SPORTURI  »  RUGBY  »  DECES

S-a stins din viață Constantin Dinu „Capone”, cel mai valoros pilier stânga din istoria „stejarilor”

Imagine de arhivă cu Constantin Dinu „Capone” / Sursă foto: Rugby România
Imagine de arhivă cu Constantin Dinu „Capone” / Sursă foto: Rugby România

Articol de GSP - Publicat joi, 15 decembrie 2022 17:18 / Actualizat joi, 15 decembrie 2022 20:11

Constantin Dinu, fostul mare jucător al naționalei de rugby a României, a încetat din viață miercuri seara, la vârsta de 77 de ani, după o îndelungată suferință, a anunțat Federația Română de Rugby. 

Desemnat în trecut cel mai valoros pilier stânga din istoria „stejarilor”, Constantin Dinu „Capone” a fost o figură reprezentativă în rugby-ul românesc. A evoluat în națională între în 1965 și 1983, perioadă în care a strâns 70 de selecții sub tricolor. Ultimul său meci în tricoul „stejarilor” s-a consemnat pe 15 mai 1983, într-un duel împotriva Uniunii Sovietice, câștigat de România cu 15-10.

Pe lângă cei 18 ani în care a „slujit” prima reprezentativă, Constantin Dinu „Capone” a fost convocat timp de trei ani și la naționala de tineret a „tricolorilor”, mai exact între 1962 și 1965.

S-a stins din viață Constantin Dinu „Capone”, cel mai valoros pilier stânga din istoria „stejarilor”
Constantin Dinu „Capone”, indicat de săgeată / Sursă foto: Facebook RC Grivița

Contantin Dinu „Capone” fusese desemnat Maestru al sportului

Pe lângă națională, a mai evoluat de-a lungul carierei la Locomotiva Grivița Roșie, Știința Petroșani, Reggio-Calabria, Cholét și Nantes. În Franța, unde s-a și perfecționat ca antrenor, a deținut funcția de antrenor regional la Nantes. Ca tehnician, a mai pregătit-o și pe AS Police Paris (ASPP), o formație din eșalonul secund francez.

Alte distincții din CV-ul său, conform Enciclopediei Educației Fizice și Sportului din România: Maestru al sportului (1967), Maestru emerit (1970).

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește și alte știri din sportul românesc:

David Popovici a terminat pe locul 4 finala la 100m liber, dar a bătut două noi recorduri!

Cătălin Chirilă, sperietură teribilă » Nevoit să stea 3 luni în pat după Jocurile Olimpice de la Tokyo: „Mi-a pus viața în pericol”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
octavianus
octavianus  •  16 Decembrie 2022, 10:27

Copil fiind, unchiul meu ma ducea sa vad rugby pe "Parcul Copilului" unde Grivita Rosie isi juca meciurile de acasa, Capone desigur printre protagonisti. Mi-a intrat in suflet acest sport, l-am practicat, era inevitabil sa nu te molipsesti vazand acesti adevarati atleti in teren. Odihna si respect vesnic acestui mare rugbyst si nu ma pot abtine sa ma intreb, oare vom mai avea vreodata astfel de jucatori ? si daca NU.....de ce ?

fibra
fibra  •  16 Decembrie 2022, 07:59

Dumnezeu sa-l odihneasca!

dobrin
dobrin  •  15 Decembrie 2022, 19:57

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează