SPORTURI  »  RUGBY  »  SCOŢIA - ROMÂNIA 34-24

Stejari adevăraţi! » România a făcut un meci incredibil în faţa Scoţiei, dar a scăpat o victorie uriaşă în ultimele minute!

România a impresionat la debutul în noua ediţie a Cupei Mondiale Foto: irb.com +4   FOTO
România a impresionat la debutul în noua ediţie a Cupei Mondiale Foto: irb.com

Articol de - Publicat sambata, 10 septembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 10 septembrie 2011 17:13

România a dominat Scoţia în această dimineaţă, una dintre forţele rugby-ului şi participantă în Six Nations. "Stejarii" au fost aproape de un succes istoric, conducînd cu 10 minute înainte de final cu 24-21. În cele din urmă, scoţienii au cîştigat 34-24.

Click aici pentru a vedea rezumatul partidei!

Am intrat greu în meci şi părea că nu vom reuşi să le punem deloc probleme scoţienilor. După nici opt minute scorul devenea 8-0, aceştia reuşind să profite de erorile din defensiva noastră. Dumbravă a bifat primele puncte pe tabelă în dreptul României în minutul 11, după ce tot el ratase o primă ocazie cu o fază în urmă.

"Ciulinii" au profitat de placajele noastre haotice şi au reuşit un nou eseu la jumătatea primei reprize prin Ansbro, transformat de Paterson. Dumbravă a răspuns imediat cu încă 3 puncte, scorul devenind 6-15.

Teamă la început
În minutul 29, ne-am aflat la 5 metri de terenul de ţintă advers, iar scoţienii tremurau. Am tremurat şi noi şi am optat pentru o lovitură de pedeapsă pe care am ratat-o în loc să încercăm eseul. Paterson ducea scorul la 18-6, dar în ultimul minut "stejarii" au dat lovitura.

Au împins excelent molul advers la 10 metri de terenul de ţintă, iar Lazăr a reuşit să culce balonul. Din păcate, Dumbravă n-a transformat, iar la cabine s-a intrat cu 18-11 pentru Scoţia.

Am preluat controlul...
Actul secund a găsit România mult mai decisă, iar pachetul nostru de înaintare a dominat categoric duelul cu cel scoţian. În minutul 60 reuşisem să mai refacem din diferenţa de pe tabelă, ajungînd la numai patru paşi de "ciulini", 17-21.

Jocul nostru a crescut pe măsură ce timpul a trecut, iar în minutul 64, Carpo a reuşit eseul după o nouă fază muncită de echipa noastră. Dimofte a transformat, dar scoţienii au anulat imediat avantajul prin Paterson, egalînd la 24. Jocul curgea în favoarea noastră, "stejarii" reuşind să domine partida.

...dar am cedat pe final
Pe final de meci am repetat însă greşelile din debut. Teama de un succes incredibil s-a văzut, iar scoţienii au reuşit să culce de două ori balonul în zece minute, asigurîndu-şi victoria cu 34-24, dar şi punctul bonus pentru cele patru eseuri. Următoarea provocare vine peste o săptămînă, cînd România va evolua în faţa Argentinei.

SCOŢIA: Chris Paterson - Max Evans, Joe Ansbro, Sean Lamont, Simon Danielli - Ruaridh Jackson, Mike Blair - Richie Vernon - Kelly Brown, Alastair Kellock (C), Richie Gray, John Barclay - Geoff Cross, Ross Ford, Allan Jacobsen
Rezerve: Scott Lawson, Alasdair Dickinson, Nathan Hines, Ross Rennie, Chris Cusiter, Dan Parks, Rory Lamont
Antrenor: Andy Robinson.

ROMÂNIA: Iulian Dumitraş - Ştefan Ciuntu, Csaba Gal, Tiberiu Dimofte, Mădălin Lemnaru - Dănuţ Dumbravu, Lucian Sîrbu - Daniel Carpo - Ovidiu Toniţa,  Cristian Petre, Valentin Ursache, Mihai Macovei - Paulică Ion, Marius Tincu (C), Mihăiţă Lazăr
Rezerve: Bogdan Zebega, Silviu Florea, Valentin Poparlan, Sandu Burcea, Florin Surugiu, Ionel Cazan, Florin Vlaicu
Antrenor: Romeo Gontineac

Clasament
1. Scoţia 24-34 5p
2. Anglia 13-9 4p
3. Argentina 9-13 1p
4. Georgia 0-0 0p
5. România 24-34 0p

Programul meciurilor echipei României
România - Scoţia 24-34
17.09, ora 6:30 România-Argentina Invercargill
24.09, ora 9:00 România-Anglia Dunedin
28.09, ora 10:30 România-Georgia Palmerston North


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (49)
frankienez
frankienez  •  10 Septembrie 2011, 22:31

Trebuie spus ca meciul s-a pierdut pe placaje. Missed tackles 22-7 raportul Rom -Scotia. am avut multe puncte bune, disciplina in gramada, tusele excelente, pachetul de inaintare compact si reciclarea balonului foarte buna. sigur ca nu ne putem compara cu echipele mari, scotia fiind ea insasi o echipa de pluton care pierde acasa cu Italia. Cineva a spus aici ca linia de trei-sferturi nu a fost buna, sigur ca asta e hiba noastra, dar trebuie sa spunem ca au jucat mai bine. Se apara inca haotic, nu pastreaza linia, si odata ce un centru urca in fata si e "sarit" cu o pasa se deschide toata apararea, vedeti ultimul eseu scotian.

kiroshi
kiroshi  •  10 Septembrie 2011, 18:03
Postat de sorin_steaua pe 10 Septembrie 2011, 08:54

Luam bataie, dar marii ziaristi pun in titlu: "România a făcut un meci incredibil în faţa Scoţiei, dar a scăpat o victorie uriaşă în ultimele minute" Ce conteaza ce meci ai facut... daca pierzi? ....cum poti sa spui ca ai facut un meci incredibil daca am pierdut meciul? m-am saturat de ziaristi d-astia euforici.

Esti un maimutoi care habar n-are ce e rugby-ul. Dute si pupa in cuuur nationala de vedete a lui piturca

viiktor
viiktor  •  10 Septembrie 2011, 17:59

Felicitari Stejarilor pentru efortul depus si daruintza din teren. Bravo baieti!!! Respect si multa stima!!!

Vezi toate comentariile (49)
Comentează