SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

România abordează semifinala cu Georgia din Rugby Europe Championship având probleme de efectiv

Duelurile din meciurile România-Georgia au fost mereu intense FOTO Raed Krishan
Duelurile din meciurile România-Georgia au fost mereu intense FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 01 martie 2024 18:09 / Actualizat vineri, 01 martie 2024 18:09

„Stejarii” joacă sâmbătă de la ora 14:00 în compania Georgiei pentru un loc în marea finală, dar au câteva absențe marcante în lot, în timp ce la adversari revin în echipă Davit Niniashvili și Vasil Lobzhanidze. Ultima întâlnire dintre cele două reprezentative s-a terminat 56-6 în favoarea „Lelos”.

  • Partida nu este televizată în România, dar poate fi urmărită pe Rugby Europe TV

România are o misiune dificilă în penultimul act al ediției din acest an al Rugby Europe Championship. O întâlnește pe teren propriu pe Georgia, campioana ultimelor șase ediții, care este neînvinsă de 31 de partide, ultimul insucces datând chiar dintr-o partidă cu „stejarii" din 2017.

Pe lângă valoarea Georgiei, antrenorul David Gerard se confruntă și cu probleme de efectiv. Am pierdut încă trei jucători, iar dacă e să tragem linie, în acest moment nu avem 22 de jucători, jucători care sunt în primul XV.

6 predicții GSP pentru noul sezon de Formula 1 » De la pilotul campion la dezamăgirea anului: „Vor să realizeze imposibilul!” + „Punem și bâlbele Ferrari în mix, iar totul devine comic”
SEZONUL 2024
6 predicții GSP pentru noul sezon de Formula 1 » De la pilotul campion la dezamăgirea anului: „Vor să realizeze imposibilul!” + „Punem și bâlbele Ferrari în mix, iar totul devine comic”

Nu spun asta ca să căutăm scuze, ci ca să se înţeleagă că încercăm să găsim cele mai bune soluţii pentru a avea o performanţă cât mai bună. Totuşi, este greu să suplinim absenţa pe unele posturi-cheie, însă trebuie să privim înainte şi să aşteptăm zile mai bune, în care putem fi toţi aici", a spus francezul pentru FRR.

David Gerard: „Nu-mi închipuiam că va fi așa"

După meciul cu Portugalia, ultimul din grupa B, România i-a pierdut pe Cojocaru şi Gontineac, iar Gordaş s-a accidentat marţi, la Snagov.

Față de partida cu lusitanii, în echipa de start au apărut cinci schimbări. Căpitanul echipei va fi Marius Simionescu. Încercăm să rezolvăm totul pentru grup pentru că băieţii merită asta, oricum am ştiut înainte de această competiție că lucrurile ar putea să fie dificile, însă nu îmi închipuiam că va fi chiar aşa", a mai spus Gerard.

Suntem în semifinale, am muncit ca să ajungem acolo şi cred că lucrurile vor fi mult mai bune. Este o semifinală şi dacă ne respectăm pe noi şi ceea ce am făcut până acum în cele şase săptămâni împreună, trebuie să ieşim pe teren şi să dăm maximum, nu vorbesc despre victorie sau înfrângere, nu este doar despre rezultat, ci şi despre jocul pe care îl vom face David Gerard, antrenor România

Lucrurile nu vor fi simple, ştim asta, dar merităm să terminăm bine acest Campionat European pentru că nu a fost un parcurs facil. Punctul nostru forte, dar în acelaşi timp şi cea mai mare slăbiciune a noastră, este încrederea. Când suntem încrezători, suntem o echipă bună David Gerard, antrenor România

Când ne pierdem încrederea, o facem definitiv, la asta trebuie să lucrăm, pentru că avem o vorbă: fantomele trecutului revin, iar asta s-a întâmplat cu Portugalia. Ştim că încă mai sunt lucruri de digerat, de lăsat în urmă după Cupa Mondială, iar aceşti băieţi pot face asta - David Gerard, antrenor România

Revin vedetele în echipa Georgiei

Și în echipa Georgiei vor fi 5 schimbări față de ultimul meci din grupă, antrenorul Richard Cockerill numindu-l în echipă pe Davit Niniashvili, 21 de ani, care nu a evoluat deloc în primele trei meciuri din cauza unei accidentări la genunchi. Vasil Lobzhanidze a fost și el numit în primul XV al Georgiei.

Cele două formații s-au ciocnit de 28 de ori, Georgia impunându-se în 18 partide, România în 9, iar un meci a fost egal.

În cealaltă semifinală se întâlnesc Portugalia cu Spania, câștigătoarele din penultimul act se vor duela pentru trofeu, iar învinsele vor disputa finala mică. Ambele meciuri vor avea loc pe 17 martie, la Paris, pe arena Jean Bouin.

Echipa României pentru meciul cu Georgia:

  • 1. Iulian Hartig (Bassin d'Arcachon), 2. Florin Bărdaşu (CS Rapid), 3. Vasile Bălan (CSA Steaua), 4. Ionuţ Lucian Mureşan (SCM USV Timişoara), 5. Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 6. Dragoş Ser (SCM USV Timişoara), 7. Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), 8. Damian Strătilă (CSA Steaua), 9. Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), 10. Alin Conache (CSA Steaua), 11. Manumua Tevita (SCM USV Timişoara), 12. Fonovai Tangimana (CS Rapid), 13. Gabriel Pop (GDC Cascais), 14. Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), 15. Marius Simionescu (SCM USV Timişoara).
  • Rezerve: 16. Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 17. Alexandru Savin (CS Rapid), 18. Thomas Creţu (Stade Aurillac), 19. Andrei Mahu (Massy), 20. Adrian Mitu (Pau), 21. Florin Surugiu (CS Rapid), 22. Daniel Plai (SCM USV Timişoara), 23. Ovidiu Neagu (CS Dinamo).

Citește și:

Andrea Miklos, încrezătoare înainte de startul la Campionatele Mondiale de atletism în sală: „Îmi plac provocările, sunt gata să dau ce am mai bun”
INTERVIU
Andrea Miklos, încrezătoare înainte de startul la Campionatele Mondiale de atletism în sală: „Îmi plac provocările, sunt gata să dau ce am mai bun”
Dunărea Brăila își remaniază lotul pentru sezonul viitor
LIGA FLORILOR
Dunărea Brăila își remaniază lotul pentru sezonul viitor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează