SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

Show nipon » Japonia a trecut lejer de Rusia, scor 30-10 + Când se joacă Noua Zeelandă - Africa de Sud

Articol de - Publicat vineri, 20 septembrie 2019 17:32

Japonia s-a impus clar în fața Rusiei în meciul de deschidere al World Cup, desfășurat vineri la Tokyo, scor 30-10 (12-7).

Întrecerea supremă din rugby a pornit vineri la drum, iar echipa țării gazdă a avut onoarea să deschidă această competiție, în fața Rusiei. Niponii au început cu multe emoții încleștarea cu europenii, în fața a 50.000 de oameni.

Întregul Tokyo Stadium a amuțit când Golosnițkii a marcat un eseu, iar Kușnarev l-a transformat, punând Rusia în avantaj cu 7-0 după doar cinci minute de joc. 

Japonezii aveau să lase deoparte sentimentele prin care au trecut la început și au preluat frâiele confruntării, o stare de fapt care s-a văzut și pe tabelă. Mai întâi, Matsushima a adus eseul după o fază extrem de bine lucrată în minutul 11 și tot el avea să pună echipa sa în avantaj, după încă unul în minutul 38, care a fost transformat de data aceasta de Tamura. Astfel că japonezii au intrat cu 12-7 la pauză, iar spectatorii din tribune au răsuflat ușurați. 

Mai buni în partea a doua  

Japonia a ieșit de la vestiare și mai hotărâtă și după șase minute mai pusese opt puncte pe tabelă grație unei lovituri de pedeapsă transformate de Tamura și unui eseu al lui Labuschagne. 

Scorul a căpătat apoi proporții grație reușitelor aceluiași Matsushima, care a mai reușit un eseu, a lui Matsuda, cu o transformare, și a lui Tamura, cu o lovitură de pedeapsă fructificată. Rusia a mai punctat o singură dată după pauză, în minutul 60, dintr-o lovitură de pedeapsă. Scorul final a fost 30-10, iar în tribune a început sărbătoarea.

Următorul meci pentru Japonia este cel cu Irlanda, pe 28 septembrie, iar pentru Rusia, pe 24 septembrie, cu Samoa. A cincea componentă a grupei A este Scoția.
 

3 eseuria marcat Kotaro Matsushima în partida contra Rusiei, fiind primul jucător al Japoniei care reușește acest lucru la o ediție a Cupei Mondiale

Un meci cât o finală 

Noua Zeelandă, campioana en titre, și Africa de Sud se duelează sâmbătă, la Yokohama, în grupa B. „E un meci în care orice copil își dorește să joace la un moment dat", a  spus Sam Whitelock. 

Ultima confruntare dintre cele două la o Cupă Mondială a avut loc în semifinalele turneului final din 2015, când s-a impus Noua Zeelandă cu 20-18. La general, All Blacks au câștigat 58 din cele 98 de meciuri pe care le-au jucat una împotriva celeilalte.

Campioana en titre a arătat unele semne de slăbiciune în această vară, încheind la egalitate, 16-16, cu Africa de Sud și pierzând în fața Australiei, 26-47. Componenții selecționatei Africii de Sud vor purta tricouri cu efigia fostei glorii Chester Williams, care a încetat din viață, la 49 de ani, la începutul acestei luni în urma unei crize cardiace.

Programul de sâmbătă 

Australia - Fiji, ora 07:45, Grupa D » TVRHD 
Franța - Argentina, ora 10:15, Grupa C » TVRHD 
Noua Zeelandă - Africa de Sud, ora 12:45, Grupa B » TVRHD 

VEZI ȘI:

Japonia, în centrul atenției » Cupa Mondială de rugby e organizată pentru prima dată de Asia

Gareth Thomas, legendă a rugby-ului, a dezvăluit că e infectat cu HIV și că a avut intenții sinucigașe

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează