SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  MINISTERUL SPORTULUI

Ministrul Eduard Novak, reacție după anunțul Federației Române de Gimnastică: „Rectificarea Bugetară va mai aduce fonduri” » De ce a scăzut bugetul

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 martie 2022 15:34 / Actualizat duminica, 13 martie 2022 15:39

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a reacționat după ce Federația Română de Gimnastică a anunțat că nu au suficiente resurse pentru a participa la Campionatele Europene și Mondiale de gimnastică artistică din acest an.

Într-un mesaj postat pe Facebook, oficialul spune că Federația va primi o sumă mai mare la Rectificarea Bugetară din iunie. În plus, Novak a explicat și că Federația de Gimnastică a primit un buget mai mic din cauza rezultatelor slabe de la Jocurile Olimpice.

Situație fără precedent în sportul românesc » Federația de Gimnastică cere DONAȚII pentru a putea participa la Campionatele Europene și Mondiale
DONAȚII
Situație fără precedent în sportul românesc » Federația de Gimnastică cere DONAȚII pentru a putea participa la Campionatele Europene și Mondiale

Ministrul Eduard Novak, reacție după anunțul făcut de Federația Română de Gimnastică

Pentru că am primit, din partea presei, solicitări să ofer un punct de vedere referitor la postarea Federației Române de Gimnastică prin care inițiază un apel la solidaritate cu scopul obținerii de donații pentru a completa bugetul repartizat de Ministerul Sportului, doresc să fac următoarele precizări:

- Îngrijorarea pe care Federația Română de Gimnastică o aduce în atenție este referitoare la bugetul pentru a doua parte a sezonului. În iunie este Rectificare Bugetară, situație care, la fel ca anul trecut, va mai aduce fonduri către Federație.

- La sfârșitul anului 2021, suma pe care a avut-o disponibilă Federația Română de Gimnastică a fost de 7,500 mii lei, primită în două tranșe: 4500 mii la începutul anului și 3000 mii după rectificarea bugetară. De remarcat că anul acesta, prima tranșă de buget pentru FR Gimnastică este de 4850 mii lei, mai mare decât anul trecutul cu 350 mii lei. 

- Comitetul Olimpic Sportiv Român a micșorat finanțarea, din cauză că Federația Română de Gimnastică nu a avut rezultate la Jocurile Olimpice. În perioada 2017- 2021, finanțarea totală a FR Gimnastică din partea Ministerului Sportului și a Comitetului Olimpic Sportiv Român a fost de 38,189,365.47 lei. 

- Am declarat în repetate rânduri că reclădirea Gimnasticii ca un sport de referință pentru România este o prioritate pentru mine și pentru Ministerul Sportului. Din acest motiv, Strategia Națională pentru Sport va avea în vedere dezvoltarea și consolidarea unor Centre Regionale, care să ridice valoarea acestui sport, bazându-se pe studii, resursă umană, experiență, nu pe noroc și pe câteva vârfuri. 

- Lucrăm pentru încurajarea sponsorizărilor și asocierea eficientă a unor branduri mari cu nume valoroase ale Sportului. Însă sponsorizările nu sunt acte de binefacere, ci parteneriate durabile, iar eforturile noastre se vor canaliza spre o lege a sponsorizării mai atractivă pentru mediul de afaceri. Eforturile noastre trebuie dublate de cele ale federațiilor, care să convingă sponsorii, prin performanțe și proiecte serioase. 

- Solidaritatea este un prețios principiu moral și sportiv. Paralela între război și suferința pe care o produce atâtor oameni nevinovați, pe de o parte, și dificultățile inerente din lumea sportului nu este cea mai potrivită modalitate de raportare la niciuna dintre cele două realități
- Eduard Novak

Federația a inițiat o campanie de donație pentru a strânge fondurile necesare. Donațiile se pot face direct la donatii.frgimnastica.com/donatii sau prin redirecționare donatii.frgimnastica.com/redirectionare

Citește și: 

„Ești praf!” » Jignită la Indian Wells, Naomi Osaka a început să plângă: „Dați-mi microfonul!”

Cristina Neagu, dezlănțuită în derby-ul CSM București - SCM Râmnicu Vâlcea + Rapid, victorie la Cisnădie

Playtech: Imagini bombă cu Dana Budeanu de când a apărut prima oară la TV! Sigur nu o recunoşti! Cum arăta vedeta?


Comentarii (2)
10221544779032385
Dumitru-Niculae Mitoi  •  13 Martie 2022, 23:59

Ați îngropat fabrica de aur a României. Novak acasa! Nu-i nimic de așteptat de la un ……. ! Las la aprecierea celorlalți pentru a continua fraza pentru ca pe mine ma apuca scârba numai când ma gândesc la asemenea Ministru. Spun ministru și nu Sportivul Novak. Trebuia sa stea pe bicicleta dar politica , bat-o vina a stricat mulți sportivi de performanța. Trebuia sa învețe de la Gabriela Szabo.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  13 Martie 2022, 16:36

...nu ne intereseaza acest sport ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează