SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

Miracolul nu a venit » România ratează calificarea directă la Cupa Mondială, dar mai speră la baraj

Spania s-a calificat direct la Cupa Mondială de rugby din 2023 // foto: Facebook @ Federación Española de Rugby
Spania s-a calificat direct la Cupa Mondială de rugby din 2023 // foto: Facebook @ Federación Española de Rugby

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 martie 2022 17:23 / Actualizat duminica, 13 martie 2022 18:07

Reprezentativa de rugby a Spaniei a învins-o pe cea din Portugalia astăzi, scor 33-28, într-un meci din Rugby Europe Championship. Rezultatul a spulberat șansele României de calificare directă la Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franța.

În această după-amiază, ibericii și-au respectat statutul de favoriți și au învins naționala Portugaliei, scor 33-28, un rezultat datorat în mare parte prestației din prima repriză, pe care Spania a încheiat-o cu un avantaj de 7 puncte, 24-17.

Deznodământul meciului de astăzi a spulberat ultima șansă a României de calificare directă la Cupa Mondială din 2023. „Stejarii” sunt siguri acum că nu vor mai prinde locul 2 în grupă. Primele două poziții, care asigură calificarea directă la turneul final, le revin Spaniei și Georgiei, care a învins reprezentativa României sâmbătă, la București, scor 26-23.

23 de aniau trecut de la ultima participare a Spaniei la o Cupă Mondială (în 1999)

Scenariul SF prin care România s-ar fi calificat direct la Cupa Mondială 

Pentru ca România să fi prins locul 2, nu mai puțin de 3 condiții ar fi trebuit să fie îndeplinite:

  • Spania și Portugalia să termine la egalitate, în condițiile în care la această ediție de Rugby Europe Championship, un singur meci s-a încheiat la egalitate, Georgia - Portugalia, scor 25-25; 
  • România să câștige cu Țările de Jos; 
  • Georgia să învingă Spania.

România speră la locul de baraj

România ocupă locul 4 în prezent, cu 9 puncte, și e la mâna ei pentru calificarea la baraj. Dacă „stejarii” înving reprezentativa Țărilor de Jos pe 19 martie, la Amsterdam, atunci sunt siguri de locul 3.

Clasarea pe locul 3 presupune participarea la un turneu de calificare. Am evolua într-o grupă cu câte o reprezentantă din America, Africa și Asia. Numai primul loc obține biletul pentru turneul final.

Clasament Rugby Europe Championship

LocMeciuriPuncte
1. Georgia939
2. Spania929
3. Portugalia1026
4. ROMÂNIA923
5. Rusia1010
6. Țările de Jos94
  • Pentru victorie se acordă 4 puncte. 

Mai multe știri din sporturi: 

Ministrul Eduard Novak, reacție după anunțul Federației Române de Gimnastică: „Rectificarea Bugetară va mai aduce fonduri” » De ce a scăzut bugetul

Steph Curry, de neoprit! La câte puncte înscrise în NBA a ajuns + Gregg Popovich, antrenorul cu cele mai multe victorii din istoria competiției

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
tipsy
tipsy  •  14 Martie 2022, 02:09

Probabil ne vom califica, dar vom fi cea mai slaba echipa de la mondial si daca nu se mareste numarul de echipe participante, nu cred ca mai ajungem acolo prea curand. Campania asta ne-au mai tinut in viata cat de cat veteranii (cred ca suntem cea mai batrana echipa din Europa), dar cand se retrag ei dupa RWC va fi jale. Vom fi in grupa cu Tara Galilor, Australia, Argentina si Georgia.

maistorkokir
maistorkokir  •  13 Martie 2022, 23:38

Sa zicem mersi ca inca mai avem sanse la calificare si suntem la mana naostra. Si Spania si Portugalia sunt mai bune ca Romania, nu-mi vine sa cred ca am batut Portugalia de 2 ori. Daca ajungem la baraj, probabil vom da piept cu Chile sau SUA. Eu sper sa fie Chile, desi e o echipa in ascensiune, o putem invinge, pt ca n-are nici o experienta ca natiune la turnee finale.

mogpharau
mogpharau  •  13 Martie 2022, 19:44
Postat de Ioan Nemere pe 13 Martie 2022, 18:49

Daca pentru victorie se acorda 4 puncte , atunci cum de Portugalia dupa 9 meciuri are 39 de puncte ? Poate trebuie sa corectati articolul !

Pentru ca tu dai din clanță nu înseamnă ca e clasamentul fals. Există și puncte bonus...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează