SPORTURI  »  RUGBY  »  PROTEST

Scrisoare către MTS a foștilor internaționali de rugby: „Nu întrerupeți o tradiție care durează de peste 100 de anni”

Articol de GSP - Publicat joi, 11 februarie 2021 19:05 / Actualizat joi, 11 februarie 2021 19:32

Stadionul „Arcul de Triumf”, modernizat pentru Campionatul European de Fotbal, continuă să provoace tensiuni în ceea ce privește administrarea arenei.

  • Fanii rugby-ului din România au protestat duminică, în fața Stadionului „Arcul de Triumf”, nemulțumiți că arena a intrat în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului. 
  • Până ca stadionul „Arcul de Triumf” să intre în procesul de modernizare, el se afla în administrația Federației Române de Rugby. Acum, Ministerul ar vrea să transforme zona într-un Complex Național, aspect care îi nemulțumește pe pasionații de rugby din România, dar și pe foștii și actualii jucători ai „Stejarilor”.

Arena a intrat în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, fapt ce i-a nemulțumit pe fanii rugby-ului, dar și pe foștii sportivi. Într-o scrisoare către ministrul Eduard Novak, Stelian Burcea, Florin Vlaicu, Samuel Mariș și Valentin Popîrlan, foști internaționali, îi cer acestuia să lase stadionul în administrația Federației Române de Rugby, așa cum a fost înainte de modernizare.

Foști rugbyști, scrisoare către MTS

Stimate domnule Ministru Eduard Novak,

Ne îngrijorează și ne întristează planurile MTS de a prelua  Stadionul Arcul de Triumf.

Majoritatea dintre noi suntem legați pe viață de această bucată de pământ. Este locul pe care l-am asimilat cu Acasă. Poate pentru dumneavoastră și colegii din minister este doar un alt spațiu de administrat, dar pentru noi este totul.

Nu trebui să vă supărați că unii dintre noi sau suporterii naționalei au protestat în stradă. Avem determinarea celor cărora li se ia totul și ne vom comporta ca atare până la final. Vă spunem despre rugbyștii din mijlocul cărora venim că au fost mereu băieți de treabă, cu respect și fair-play pentru adversar, dar până în momentul în care ni s-a comis o nedreptate.

Poate suntem insignifianți pentru dumneavoastră, dar așa cum am făcut-o de atâtea ori pentru echipa națională am pus totul pe teren pentru sportul nostru.

Și așa vom face și acum.

Pe Arcul de Triumf am câștigat meciuri, am pierdut, ne-am antrenat, am plâns, ne-am bucurat, ne-am accidentat. Nu numai cu echipa națională.

De la copii și juniori, cei din București veneam sâmbătă și duminica să jucăm pe Arc. Toate turneele finale cu echipe din toată țara veneau pentru meciuri pe Arc.

Noi și antrenorii noștri am udat această iarbă cu sudoare, sânge și lacrimi. Nimeni nu ne poate lua asta. A fost al nostru și când nu era apă caldă și când noroiul era până la glezne, și când tribunele abia mai stăteau în picioare, dar și când am câștigat și când ne-am bucurat împreună.

Ani de zile ați auzit despre meciurile noastre cu Georgia. Cea care în ultimii ani ne-a depășit și care este acum deasupra noastră. Are rost să vă spunem cât de uluiți eram noi și colegii noștri când mergeam să jucăm pe cele mai noi și mai moderne stadioane la ei în țară? Sau că Guvernul lor le-a construit baze, exclusiv de rugby, în cam toate orașele mari încă din 2012?

Facem apel la dumneavoastră să priviți omenește și ca un sportiv drept către toate generațiile tinere cărora li se va lua șansa de a duce mai departe flacăra sportului nostru.

Nu întrerupeți o tradiție care durează de peste 100 de ani. Știm că poate este ultima din sportul românesc.

În virtutatea principiilor de sport sperăm să ne ascultați și să vă comportați ca un campion așa cum știm că ați fost
- scrisoare către MTS

Cine a semnat scrisoarea:

  • Stelian Burcea, fost căpitan al echipei naționale, fost internațional de seniori și juniori, 71 de selecții,
  • Valentin Calafeteanu, fost internațional de seniori și juniori, 100 selecții pentru România,
  • Florin Vlaicu, internațional de seniori și juniori, 124 selecții pentru România, cel mai selecționat jucător din istoria naționalei, cel mai bun marcator din istoria naționalei
  • Samuel Mariș, fost internațional de seniori și juniori, 6 selecții pentru România
  • Valentin Popîrlan, internațional de seniori și juniori, 77 selecții pentru România

 VIDEO Eduard Novak „Avem o solicitare de la FCSB pentru închirierea stadionului Arcul de Triumf”

 Citește mai multe știri despre stadionul „Arcul de Triumf”

Federația Română de Rugby iese la atac! Răspuns dur pentru MTS: „Solicităm MTS să facă publice grupurile de interese! Ministrul Novak s-a transformat în om politic”

Stadionul „Arcul de Triumf” a fost preluat de MTS » Carol-Eduard Novak: „Fanii rugby-ului sunt induși în eroare”

Arena „Arcul de Triumf” provoacă un conflict la nivel înalt: „Domnul ministru Novak nu va sta deasupra deciziei Regelui Carol! Ne vom antrena în fața Guvernului!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
22cea
22cea  •  12 Februarie 2021, 03:45

Acum am vazut ca prima divizie romaneasca de rugby are 8 (OPT) echipe .!!!

digei
digei  •  12 Februarie 2021, 02:37

Un articol f. f. bun in NewsWeek. ro semnat Mihai Duță: "Cum poate Novak să arate că nu Gigi Becali este ministrul Sportului. O întâmplare cu Csaba Gal"

johnwick
johnwick  •  11 Februarie 2021, 22:56
Postat de nechitoimihai pe 11 Februarie 2021, 20:06

Ai muscat *** momeala ciobanului de pipera ! De unde bani pentru intretinere ? de acolo de unde ia csm bucuresti de unde ia fc voluntari sau de unde ia academica clinceni ! sa mai spun ceva de chiajna sau alte 50 de comune din jurul bucurestiului care cheltuie de la buget anual peste 100 de milioane de euro ? doar in bucuresti mai sunt 10 baze sportive mari abandonate,de ce nu le administreaza domnul ministru ?

nu mai mere, nu mai e pesedache. faci bani pe active, măcar să le intreții, îl administrezi, altfel se mai gândește proprietarul. curios că jesepe nu zice că și Ghencea nu va fi administrat de cska, ci direct de minister

Vezi toate comentariile (7)
Comentează