SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA

VIDEO Selecționerul Eugen Apjok trage un semnal de alarmă după înfrângerile cu SUA și Georgia: „Ne dorim o altă atitudine!” + Cum explică alegerea lotului pentru Cupa Mondială

Eugen Apjok
Eugen Apjok

Articol de - Publicat vineri, 18 august 2023 14:14 / Actualizat vineri, 18 august 2023 14:51

Eugen Apjok, selecționerul naționalei României de rugby, a vorbit despre prestațiile dezamăgitoare ale „stejarilor” în cele două amicale jucate și pierdute de România, 17-31 cu SUA și 6-56 cu Georgia, și a motivat alegerea lotului final pentru Cupa Mondială din Franța.

  • La Cupa Mondială de Rugby, Stejarii se află în Grupa B şi vor disputa primul meci în data de 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi vor juca în 17 septembrie, cu Africa de Sud (Bordeaux), în 30 septembrie cu Scoţia (Lille) şi în 8 octombrie cu Tonga (Lille).
Cristi Chirică va fi căpitanul României la Cupa Mondială de rugby. Cum arată lotul și când debutează competiția
CUPA MONDIALĂ
Cristi Chirică va fi căpitanul României la Cupa Mondială de rugby. Cum arată lotul și când debutează competiția

Cu 3 săptămâni înainte de startul Cupei Mondiale, naționala României arată foarte rău. A pierdut fără drept de apel meciurile de verificare cu SUA și Georgia, urmând să dispute, sâmbătă, ultimul test cu Italia. 

După duelul cu georgienii, Eugen Apjok a anunțat și lotul final al „stejarilor”, renunțând la 17 dintre cei 50 de jucători convocați preliminar. Așadar, doar 33 urmând să meargă în Franța. 

VIDEO Eugen Apjok: „Nu a fost simplu, dar știu că am făcut alegerile corecte”

„E dificil, e presiune mare. Este o perioadă dificilă, rezultatele nu sunt cele pe care ni le-am dorit și încercăm să fixăm lucrurile astea. Nu a fost simplu pentru că știu cât de mult au muncit jucătorii, nu e un moment plăcut nici pentru ei nici pentru antrenori, dar știam că va veni acest moment. Ne-am pregătit pentru el și știu că am făcut alegerile corecte.

Rezultatele nu ne ajută, sunt foarte multe lucruri care trebuie îmbunătățite, dar sunt și lucruri pozitive. Ne uităm la ultimele 20 de minute din partida cu SUA, la primele 35 de minute din meciul cu Georgia, au fost lucruri pozitive. Dezamăgitoare sunt primele 60 de minute din partida cu SUA când nu am avut reacție, nu am avut atitudine. 

Iar în meciul cu Georgia s-a văzut clar în ultimele 5 minute din prima repriză și primele 10 din repriza a doua unde am încasat 5 încercări. A fost o cădere din punct de vedere mental. Sunt lucruri pe care le-am vorbit cu jucătorii, încercăm să le punem la punct în meciul de sâmbătă cu Italia”, a declarat Eugen Apjok.

Eugen Apjok: „Ar trebui să vedem o mai bună exprimare a jucătorilor”

„Cred că odată cu selecția ar trebui să vedem o mai bună exprimare a jucătorilor. Cu siguranță au fost sub o mare presiune până acum. Ne dorim o altă atitudine, vrem să avem mai mult posesia și să fim concentrați toate cele 80 de minute. 

După meciul cu Italia va urma o săptămână liberă, jucătorii vor merge acasă să stea cu familia, apoi ne vom reuni înainte cu o săptămână de plecarea în Franța să reluăm pregătirea”, a mai precizat Apjok.

Lotul României pentru Cupa Mondială din Franța:

  • Pilieri: Alexandru Savin (CSA Steaua), Gheorghe Gajion (Stade Montois), Thomas Creţu (Stade Francais), Alexandru Gordaş (CS Dinamo), Costel Burţilă (RC Hyères Carqueiranne La Crau), Iulian Harţig (RC Bassin d’Arcachon)
  • Taloneri: Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Florin Bărdaşu (CSA Steaua)
  • Linia a II-a: Adrian Motoc (Biarritz Olympique), Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare)
  • Linia a III-a: Cristi Chirica (CS Dinamo), Mihai Macovei (RC Bassin d’Arcachon), Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), Dragoş Ser (CSA Steaua), Cristi Boboc (CSA Steaua), Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Damian Strătilă (CSA Steaua)
  • Mijlocaş la grămadă: Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), Florin Surugiu (CSA Steaua), Alin Conache (SCM USV Timişoara)
  • Mijlocaşi la deschidere: Gabriel Pop (CS Dinamo), Mihai Mureşan (CSM Ştiinţa Baia Mare), Tudor Boldor (CS Dinamo)
  • Aripi: Nicolas Onuţu (CS Vienne), Marius Simionescu (SCM USV Timişoara), Tangimana Fonovai (CSA Steaua)
  • Centri: Taylor Gontineac (Rouen Normandie), Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), Tevita Manumua (SCM USV Timişoara)
  • Fundaş: Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), Paul Popoaia (CSM Ştiinţa Baia Mare)

Citește și alte știri din rugby: 

A murit Alexandru Penciu » E considerat unul dintre cei mai mari jucători români de rugby din istorie
DECES
A murit Alexandru Penciu » E considerat unul dintre cei mai mari jucători români de rugby din istorie
Naționala României a înregistrat cea mai usturătoare înfrângere din istoria meciurilor cu Georgia
MECI-TEST
Naționala României a înregistrat cea mai usturătoare înfrângere din istoria meciurilor cu Georgia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
klingonul
klingonul  •  19 August 2023, 12:18
Postat de belane pe 18 August 2023, 21:44

Ca de obicei stii la ce ma refer dar te agati de cateva "absolutisme" precum "legea-i lege" . In primul rand legat ce-ai zi tu ca de ce nu ne-am facut stadion pai nu stiu mai rugbystule am avut noi la rugby vreodata vreun Becali sa putem sa-i cerem acest lucru asa cum ati putea voi dar n-o faceti ? Ca tot vorbim de bani publici ca pana la urma toti romanii au dreptul sa vrea sa practice si rugby nu numai fotbal ai vazut tu CNI sa vina si sa zica bai hai sa lasam stadionul asta acreditat si ptr. rugby !!! Tu vorbesti de lege dar nu-i nici o lege explicita cu privire la acest lucru, legea e ambigua si lasa portite de iesire ptr. ca daca ar fi fost lege asa cum insinuezi tu atunci si U. Cluj rugby nu i-ar fi fost refuzat dreptul de a juca pe Cluj Arena de nenumarate ori, intreaba-l pe Csobi Gall. Ok poate a fost abuz dar vezi tu la rugby nu exista vreun Ciolacu care sa-si trimita *** sa-ti faca dreptate. Si pe langa asta legea in nici o societate decenta nu este mai presus decat respectul si acel high trust, sunt tari cu o Constitutie hiperdemocratica dar in care domneste haosul si faradelegea. Nu exista respect ptr. traditie, de pilda ai vazut tu vreodata vreun meci de fotbal pe Twickenham in toata istoria de 100 si ceva de ani ? Si ala-i bun public, si acolo fac pariu ca exista lege care da liber la utilizare si totusi din respect ptr. traditie nu se face. Si-n comunism aveam legi, asta nu inseamna ca erau bune, iar unii s-au impotrivit, ce-s de blamat

"legea e lege" nu e un absolutism, ci temelia oricarei societati. traditiile, respectul samd. sunt importante, dar sistemul de valori al oamenilor difera, asa ca a fost nevoie de o organizare care sa incerce sa elimine subiectivismul si sa creeze un set de reguli pt a facilita convietuirea tuturor. asa a aparut legea. care trebuie respectata. cum adica sa ii cerem noi lui becali? in calitate de ce? in plus, de ce si-ar construi stadion, cand exista vreo 3-4 in bucuresti, construite din bani publici? are tot dreptul sa joace acolo. casa noastra este arena nationala. ghencea, arcul si altele sunt niste solutii de avarie. acum sa ne plangem si noi ca se organizeaza concerte si targuri pe un stadion construit pt fotbal? nu, asta e legea, le permite, isi iau banu' si gata! nu cunosc detalii in cazul celor de la u cluj, dar de ce te-ar mira abuzurile? da, faptul ca suntem de departe cea mai mare echipa din tara a contribuit la interventiile primului ministru, dar adevarata tragedie e ca in romania este nevoie de interventii la nivel inalt pt a se respecta ceva relativ banal. iar cu twickenham gresesti. am fost acolo in primavara si m-am interesat. apartine in totalitate federatiei engleze. ei l-au construit, modernizat, ei il administreaza. de-a lungul anilor au mai si cumparat teren in imediata vecinatate pt a mai construi parcari, terenuri etc. ma uit la rapid cu navodari. cinste jucatorilor, dar multi nu arata ca niste sportivi. maidan printre blocuri si cativa spec

belane
belane  •  19 August 2023, 12:08
Postat de klingonul pe 18 August 2023, 18:08

cand te bagi agresiv in discutie, risti sa te pripesti. se impun cateva precizari. rugby-ul este sportul meu preferat. stiu foarte bine unde se practica in romania. mai activez uneori in turnee de amatori, asa ca am o idee despre starea dezolanta a ... a orice."faceti-va si voi stadion" este abordarea gresita, deoarece nici voi nu v-ati facut. l-ati primit pe unul facut din banii tuturor romanilor, asa ca mi se pare normal sa aiba acces toata lumea. bineinteles, prioritatea trebuie sa aiba rugby-ul, dar nu pot accepta fandoselile si asa zisa superioritatea a suporterilor sportului cu balonul oval. la urma urmei, rugby-ul este chirias la arc si trebuie sa respecte legea. iar legea spune ca nu poti avea exclusivitate acolo. idem in cazarma UM nu stiu cat ghencea. e trist ca romanii au toata ziua in gura cuvinte gen "justitie" si "lege", dar cred ca ele pot fi aplicate selectiv ...

Ca de obicei stii la ce ma refer dar te agati de cateva "absolutisme" precum "legea-i lege" . In primul rand legat ce-ai zi tu ca de ce nu ne-am facut stadion pai nu stiu mai rugbystule am avut noi la rugby vreodata vreun Becali sa putem sa-i cerem acest lucru asa cum ati putea voi dar n-o faceti ? Ca tot vorbim de bani publici ca pana la urma toti romanii au dreptul sa vrea sa practice si rugby nu numai fotbal ai vazut tu CNI sa vina si sa zica bai hai sa lasam stadionul asta acreditat si ptr. rugby !!! Tu vorbesti de lege dar nu-i nici o lege explicita cu privire la acest lucru, legea e ambigua si lasa portite de iesire ptr. ca daca ar fi fost lege asa cum insinuezi tu atunci si U. Cluj rugby nu i-ar fi fost refuzat dreptul de a juca pe Cluj Arena de nenumarate ori, intreaba-l pe Csobi Gall. Ok poate a fost abuz dar vezi tu la rugby nu exista vreun Ciolacu care sa-si trimita subalternii sa-ti faca dreptate. Si pe langa asta legea in nici o societate decenta nu este mai presus decat respectul si acel high trust, sunt tari cu o Constitutie hiperdemocratica dar in care domneste haosul si faradelegea. Nu exista respect ptr. traditie, de pilda ai vazut tu vreodata vreun meci de fotbal pe Twickenham in toata istoria de 100 si ceva de ani ? Si ala-i bun public, si acolo fac pariu ca exista lege care da liber la utilizare si totusi din respect ptr. traditie nu se face. Si-n comunism aveam legi, asta nu inseamna ca erau bune, iar unii s-au impotrivit, ce-s de bla

belane
belane  •  18 August 2023, 21:44
Postat de belane pe 18 August 2023, 20:37

Da ma,i dupa mintea ta ce s-avem noi nevoie de unul ca Septar, care a facut scoala de rugby franceza, si-a si dovedit calitatile superioare fata de alti coechipieri in alea cateva meciuri cu nationala. Lasa mai c-avem 7 de Septar in Superliga noastra de rugby nu-i asa ? Ideea e ca nu conteaza ca-i Pro D2, Top 14 sau Nationale sau Nationale 2, ideea e ca ce se joaca acolo s-a dovedit de nenumarate ori din pacate ca-i peste ce se joaca la Steaua, Dinamo, Timisoara sau Baia Mare, crema cremelor.

Ca de obicei stii la ce ma refer dar te agati de cateva "absolutisme" precum "legea-i lege" . In primul rand legat ce-ai zi tu ca de ce nu ne-am facut stadion pai nu stiu mai rugbystule am avut noi la rugby vreodata vreun Becali sa putem sa-i cerem acest lucru asa cum ati putea voi dar n-o faceti ? Ca tot vorbim de bani publici ca pana la urma toti romanii au dreptul sa vrea sa practice si rugby nu numai fotbal ai vazut tu CNI sa vina si sa zica bai hai sa lasam stadionul asta acreditat si ptr. rugby !!! Tu vorbesti de lege dar nu-i nici o lege explicita cu privire la acest lucru, legea e ambigua si lasa portite de iesire ptr. ca daca ar fi fost lege asa cum insinuezi tu atunci si U. Cluj rugby nu i-ar fi fost refuzat dreptul de a juca pe Cluj Arena de nenumarate ori, intreaba-l pe Csobi Gall. Ok poate a fost abuz dar vezi tu la rugby nu exista vreun Ciolacu care sa-si trimita *** sa-ti faca dreptate. Si pe langa asta legea in nici o societate decenta nu este mai presus decat respectul si acel high trust, sunt tari cu o Constitutie hiperdemocratica dar in care domneste haosul si faradelegea. Nu exista respect ptr. traditie, de pilda ai vazut tu vreodata vreun meci de fotbal pe Twickenham in toata istoria de 100 si ceva de ani ? Si ala-i bun public, si acolo fac pariu ca exista lege care da liber la utilizare si totusi din respect ptr. traditie nu se face. Si-n comunism aveam legi, asta nu inseamna ca erau bune, iar unii s-au impotrivit, ce-s de blamat

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează