SPORTURI  »  RUGBY  »  DEMISIE

Selecționerul și-a dat demisia și a fost înlocuit cu antrenorul campioanei: „E o mare provocare!”

Andy Robinson (28 de ani) a demisionat din funcția de selecționer al naționalei de rugby a României. / FOTO: imago
Andy Robinson (28 de ani) a demisionat din funcția de selecționer al naționalei de rugby a României. / FOTO: imago

Articol de GSP - Publicat marti, 13 decembrie 2022 19:19 / Actualizat miercuri, 14 decembrie 2022 18:26

Andy Robinson (58 de ani) a demisionat din funcția de selecționer al naționalei de rugby a României.

  • România a fost distribuită în grupa B la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franța. Adversare ar urma să fie Africa de Sud, Irlanda, Scoția și Tonga
  • Debutul „stejarilor” va fi pe 9 septembrie 2023, împotriva Irlandei
  • România s-a calificat direct grație descalificării Spaniei, venită ca urmare a unei plângeri depuse de Federația Română de Rugby.

Englezul Andy Robinson a preluat prima reprezentativă în septembrie 2019. Rezultatele sub așteptări din acest an, doar 5 victorii în 11 partide, l-au făcut să demisioneze. Gestul vine cu 9 luni înaintea Cupei Mondiale.

Andy Robinson a demisionat: „Am dus echipa cât de departe am putut!”

„După o serie de rezultate dezamăgitoare din ultimele șase luni pe teren și în afara lui am decis să mă retrag din funcția de antrenor principal al României. Simt că am dus echipa României cât de departe am putut și că e momentul potrivit ca un antrenor român să preia echipa. 

Vreau să mulțumesc jucătorilor și staff-ului pentru efortul depus de-a lungul ultimilor trei ani și să le urez toate cele bune pentru Cupa Mondială 2023", a declarat Andy Robinson, potrivit FRR. 

„Stejarii” au un nou staff

Federația condusă de Alin Petrache s-a mișcat rapid și l-a numit selecționer pe Eugen Apjok, antrenorul campioanei Știința Baia Mare. El va fi ajutat de David Ellis (antrenor apărare), Stephen Scott (antrenor compartiment înaintare), Valentin Ursache (antrenor zona contact), Mihăiță Lazăr (antrenor jocul în grămada ordonată), Viorel Lucaci (antrenor jocul în margine), Sosene Anesi - (antrenor treisferturi).

Numirea mea ca antrenor al echipei naționale este o onoare, și în acelasi timp, o mare provocare și responsabilitate. Am acceptat propunerea cu sentimentul că pot duce mai departe munca predecesorului meu căruia vreau să-i mulțumesc pe această cale pentru tot ce a făcut la echipa națională, astfel încât să reușim în timpul rămas până la Cupa Mondială să construim în jurul unei viziuni comune care să reflecte cât mai fidel cultura și spiritul rugbyului românesc. 

Nu în cele din urmă vreau să mulțumesc președintelui clubului CSM Știința Baia Mare pentru înțelegerea arătată referitor la această oportunitate

- Eugen Apjok, noul selecționer al României

Citește și alte știri din sportul românesc: 

CSM București a făcut spectacol în derby-ul din „Liga Florilor” » „Tigroaicele” rămân neînvinse!

VIDEO + FOTO CS Dinamo și-a premiat sportivii » David Popovici, marele câștigător! Cum arată lista completă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
tipsy
tipsy  •  13 Decembrie 2022, 21:45

Un antrenor foarte bun care, din pacate, a realizat ca nu are solutii sa fie competitiv la Cupa Mondiala cu aceasta echipa. Interesant insa ca si Lynn Howells a renuntat acum 4 ani inainte de mondiale (pana sa fim descalificati) datorita unor divergente cu federatia. Nu m-as mira sa aiba Petrache o mana si acum. Un adevarat *** care a distrus rugbyul romanesc.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Hcm27
Hcm27  •  13 Decembrie 2022, 19:52

Ăștia la rugby,mai au puțin și fiecare jucător cu antrenorul lui,15 jucători cu 15 antrenori.Doamne,mare ti-e grădina!De aceea vroia Petrache Stadionul Arcul de Trimf numai pentru rugby.In fiecare zi se antrena câte unul pe stadion și la 15 zile toată echipa.Așa o fi și pe la alții?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează