SPORTURI  »  RUGBY  »  NAȚIONALA

RUGBY // „Stejarii”, pe mâna unui britanic: „Scopul meu este să unesc oamenii implicați în rugby-ul românesc”

Articol de - Publicat luni, 23 septembrie 2019 14:57

Echipa națională de rugby a României va fi antrenată de către Andy Robinson (55 de ani), tehnicianul care a pregătit Anglia între 2004 și 2006 și Scoția între 2009 și 2012.

Federația Română de Rugby a anunțat luni că noul selecționer al reprezentativei României va fi englezul Andy Robinson, cel care a fost unul ditre ajutoarele lui Clive Woodward în 2003, când Anglia a câștigat Cupa Mondială în Australia. După ce a avut la conducere francezi și galezi, FRR merge acum pe mâna unui englez. 

„Este o onoare să fiu numit antrenorul principal al României. Rugby-ul românesc are o tradiţie imensă şi sper să pot confirma aspectele cheie ale valorilor rugby-ului românesc. Sunt foarte mulţi oameni minunaţi implicaţi în rugby-ul din România, începând cu preşedintele Alin Petrache până la cei de la firul ierbii, care sunt cu toţii pasionaţi şi focusaţi pe succes. Scopul meu este să îi unesc pe toţi aceştia şi să dezvolt jocul astfel încât România să evolueze la cel mai înalt nivel. Obiectivul principal este calificarea echipei la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franţa”, a declarat Robinson. 

Englezul a vizionat câteva partide ale „stejarilor” și spune că obiectivul este unul realizabil. 

„Jocul de rugby, în viziunea mea, este un joc simplu, frumos, în care jucătorii pot face performanţă dacă stăpânesc procedeele de bază. Cred că dacă munceşti mult, sub presiune şi stăpâneşti aceste procedee, poţi să evoluezi la cel mai înalt nivel. Jucătorii trebuie să înţeleagă exact rolul lor în echipa şi ceea ce au de făcut. Nu în ultimul rând, rugby-ul înseamnă construirea unei apărări care să nu poate fi depăşită, iar în atac să cauţi şi să găseşti spaţiul. Dacă vom reuşi să ducem balonul în mâinile celor mai rapizi jucători, care găsesc spaţiul în joc, atunci vom reuşi să marcăm şi toată lumea iubeşte să vadă eseuri”, a adăugat Andy Robinson, care a fost de trei ori în România, cu diferite echipe.

România va debuta în Rugby Europe Championship, ediţia 2020, pe 1 februarie în deplasare, cu Georgia. „Stejarii” vor avea apoi încă două meciuri în deplasare, pe 8 februarie, cu Portugalia şi pe 7 martie, cu Rusia şi două partide pe teren propriu, pe 22 februarie, cu Spania şi pe 14 martie, cu Belgia. 

22 de partidea rezistat Robinson pe banca reprezentativei Angliei. Bilanțul său este unul negativ: 9 victorii și 13 înfrângeri

35 de meciuria adunat Andy Robinson pe banca Scoției. A obținut 15 victorii, un egal și 19 înfrângeri

VEZI ȘI:

CAMPIONATELE MONDIALE DE BOX // Suntem pe nicăieri » Nicio medalie, doar un meci câștigat

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
tipsy
tipsy  •  10 Octombrie 2019, 00:04

Are un CV imens. Sa speram ca reusim sa dezvoltam si niste jucatori cu care sa aiba ce face, fiindca dupa retragerea generatiei care trebuia sa fie la cupa mondiala, suntem varza.

penultimul
penultimul  •  28 Septembrie 2019, 14:52
Postat de vladutz13 pe 23 Septembrie 2019, 16:12

Toti oamenii aia minunati trebuiau sa plece DEFINITIV din rugby dupa ce au facut anul trecut. Dupa ce am ratat in premiera Cupa Mondiala din cauza manevrelor lor, cu naturalizari ilegale!! O RUSINE!!!

Și ar fi trebuit să plece și pentru ca arbitrul român a influențat scorul în meciul Belgia Spania pentru că România să se califice la Cupa Mondiala. In ce troaca se baga și antrenorul asta...

vladutz13
vladutz13  •  23 Septembrie 2019, 16:12

Toti oamenii aia minunati trebuiau sa plece DEFINITIV din rugby dupa ce au facut anul trecut. Dupa ce am ratat in premiera Cupa Mondiala din cauza manevrelor lor, cu naturalizari ilegale!! O RUSINE!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează