SPORTURI  »  RUGBY  »  FINALĂ

VIDEO+FOTO Știința Baia Mare a învins-o pe CSA Steaua în finala Ligii Naționale de rugby! Imagini spectaculoase de pe „Arcul de Triumf”

CSM Ştiinţa Baia Mare a trecut, astăzi, în finala Ligii Naționale de Steaua cu 22-15, cucerind al patrulea trofeu consecutiv, o premieră în istoria recentă a acestui sport. +25   FOTO
CSM Ştiinţa Baia Mare a trecut, astăzi, în finala Ligii Naționale de Steaua cu 22-15, cucerind al patrulea trofeu consecutiv, o premieră în istoria recentă a acestui sport.

Articol de , - Publicat duminica, 04 decembrie 2022 18:49 / Actualizat duminica, 04 decembrie 2022 20:49

CSM Ştiinţa Baia Mare a trecut, astăzi, în finala Ligii Naționale de Steaua cu 22-15, cucerind al patrulea trofeu consecutiv, o premieră în istoria recentă a acestui sport.

Ultimul act al întrecerii naționale s-a desfășurat pe o vreme rece, cu puțini spectatori în tribunele Stadinoului Național "Arcul de Triumf". Duelul din teren dintre CSM Ştiinţa Baia Mare și CSA Steaua București, două echipe care se cunosc extrem de bine, a fost echilibrat timp de o repriză. 

CSM București, revenire de senzație în fața maghiarelor de la Ferencvaros » Cristina Neagu a fost imperială!
Liga Campionilor
CSM București, revenire de senzație în fața maghiarelor de la Ferencvaros » Cristina Neagu a fost imperială!

CSM Ştiinţa Baia Mare, campioană națională la rugby

Primele puncte au fost puse pe tabelă de maramureșeni grație lui Tu-te Grant, cel care a transformat o penalitate și a făcut ca scorul să fie 3-0. Steliștii au replicat în minutul 18 prin eseul lui Matthew Tweddle și transformarea lui Ratu Taniela, 3-7.

Paul Popoaia și-a adus din nou în avantaj echipa în urma a două lovituri de penalitate, 9-7. Scorul pauzei a fost stabilit de Ratu Taniela, 9-10, Steaua sperând că va aduce titlul în Ghencea, lucru pe care l-au reușit ultima dată în 2006.

Fazele identice care au adus victoria

La revenirea de la vestiare, Steaua a fost prima care a punctat, ducând scorul la 9-15 în urma eseului lui Jone Marawa din minutul 41. A urmat însă revenirea celor din Baia Mare, care au fructificat o lovitură de pedeapsă prin Paul Popoaia (45) și două eseuri pe modelul tușă, mol de margine și eseu prin Levan Papidze (57, 72). Scorul care a adus bucuria în tabăra maramureșană a fost 22-15. 

Echipa din Baia Mare a scris o pagină de istorie disputând a 13-a finală consecutivă, cucerind al patrulea titlu la rând, realizare pe care nu a mai atins-o nicio echipă în istoria recentă a acestui sport.

+21 FOTO

CSA Steaua poate încheia totuși sezonul cu un trofeu pentru că va disputa, pe 11 decembrie, finala Cupei României, la Bucureşti, contra celor de la SCM Timişoara. z

9 titluri de campioniau cucerit cei de la CSM Știința Baia Mare în istorie, în 1990, 2009, 2010, 2011, 2014, 2019, 2020, 2021 și 2022

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Meci incredibil în Ungaria » Rapid a revenit de la 7 goluri cu Gyor, însă n-a reușit să evite înfrângerea! Clasamentul ACUM

Fiul lui Leonard Doroftei a dat lovitura în afaceri! Cu ce a reușit să devină milionar

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
rumunek
rumunek  •  05 Decembrie 2022, 00:39

Pe lângă faptul că am notat un singur nume de rugbist român printre marcatori, ar fi interesant să aflu și câți spectatori au fost prezenți la această finală.

19sevilla86
19sevilla86  •  04 Decembrie 2022, 23:20

Încă o înfrângere rușinoasa pt ultima Cazarma Sportiva Anacronica-CSA, sovietoida din UE, din lumea liberă! Toate creațiile stalinuste sinistre CSA și CS Dinamo au fost lichidate in spațiul UE și NATO unica excepție hidoasa rămânând România. Echipe militare in spirtul profesionist cu străini recrutați de prin talciocuri in exterior și plătiți cu solde babane din bugetele MAI și MApN, din banii nostrii! Anula cele doua anomalii bolsevice înghit, devorează, irosesc peste 50 mil euri, după paravanul sportului militarizat, dar de fapt pentru satisfacerea burților și buzunarelor smenarilor legati de cele doua sinecuri nesimțite CSA și CS Dinamo rămase unice in lumea liberă!

gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  04 Decembrie 2022, 23:01
Postat de rocky3 pe 04 Decembrie 2022, 19:49

Rugbiștii români sunt cam ***, sau doar mi se pare mie? Chiar și așa felicitări ardelenilor! Și tuturor celor ce bat relicva comunistă steaua! Și pe Kremlin e una! Roșie!

Steaua nu trebuia să treacă de Dinamo! Cu un arbitraj corect, multiplele neregularități din meciul cu Dinamo ar fi fost sancționate și steaua pierdea clar meciul! Dar așa e în Romania! Felicitări CSM!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează