SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

FOTO + VIDEO Noua Zeelandă nu vrea să repete greșeala din 2019, Argentina - echipa aflată într-o călătorie de vis. Cine va ajunge în finală?

Neozeelandezul Aaron Smith încearcă să scape dintre irlandezi Foto Imago
Neozeelandezul Aaron Smith încearcă să scape dintre irlandezi Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 15 octombrie 2023 21:15 / Actualizat duminica, 15 octombrie 2023 21:47

Prima semifinală a Cupei Mondiale, Argentina-Noua Zeelandă, a fost decisă după două meciuri pasionante. All Blacks își iau măsuri de siguranță pentru confruntarea de vineri, 20 octombrie, Pumele promit să se bată până la capăt

All Blacks s-au calificat în semifinale după o victorie strânsă, 28-24, contra unei echipe a Irlandei mult îmbunătățită față de versiunea ei din urmă cu 4 ani. Atunci, Noua Zeelandă se impunea în aceeași fază cu un 46-14 emfatic, dar doar pentru a capota o săptămână mai târziu în fața Angliei la Yokohama.

Noua Zeelandă vrea să evite situația de acum 4 ani

Antrenorul Scott McLeod a declarat într-o videoconferință că rugbyștii în negru se vor pregăti mult mai atent în vederea înfruntării de pe Stade de France cu Argentina din semifinale, astfel încât să evite repetarea situației nefavorabile din 2019.

Săptămâna trecută grija noastră pentru detalii, energia și concentrarea au fost la vârf, asta le-a dat jucătorilor încredere să iasă pe teren și să execute foarte bine sub presiune", a apreciat el.

„În 2019 nu am făcut aceste lucruri la fel de bine în zilele dinaintea înfruntării cu Anglia, atunci au existat niște întreruperi. Vrem să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla așa ceva", a adăugat McLeod.

„Respectăm Argentina, sunt un animal diferit de Irlanda, așa că vom construi lent în această săptămână", a precizat tehnicianul neozeelandez, spunând și că sud-americanii sigur sunt plini de încredere după victoria în disputa din „sferturi" cu Țara Galilor.

Căpitanul Argentinei: „Am jucat până la final"

Noua Zeelandă nu vrea să repete greșeala din 2019, Argentina - echipa aflată într-o călătorie de vis. Cine va ajunge în finală?
Jucătorii argentinieni sărbătoresc victoria cu Țara Galilor Foto Imago

Argentina a învins Noua Zeelandă pentru prima dată în 2020, la Sydney, repetând isprava anul trecut, chiar pe terenul All Blacks, la Christchurch.

„Pumele" s-au calificat pentru a treia oară în istorie în semifinalele Cupei Mondiale, revenind de la 0-10 și impunându-se sâmbătă cu 29-17 în fața Țării Galilor.

„Ne place să fim o echipă care se bate pentru tot ce este în joc", a declarat căpitanul Julian Montoya. „Este vorba despre felul în care îmbrățișezi momentul și te lupți pentru tine și pentru colegi. Încă două săptămâni cu această echipă. Nu vreau ca această călătorie să se încheie", a mai spus el.

Antrenorul australian al Argentinei, Michael Cheika, a punctat că pregătirea fizică incredibilă făcută de jucătorii săi a fost cheia pentru modul în care s-au agățat de meci, înainte de a prelua controlul. „Cred că munca grea s-a văzut în final, au vrut să lupte, au vrut să merite victoria", a apreciat el.

„Eram în urmă, am făcut unele greșeli, galezii au fost inteligenți tactic, așa că a trebuit să ne organizăm. A fost important că am rămas în meci, că am jucat până la final", a îîncheiat Cheika.

Rezumatul meciului Noua Zeelandă-Irlanda

Citește și: 

Anglia a salvat onoarea Europei la Cupa Mondială de rugby » Suspans la cote nebănuite în ultima acțiune a „sfertului” cu Fiji
CUPA MONDIALĂ
Anglia a salvat onoarea Europei la Cupa Mondială de rugby » Suspans la cote nebănuite în ultima acțiune a „sfertului” cu Fiji
Argentina, pentru a treia oară în istorie în semifinalele Cupei Mondiale de rugby » Placajul fabulos care a decis duelul cu Țara Galilor
CUPA MONDIALĂ
Argentina, pentru a treia oară în istorie în semifinalele Cupei Mondiale de rugby » Placajul fabulos care a decis duelul cu Țara Galilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
maistorkokir
maistorkokir  •  16 Octombrie 2023, 09:12

La ce gauri in aparare au avut pumele la cele 2 incercari ale galezilor, neo zeelandezii vor face prapad. Dar cine stie, sunt 2 echipe care se cunosc la perfectie din 4-nations. Posibil sa fie un meci mai strans, dar f bine All blacks ar putea sa bata si la 30 de puncte.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează