SPORTURI  »  RUGBY  »  ȚĂRILE DE JOS - ROMÂNIA

O singură variantă » Țările de Jos - România, meci pentru un loc la baraj la Cupa Mondială de rugby

"Stejarii" se bazează pe forța grămezii în meciul de sâmbătă FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 18 martie 2022 20:21 / Actualizat sambata, 19 martie 2022 09:21

„Stejarii” au nevoie de o victorie în întâlnirea de sâmbătă, cu Țările de Jos, pentru a putea prinde un loc în grupa de baraj pentru Cupa Mondială din 2023. 

Naționala României a ratat biletele care duceau direct la Cupa Mondială din Franța de anul viitor, dar speră să mai prindă grupa de baraj formată din 4 echipe care vin din Europa, Africa, Americi și Asia/Oceania. 

Pentru a se întâmpla acest lucru, „stejarii” au nevoie de o victorie în ultimul meci din acest sezon de Rugby Europe Championship, la Amsterdam, acolo unde întâlnesc sâmbătă, de la ora 14:00, Țările de Jos. Pare un meci accesibil pentru România, după ce, în sezonul trecut, a trecut de adversara de mâine cu 56-15.

Un drum complicat

Pentru calificarea directă la Cupa Mondială era nevoie de o clasare pe primele două locuri în ierarhia pe doi ani din Rugby Europe Championships. România a pornit în 2022 de pe locul al doilea, dar a cedat în meciurile cu Georgia și Spania, care au obținut săptămâna trecută biletele pentru turneul final din 2023. 

„Stejarii” au fost prezenți la toate edițiile CM, mai puțin cea precedentă, din 2019. Dacă ajung în grupa de baraj pentru CM, acolo sunt nevoiți să ocupe primul loc pentru a lua parte la întrecerea din Franța. 

Miracolul nu a venit » România ratează calificarea directă la Cupa Mondială, dar mai speră la baraj
Rugby Europe Championship
Miracolul nu a venit » România ratează calificarea directă la Cupa Mondială, dar mai speră la baraj
Simona Halep revine după trei ani! Căpitanul Tecău a anunțat echipa României pentru duelul cu Polonia din Billie Jean King Cup
BILLIE JEAN KING CUP
Simona Halep revine după trei ani! Căpitanul Tecău a anunțat echipa României pentru duelul cu Polonia din Billie Jean King Cup

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează