SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA-CANADA 21-16

Pe aici nu se trece! România a câștigat din nou în fața Canadei, scor 21-16

Ionuț Dumitru a fost unul dintre cei mai buni ”stejari” în meciul de ieri // Foto: Cristi Preda
Ionuț Dumitru a fost unul dintre cei mai buni ”stejari” în meciul de ieri // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 20 noiembrie 2016 00:00

România a câștigat aseară al patrulea meci consecutiv în fața Canadei, echipă care nu a reușit să-și ia revanșa după înfrângerea de la Cupa Mondială.

Al doilea meci-test al toamnei pentru "stejari" a adus aseară a doua victorie pe stadionul "Arcul de Triumf" în fața a 4.000 de spectatori. După 23-10 cu SUA, România a învins o altă echipă nord-americană, Canada: 21-16.

Canadienii nu au uitat nici acum înfrângerea de la Cupa Modială din Anglia, toamna trecută, 15-17, după ce au condus cu 15-0. Au anunțat de la început că vin la București ca să-și ia revanșa. Nu au reușit însă să se impună nici de această dată.

Năuciți de jocul la mână

Oaspeții au condus din primul minut, când Gordon McRorie a trimis printre "bețe" prima lovitură de pedeapsă. Nu au avut timp să se bucure prea mult. În minutul 4, Vlaicu a egalat la 3 și tot mijlocașul român și-a trecut în cont eseul peste 8 minute.

Al 9-lea eseu din carieră pentru "Americanu'", care a dus scorul la 10-3 după ce a și transformat încercarea. Canada a redus din diferență, prin același McRorie, 10-6, dar jocul românilor a fost unul foarte bun.

Baloanele jucate rapid, la mână, i-au năucit pe canadieni, apărarea nu a avut prea mult de muncă. Doar în tușă jocul a "scârțâit", "tricolorii" pierzând trei tușe pe repunere proprie.

În minutul 23, Florin Surugiu a trimis un excelent balon de urmărire razant cu tușa, iar aripa Ionuț Dumitru a țâșnit pe lângă adversari. A culcat balonul în terenul de țintă și a dus scorul la 15-6.

Același jucător al Stelei a avut șansa unui nou eseu imediat, dar nu s-a coordonat și a ratat balonul exact când ajunsese în terenul de țintă al canadienilor.

Barele lui Vlaicu

Recordmanul de selecții și de puncte al României, Florin Vlaicu a mai adus 3 României în minutul 30, dintr-o altă lovitură de pedeapsă. Și scorul putea fi și mai mare, dar "decarul" României a lovit de două ori barele buturilor adverse.

La a 95-a selecție, Vlaicu a fost cel care a mai punctat o dată în repriza a doua, ducând scorul la 21-9.

Canadienii au tras cu dinții să marcheze și ei un eseu, dar românii s-au apărat incredibil. Au ratat șansa imediat în debutul reprizei, după ce au stat mai bine de 5 minute în "22-ul" stejarilor. Au irosit o nouă oportunitate în minutul 68, oprindu-se iar la 5 metri de țintă!

În minutul 75 a venit, în sfârșit, și eseul, Phil Mack găsind o breșă în reduta apărată excelent de "tricolori". 21-16 a fost scorul final al unui meci după care Canada pleacă din nou învinsă de la București pentru a patra oară consecutiv. "E greu cu românii! Sunt foarte puternici în grămadă și azi au jucat excelent și cu treisferturile", a concluzionat mijlocașul Gordon McRorie.

Vine Uruguay!

Săptămâna viitoare, România va juca ultimul meci-test al anului, în fața Uruguayului. Sud-americanii sunt pe locul 20 mondial și au participat și ei la ultima Cupă Mondială. Alături de SUA au fost singurele echipe care au terminat însă fără niciun punct. Uruguayul nu a învins niciodată România în istorie.

"Am jucat foarte bine în prima repriză, în partea a doua ne-am apărat exact și am câștigat, zic eu, destul de clar. Moralul nostru este foarte bun și sper să trecem și de Uruguay"
Marius Antonescu, linia a doua România

16este locul ocupat acum de România în clasamentul World Rugby. Canadienii sunt două poziții mai jos, pe 18

40-0a fost scorul dintre România și Uruguay la World Rugby Nations Cup, în iunie, la București

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
nicholaus
nicholaus  •  20 Noiembrie 2016, 14:31

Felicitari adevaratilor sportivi!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  20 Noiembrie 2016, 09:08

Foarte frumos, dar faptul ca ii batem de atata vreme nu poate sterge amaraciunea infrangerii din 1991 de la Toulouse cand am fost mai aproape ca niciodata de sferturile Cupei Mondiale. Trebuia sa-i batem atunci si puteam fi in primele 8 echipe ale lumii. Au trecut 25 de ani de atunci si cu o astfel de ocazie probabil nu ne vom intalni nici in urmatorii 25 de ani.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează