SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP / RUSIA-ROMÂNIA (AZI, ORA 14:00, TVR1)

„Stejarii” încep o nouă aventură: „Miza este foarte mare”

Mihai Macovei într-un meci cu Portugalia în 2018 FOTO sportpictures.eu
Mihai Macovei într-un meci cu Portugalia în 2018 FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat vineri, 05 martie 2021 18:57 / Actualizat sambata, 06 martie 2021 08:15

Naționala României joacă sâmbătă, la Sochi, împotriva Rusiei în primul meci din această stagiune a Rugby Europe Championship, având ca țel calificarea la Cupa Mondială din 2023

„Tricolorii" abia așteaptă să simtă din nou fiorii unui meci oficial, după pauza de aproape un an cauzată de noul coronavirus. Naționala ponește în acest sezon de Rugby Europe Championship contra Rusiei, sâmbătă de la ora 14:00, la Sochi, direct TVR1. 

Importanța meciurilor din această competiție e una crescută pentru că după disputatea celor două sezoane din 2021 și 2022 se vor stabili formațiile calificate la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franța. „Miza este foarte mare. Ne dorim să câștigăm indiferent de situație. Suntem pregătiți să facem un rezultat pozitiv în Rusia. I-am analizat bine pe ruși, important este să ne iasă nouă sistemul de joc apărare-atac", a spus Mihai Macovei, căpitanul României. 

Martie, luna cu multe provocări 

Jucătorul în vârstă de 34 de ani de la Colomiers a continuat: „O victorie în Rusia înseamnă un moral bun mai departe pentru meciul cu Portugalia și celelalte care urmează. Luna martie este cea mai importantă lună, atât pentru prezent, cât și pentru viitor".

 Meciul cu Rusia va fi urmat de cel cu Portugalia din deplasare, 13 martie, și de cel de acasă cu Spania, 20 martie, iar în ultima săptămână a lunii de cel cu Georgia. La începutul lui iulie, "stejarii" primesc vizita Olandei sau a Belgiei. 

În 2022 se vor disputa meciurile retur. Primele două clasate din grupă merg la Cupa Mondială, iar locul trei va disputa un baraj. Ultima Cupă Mondială pentru România a fost în 2015, în Anglia.

„Meciul cu Rusia este extrem de important. Este cel care ne poate da încredere pentru tot restul preliminariilor. Sper să câştigăm pentru că anul trecut ne-au învins şi trebuie să ne recuperăm onoarea. Prezenţa la Cupa Mondială este visul oricărui jucător, am făcut multe sacrificii de-a lungul timpului pentru a ajunge să joc pentru calificarea la Cupa Mondială"
- Adrian Moțoc 

„Ruşii sunt foarte fizici, au o echipă mult mai bună decât în anii trecuţi şi ne aşteptăm la un meci dur. Ne dorim revanşa după înfrângerea din 2020. Este foarte important să începem cu o victorie. Calificarea la Cupa Mondială din Franţa este obiectivul meu cel mai mare, ne trebuie continuitate şi viitor pentru rugbyul românesc"
- Marius Antonescu

Echipa României pentru meciul cu Rusia:

  • 1. Ionel Badiu (Valence Romans Drome), 2. Eugen Căpăţînă (SCM Timişoara), 3. Alexandru Tăruş (Zebre Rugby), 4. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 5. Adrian Moţoc (RC Massy), 6. Mihai Macovei (Colomiers; căpitan), 7. Dragoş Ser (CSA Steaua), 8. Andrei Gorcioaia (Bayonne), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Tudor Boldor (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuţu (CS Vienne), 12. Florin Vlaicu (CSA Steaua), 13. Vlăduţ Popa (CSA Steaua), 14. Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), 15. Ionel Melinte (SCM Timişoara)
  • Rezerve: 16. Ovidiu Cojocaru (CSM Ştiinţa Baia Mare), 17. Alexandru Savin (CSA Steaua), 18. Alexandru Gordaş (Stade Nicois), 19. Ionuţ Mureşan (SCM Timişoara), 20. Cristi Chirica (Sporting Club Appameen), 21. Gabriel Rupanu (SCM Timişoara), 22. Daniel Plai (CSA Steaua), 23. Paul Popoaia (CSM Ştiinţa Baia Mare).

Citește mai multe știri din sport:

Adi Vasile şi-a prelungit contractul la CSM Bucureşti pentru doi ani!

EXCLUSIV Victor Hănescu spune în premieră un episod cu Rafael Nadal: „Asta arată caracterul lui” + „Nu-mi imaginam că un om poate face așa ceva”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează