SPORTURI  »  RUGBY  »  CAMPIONATUL MONDIAL

România și-a aflat și ultima adversară de la Campionatul Mondial » Cum arată grupa „stejarilor”

România și Tonga s-au întâlnit ultima oară în 2021 / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
România și Tonga s-au întâlnit ultima oară în 2021 / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 iulie 2022 23:44 / Actualizat duminica, 24 iulie 2022 00:01

Naționala de rugby a statului Tonga și-a asigurat prezența la Mondialul din 2023, după victoria fără emoții reușită în barajul cu Hong Kong, scor 44-22. Astfel, reprezentanta Oceaniei urmează să fie repartizată în Grupa B, cea a României. 

Sâmbătă, într-un meci disputat în Australia, Tonga a trecut fără probleme de reprezentiva din Hong Kong, o echipă care are în componența lotului inclusiv jucători care nu sunt profesioniști.

Tonga, o prezență constantă la turneele finale, a ratat o singură Cupă Mondială, cea din 1991.

România face parte din grupa B la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franța. Adversare vor fi, pe lângă proaspăt calificata Tonga, Africa de Sud, Irlanda și Scoția. Debutul „stejarilor” ar trebui să fie pe 9 septembrie 2023, împotriva Irlandei.

„Stejarii” au profitat de eroarea Spaniei

Naționala României va participa la CM 2023, după ce Spania a fost descalificată din cauza folosirii unui jucător sud-african care nu a îndeplinit condițiile de eligibilitate pentru a evolua sub steagul ibericilor.

În aprilie 2022, naționala Spaniei a fost descalificată pentru că l-a folosit în două partide pe pilierul sud-african Gavin Van den Berg. Acesta a încălcat regula conform căreia ar fi trebuit să locuiască cel puțin 10 luni pe teritoriul Spaniei în ultimii 3 ani dinaintea obținerii cetățeniei, iar ibericii au pierdut 10 puncte. 

Spania a făcut apel, dar decizia a fost menținută de o comisie independentă

9 participăriare România la Cupa Mondială, ratând doar ediția din 2019, când a utilizat un jucător neeligibil

Vezi și alte știri din sport: 

FOTO „Tigroaice” prin iarbă » CSM București a intrat astăzi pe Arena Națională

Sorana Cîrstea a bătut palma cu noul antrenor » A ajutat-o pe Simona Halep să câștige un Grand Slam: „E o onoare pentru mine!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
rumunek
rumunek  •  24 Iulie 2022, 17:05
Postat de sabinalin pe 24 Iulie 2022, 06:45

In mod normal suntem carne de tun la Mondiale, ne bate si Tonga. Bine macar ca la rugby inca mai ajungem la turnee finale fie si asa, cu cadouri facute de adversari...

Și care e partea bună? Continuăm să facem lucrurile greșit, însă cei care conduc au argumentul calificării. Naționala e jumătate naturalizați, dar valoarea de joc scade. Ne bat clar echipe cu care ne luptam înainte, Italia sau Gruzia sunt galactici pentru noi, Spania e mai bună. Această calificare e doar praf în ochi, nu reprezintă o creștere în valoare a rugby-ului nostru. Ne vom trezi târziu, după a 3 ratare consecutivă, că prima e un accident, a doua un ghinion (adică peste vreo 10-12 ani) cum am făcut la handbal sau fotbal.

madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  24 Iulie 2022, 09:39

HAI STEJARII! ABIA ASTEPT SA VAD MECIURILE NATIONALEI DE RUGBY DE LA C.M. 2023*

sabinalin
sabinalin  •  24 Iulie 2022, 06:45

In mod normal suntem carne de tun la Mondiale, ne bate si Tonga. Bine macar ca la rugby inca mai ajungem la turnee finale fie si asa, cu cadouri facute de adversari...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează