SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

„Stejarii” încep campania din Rugby Europe Championship. Sâmbătă, primul test: „Important să debutăm cu dreptul”

„Stejarii” încep campania din Rugby Europe Championship
„Stejarii” încep campania din Rugby Europe Championship

Articol de - Publicat vineri, 03 februarie 2023 11:59 / Actualizat sambata, 04 februarie 2023 09:58

Naționala României pornește, săptămâna aceasta, campania din Rugby Europe Championship. „Stejarii” vor debuta sâmbătă în prima competiție a anului, pe Arcul de Triumf, în compania Poloniei. Meciurile nu vor fi transmise la TV în România. 

  • România - Polonia se joacă sâmbătă, de la ora 14:00

Pregătiri intense pentru primul meci oficial al anului pentru naționala de rugby a României. După eșecul umilitor din amicalul cu Italia, 3-66, „stejarii” speră să debuteze cu dreptul în Rugby Europe Championship, competiţie ce se va desfăşura într-un nou format din acest an.

Echipele sunt împărţite în două grupe, în urma clasamentului obţinut după disputarea meciurilor, primele două din fiecare grupă vor juca în semifinale pentru accederea în marea finală, în timp ce ultimele două clasate din fiecare grupă vor juca în semifinale, apoi în meciurile de clasament.

Ciprian Marica e acuzat de unul dintre chiriașii bazei Voința: „A vorbit cu diverse găști de interlopi să vină să-mi strice afacerea” + „Instituțiile de control ale statului sunt la comanda lui?”
ANCHETĂ GSP
Ciprian Marica e acuzat de unul dintre chiriașii bazei Voința: „A vorbit cu diverse găști de interlopi să vină să-mi strice afacerea” + „Instituțiile de control ale statului sunt la comanda lui?”

România debutează în Rugby Europe Championship

România se află în grupa B, alături de Portugalia, Belgia şi Polonia, în timp ce în Grupa A se găsesc Georgia, Ţările de Jos, Spania şi Germania.

„Stejarii” vor întâlni Polonia pe teren propriu pe 4 februarie, iar pe 11 februarie vor juca în deplasare cu Belgia. În fine, pe 18 februarie o vor înfrunta pe Portugalia.

„Este primul meci în Rugby Europe Championship, primul meci cu noul staff şi vrem să facem o partidă cât mai bună pe teren propriu. De asemenea, va fi şi primul meci în faţa suporterilor şi este important să debutăm cu dreptul în noua competiţie. 

Cât despre meci, obiectivul este clar: trebuie să adunăm maximum de puncte în această partidă cu Polonia şi sperăm să putem să îi facem pe jucători să înţeleagă cât mai bine sistemul de joc. Mă refer aici la cei din Franţa, pentru că cei din România, care s-au pregătit în cele două săptămâni cu reprezentativa secundă, cunosc deja acest sistem. 

A fost foarte utilă pregătirea pentru meciul cu Italia, deşi rezultatul nu este cel pe care ni-l doream, dar am putut trage nişte concluzii şi să vedem ce avem de lucrat pentru viitor şi unde”, a declarat Eugen Apjok, antrenorul naționalei de rugby a României.

Lotul naționalei României pentru meciul cu Polonia

  • Linia 1: Alexandru Savin (CSA Steaua), Ciprian Chiriac (SCM USV Timişoara), Vasile Bălan (CSA Steaua), Tudor Butnariu (CSA Steaua), Robert Irimescu (New York United), Eugen Căpăţînă (SCM USV Timişoara), Thomas Creţu (Stade Francais), Costel Burţilă (RC Hyeres Caraqueiranne La Crau), Gheorghe Gajion (Stade Montois), Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo) 
  • Linia a II-a: Marius Antonescu (Bourg en Bresse), Marius Iftimiciuc (Perigueux), Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Andrei Mahu (Perpignan) 
  • Linia a III-a: Cristi Chirica (RC Hyeres Caraqueiranne La Crau), Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), Mihai Macovei (RC Bassin d’Arcachon), Alexander Dinu (Massy), Vlad Nistor (Union Sportive Seynoise) 
  • Mijlocaş la grămadă: Alexandru Ţiglă (CSM Ştiinţa Baia Mare), Alin Conache (SCM USV Timişoara), Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara) 
  • Mijlocaş la deschidere: Ionel Melinte (RC Hyeres Caraqueiranne La Crau), Vlăduţ Popa (CSA Steaua), Gabriel Pop (CS Dinamo) 
  • Aripi: Nicolas Onuţu (CS Vienne), Mihai Lămboiu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Alexandre Creţu (Limoux) 
  • Centri: Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), Taylor Gontineac (Rouen), Atila Septar (RC Toulon), Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare) 
  • Fundaşi: Marius Simionescu (SCM USV Timişoara), Paul Popoaia (CSM Ştiinţa Baia Mare)

Mai multe știri din sporturi: 

INCREDIBIL! Statul i-a dat „în alb” baza Voința lui Ilie Năstase » În 1999 a primit drept de a o folosi gratuit pentru 49 de ani în numele unei fundații care la acea vreme nici nu exista

BASCHET - Final de drum pentru Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe în Eurocup!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
roradu
roradu  •  04 Februarie 2023, 09:40

Ziar serios!!!ziarist....La ce ora e meciul ? Poate ne spuneți și nouă! Ce naiba căutați în meseria asta?

sibman
sibman  •  03 Februarie 2023, 21:04
Postat de octavianus pe 03 Februarie 2023, 16:08

"Meciurile nu vor fi transmise la TV în România. " si cu asta cred s-a cam spus totul, o reprezentativa nationala ( asa cum a ajuns ea......oare DE CE ? ) calificata totusi la un turneu final de CM, anul acesta in Franta, nu isi gaseste locul pe grila TV din Romania, la nici o televizune !!! mai mult, daca nu gresesc nimeni nu transmite 6 Nations, turneul care debuteaza maine si vrem rugby, vrem copiii sa vina la sport, sper ca in ceasul al 12-lea cineva sa inteleaga ca numai si numai cu fotbal si can-can o sa coboram atat de jos ca nivel de educatie si mentalitate ca nu ne vom mai ridica niciodata. Fara propaganda pentru acest sport si pentru multe altele o data cu disparitia lor vom fi un popor anonim cum se pare ca se doreste......FELICITARI GSP ca totusi pe un colt de ziar ati pomenit de acest meci. ....nu am mai gasit stirea pe alte siteuri.

Turneul celor 6 natiuni este pe Orange, nu vreau sa gresesc. Stejarii? Pe youtube canalul oficial. Dar este adevarat......prea putin. Preferam sa ne uitam la enspe mii de reluari pe digiuri si pe prime.

emil1986
emil1986  •  03 Februarie 2023, 19:54

Uite ca si la rugby am ajuns sa avem antrenor de etnie maghiari. Mai ramane sa vina simionisto-sosochistii sa strige afara, afara ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close