hinckley Vaovasa (CSA Steaua). Antrenor: Eugen Apjok.
  • Rezerve: 16. Florin Bărdaşu (CSA Steaua), 17. Iulian Hartig (RC Bassin d\'Arcachon), 18. Alexandru Gordaş (CS Dinamo), 19. Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 20. Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), 21. Florin Surugiu (CSA Steaua), 22. Mihai Mureşan (CSM Ştiinţa Baia Mare), 23. Ionel Melinte (RC Hyeres Carqueiranne La Crau)

Citește și:

Alin Petrache merge pe mâna „stejarilor” la Cupa Mondială: „Nu văd o problemă că suntem în «grupa morții»”
Rugby
Alin Petrache merge pe mâna „stejarilor” la Cupa Mondială: „Nu văd o problemă că suntem în «grupa morții»”
Au dat balonul de rugby pe viteză! În plină pregătire pentru Mondial, „stejarii” s-au întrecut azi la karting: „Ce încet merg” / „Nu au putere astea, suntem prea grei”
NAȚIONALA
Au dat balonul de rugby pe viteză! În plină pregătire pentru Mondial, „stejarii” s-au întrecut azi la karting: „Ce încet merg” / „Nu au putere astea, suntem prea grei”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
penultimul
penultimul  •  04 August 2023, 21:52
Postat de brentford pe 04 August 2023, 17:29

Hai Stejarii!!!

Cooptat în personalul federației - Gabriel Oprea. Motiv sa nu mă uit și să boicotez aceasta națională - a lui Petrache nu a României. Oricum cu ce echipe au picat nu fac nimic și nu se vor mai califica la cupa mondială de acum inainte după cum joaca Spania

brentford
brentford  •  04 August 2023, 17:29

Hai Stejarii!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează