SPORTURI  »  RUGBY  »  SPANIA - ROMÂNIA 38-21

România, înfrângere dureroasă în drumul spre Mondial! „Stejarii” n-au avut nicio șansă în fața Spaniei » Ce șanse mai avem la calificare

Duelul din Spania e de o importanță aparte pentru „stejari” / FOTO: Raed Krishan
Duelul din Spania e de o importanță aparte pentru „stejari” / FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 februarie 2022 15:35 / Actualizat duminica, 27 februarie 2022 22:33

Echipa națională de rugby a României a fost învinsă de Spania, la Madrid, într-un duel din Rugby Europe Championship, scor 21-38. „Stejarii” n-au confirmat jocul bun din partida cu Portugalia, diminuându-și serios șansele de calificare la Cupa Mondială din 2023.

De nerecunoscut! România a făcut una dintre cele mai slabe reprize din ultimii ani, chiar la meciul care putea să o ducă mai aproape de Cupa Mondială. Jucătorii lui Andy Robinson au început jocul de la Madrid dezastruos, spaniolii reușind să înscrie nu mai puțin de patru eseuri în prima jumătate de oră de joc.

Repriza secundă le-a aparținut „stejarilor”, obligați de tabelă să pună din ce în ce mai multă presiune pe Spania. Ibericii n-au mai menținut ritmul din primele 40 de minute, România reușind chiar să înscrie două eseuri consecutive, prin Vaovasa și Simionescu. Finalul i-a aparținut României, prea târziu pentru a mai remonta prestația din prima repriză.

„Stejarii” se află acum pe locul 3 în clasamentul grupei, sub Georgia și Spania. Echipa noastră urmează să joace cu Georgia, pe 12 martie, la București, și în deplasare cu Țările de Jos, o săptămână mai târziu, la Amsterdam.

Cum se califică România la Campionatul Mondial din 2023

„Stejarii” încă păstrează șanse la locul 2, însă au nevoie de ajutorul Portugaliei și al Georgiei. Ideal ar fi ca ibericii să piardă ambele confruntări. Un singur eșec ne-ar obliga să învingem Georgia, un adversar mult prea dificil pentru nivelul nostru. Ultima etapă e o simplă formalitate pentru România, care înfruntă Olanda, cea mai slabă echipă din Rugby Europe Championship.

Ne putem califica și de pe locul 3, însă am fi nevoiți să participăm la un baraj pentru ultimul loc de la Mondialul din Franța. Am evolua într-o grupă cu câte o reprezentantă din America, Africa sau Asia. Numai primul loc obține biletele pentru turneul final.

Programul complet al meciurilor: 

  • 12 martie: România – Georgia (ora 17.30, Bucureşti)
  • AMÂNAT: Georgia – Rusia (Tbilisi) – amânat
  • AMÂNAT: Rusia – Ţările de Jos (Saransk)
  • 13 martie: Spania – Portugalia (Madrid)
  • 19 martie: Ţările de Jos – România (ora 14:15, Amsterdam)
  • 19 martie: Portugalia – Rusia (Lisabona)
  • 20 martie: Georgia – Spania (Tbilisi)

Clasamentul din grupa României

România, înfrângere dureroasă în drumul spre Mondial! „Stejarii” n-au avut nicio șansă în fața Spaniei » Ce șanse mai avem la calificare
  • Primele două clasate se califică direct la Mondial;
  • Locul 3 merge la baraj.

Spania - România 38-21

  • Final de meci, Spania se impune în fața României, scor 38-21. 
  • min.70: Al doilea eseu consecutiv al României, reușit de data aceasta de Simionescu, la capătul unei curse penetrante. 38-19. Daniel Plai transformă apoi și duce scorul la 38-21.
  • min.63: Stejarii izbutesc primul eseu al reprizei secunde, prin același Hinckley Vaovasa. 38-12. Urmează transformarea luii Daniel Plai. 38-14.
  • min.60: Frédéric Quercy mai reușește un eseu pentru Spania, iar prestația de coșmar a stejarilor continuă. 36-7.
  • min.52. Prima lovitură de pedeapsă a meciului e transformată de Ordas. Spania conduce cu 31-7, iar formația lui Andy Robinson pur și simplu nu se regăsește.
  • min.41. A început repriza secundă, „stejarii” trebuie să facă uitată prima repriză pentru a mai spera la Mondial.
  • Pauză la Madrid, Spania conduce detașat, 28-7!
  • min.34:. Spaniolii reușesc cel de-al cincilea eseu al meciului, anulat însă cu ajutorul videoarbitrajului. Situația rămâne complicată pentru naționala noastă, ibericii conduc cu 28-7.
  • min.28: Incredibilă greșeală defensivă a „stejarilor”. Alvar Gimeno recuperează un balon și avansează triumfal către un nou eseu. 26-7. Imediat, Manuel Ordas transformă fără emoții. 28-7.
  • min.23: Spaniolii mai reușesc un eseu, deși aveau un om mai puțin pe teren. 19-7.
  • min.17: Vine, în sfârșit, primul eseu al echipei noastre, izbutit de Hinckley Vaovasa. 14-5. Melinte nu are cum să greșească transformarea. 14-7.
  • min.11: Încă un eseu reușit de spanioli, care duc scorul la 12-0. Start greoi de meci pentru „stejari”. 12-0. Urmează o transformare dintr-o poziție dificilă izbutită de iberici. 14-0.
  • min.8: Transformare perfectă a lui Manuel Ordas. 7-0.
  • min.7: Primul eseu al partidei e reușit de spanioli, grație lui Marco Pinto. 5-0.
  • min. 1: A început partida! Hai, România!
  • Puțin timp ne mai desparte de startul întâlnirii de la Madrid. Jucătorii Spaniei și României intonează acum imnurile naționale.

VIDEO Florin Surugiu: Miza este calificarea la Cupa Mondială

Citește și alte știri din rugby: 

Mai mulți rugbyști străini se plâng de chinul din România: „În Fiji și Tonga sunt condiții de două ori mai bune!” » Scandalul a ajuns până-n Noua Zeelandă!

EXCLUSIV Minciuna Arcul de Triumf! Ministerele joacă ping-pong cu răspunsurile către GSP » De ce fotbalul rămâne interzis, dar rugbyul are undă verde

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
113071617503785
Constantin Morarescu  •  28 Februarie 2022, 13:46

Eu am inteles .Stejarii vor locul 3 ,care asigura un baraj mai bun decat o calificare directa unde vor fi ciuca batailor .Asa daca o fi o calificare cu baraj bine ,daca nu nu .Oricum un baraj este bun pentru stejari .din multe puncte de vedere .Altfel nu se explica un meci jucat a lehamite .

octavianus
octavianus  •  28 Februarie 2022, 09:30

Nu reusim sa progresam si sa jucam in 15, ramanem ancorati in ruleul dupa margini si in lupta surda si sterila cu pachetul de inaintare, nu placam decisiv, facem multe greseli si primim multe lovituri de pedeapsa. La nivelul echipei nationale nu este permis sa dai o asemenea interceptie si sa iei un asemenea eseu, sa nu stai in adancime pe trei sferturi si sa primesti pase pe loc, sunt multe aspecte care ne arata ca scoala noastra de rugby a ramas acolo la Bors la Murariu, uite cum echipe din esalonul doi in anii 80, au invatat jocul in 15, incrucisari, scheme de joc, de aici toata diferenta asta. Sigur mai este un aspect poate si mai dureros, aria de selectie, numarul de jucatori legitimati, dar daca ma gandesc si la asta ma intristez si mai mult. Personal nu vad lumina de la capatul tunelului, suntem aici, existam, este cumva chiar un miracol cu o superliga de 5 sau cate echipe ? Ce ai putea sa speri mai mult ? Rugby nu este pt toata lumea desi asa ar trebui sa fie, rugby "costa mult" si pentru un tineret sanatos si viguros nu exista nici bani nici interes, mai ales interes. Ma uit la Italia, cu ani in urma, chiar multi ani :) am jucat cu o echipa din peninsula, aveau pe tricou brodat ceva de genul "scoala de rugbi scoala pentru viata"......ei sunt in six nations noi o mermelim cu Spania si Portugalia pe care inainte ii bateam cu echia de juniori.

137729076992236
Conache Pavel  •  28 Februarie 2022, 05:44

Inca un "succes : al " marelui" conducator alin petrache .

Vezi toate comentariile (25)
Comentează