SPORTURI  »  RUGBY  »  PROBLEME FINANCIARE

Mai mulți rugbyști străini se plâng de chinul din România: „În Fiji și Tonga sunt condiții de două ori mai bune!” » Scandalul a ajuns până-n Noua Zeelandă!

Mai mulți jucători străini de la ACS Tomitanii Constanța au din plin de suferit din cauza problemelor financiare ale formației dobrogene.
Mai mulți jucători străini de la ACS Tomitanii Constanța au din plin de suferit din cauza problemelor financiare ale formației dobrogene.

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 februarie 2022 15:27 / Actualizat duminica, 20 februarie 2022 15:57

O situație petrecută în rugby-ul românesc ține capul de afiș al presei din Noua Zeelandă. Asta pentru că mai mulți jucători străini de la ACS Tomitanii Constanța au din plin de suferit din cauza problemelor financiare ale formației dobrogene.

Cooper Vuna, Troy Nathan, Cardiff Vaega, alături de antrenorul Paul Griffen, dezvăluie pentru publicația Stuff faptul că ar fi neplătiți de luni în șir de clubul la care sunt legitimați. Ei au fost aduși în România prin intermediul unui alt neozeelandez, John Akurangi, cel care ocupa funcția de director al clubului, dar care între timp a plecat din România. Afaceristul Ionel Rusen ar fi cel care ar conduce clubul constănțean.

„Era aproape ca-n vestul sălbatic. În Fiji și Toga sunt condiții de două ori mai bune decât în România! Partea organizatorică a fost foarte slabă. Nu era nimeni în preajmă, nimeni nu a făcut nimic, nu aveam medici și nimeni nu comunică cu jucătorii la antrenamente”, a spus Cooper Vuna, originar din Tonga, conform sursei citate. 

Deși oamenii din fruntea clubului sperau că echipa va ajunge una de top, ACS Tomitanii Constanța a încheiat sezonul precedent pe ultimul loc.

Troy Nathan: „Veștile sunt bune, se alătură echipei”

Troy Nathan, la rândul său lăsat cu ochii în soare de oficialii clubului dobrogean, a rezumat situația prin care a trecut în România, catalogând totul drept o mare păcăleală. 

„Am întrebat unde sunt banii noștri. Colegii mei știau că sunt acolo pentru o singură slujbă, care era să joace rugby, așa că nu au pus prea multă presiune asupra clubului. Dar după câteva săptămâni s-au întrebat «unde sunt banii?»

Au fost scuze acumulate din partea clubului. Una dintre scuze a fost viza, că trebuie să plecăm din țară ca să putem obține o ștampilă pe pașapoarte și ei să poată semna contractele. Totul a fost o păcăleală, dar noi am crezut asta, pentru că am vrut să fim plătiți

Tinerii își sunau mamele și tații pentru a obține bani. Am făcut presiuni asupra clubului să ne ofere măcar mâncare și ne-au dat abia pe sfârșit, când băieții se luptau deja de luni de zile”, a spus Troy Nathan, conform sursei citate. 

Am încercat să-i ajutăm să-i scoatem pe acești băieți din România. Am încercat să găsim răspunsuri de la Akurangi și Ionel Rusen, dar nu primeam nimic, zero comunicare.

- Troy Nathan

În total, 17 rugbyști străini, toți transferați în 2021, ar fi avut de suferit din cauza restanțelor salariale.

Ionel Rusen se apără: „În acest moment, echipa are probleme financiare din cauza coronavirusului”

Ionel Rusen, fost rugbyst, a încercat să se apare în fața acuzațiilor venite dinspre jucătorii de la ACS Tomitanii Constanța, punând problemele financiare pe seama pandemiei. Totodată, acesta spune că primăria ar trebui să susțină financiar echipa. 

„Acești jucători au fost plătiți pentru contractele lor, nu și-au primit bonusurile de performanță. În acest moment, echipa are probleme financiare din cauza coronavirusului. Municipalitatea nu a plătit clubului. Nu este un club privat, este un club care aparține primăriei Constanța. Jucătorii au primit câte 2400 €, care înseamnă cheltuieli cu apartamente, deplasări, mașini, tot. 

Îmi pare foarte rău pentru această situație, pentru că sunt prieten cu Cooper și cu ceilalți băieți și sunt un fost jucător de rugby. Nu este vina mea, am făcut tot posibilul să-i plătesc și am întârziat două luni, dar am plătit contractele. Am încercat să îi ajutăm pe acești oameni, dar în acest moment orașul nu trimite niciun ban clubului și cred că echipa va dispărea, a spus Rusen, potrivit Antena Sport

Citește și alte știri din sport:

Sorana Cîrstea, victorie impresionantă în primul tur de la Doha » Urmează o adversară de top!

VIDEO Finlanda a devenit pentru prima oară campioană olimpică la hochei pe gheață

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
gojgaru
gojgaru  •  20 Februarie 2022, 18:46
Postat de Dan Petnaise pe 20 Februarie 2022, 18:33

A fost televizat meciul?

Da , pe ochiul 3 la aragaz :)))

176901212832165
Dan Petnaise  •  20 Februarie 2022, 18:33

A fost televizat meciul?

belane
belane  •  20 Februarie 2022, 17:09
Postat de gojgaru pe 20 Februarie 2022, 16:37

Ce academii de rugby sa faci ? Copiii nu sunt interesati , rugbyul este un sport foarte dur care se practica pe burta goala .

Din pacate s-a ales praful de tot ce inseamna sporturile de echipa in tara asta si cu buna stiinta. Cat de importante sunt sporturile de echipa in educatia tineretului, in special in a-i salva pe multi tineri din zonele defavorizate de un viitor plin de infractionalitate, copiii din ziua de astazi viseaza sa fie "bombardieri" in loc de rugbysti profesionisti.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează