SPORTURI  »  RUGBY  »  PROTESTE

FOTO EXCLUSIV Un nou protest la stadionul „Arcul de Triumf”! Fanii rugby-ului îi atacă pe Novak și Stroe

Articol de - Publicat duminica, 21 februarie 2021 11:46 / Actualizat duminica, 21 februarie 2021 12:08

Fanii rugby-ului din România au protestat și astăzi în fața stadionului „Arcul de Triumf”.

Suporterii sunt în continuare nemulțumiți de faptul că Ministerul Tineretului și Sportului administrează arena, fiind de părere că asta va afecta rugby-ul românesc.

După ce pe 7 februarie a avut loc un alt protest, azi, în jur de 100 de persoane s-au strâns în fața stadionului. având bannere și mesaje împotriva lui Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, dar și împotriva predecesorului său, Ionuț Stroe. Sub privirile jandarmilor, unii dintre fani au început să joace rugby în fața arenei.

+15 FOTO

Protestul a fost organizat de Club 16, care a distribuit printre fani un mesaj prin care îi îndemna să formeze un lanț uman în jurul arenei, acuzând șefii MTS de interese ascunse în privința arenei.

FOTO EXCLUSIV Un nou protest la stadionul „Arcul de Triumf”! Fanii rugby-ului îi atacă pe Novak și Stroe

Stadionul „Arcul de Triumf” se afla în administrația Federației Române de Rugby, dar acum a fost preluat de MTS, după modernizare, ceea ce îi nemulțumește pe pasionații de rugby din România. 

Am vizitat acest stadion, te simți în el de parcă ai fi în vestul Europei. Ar trebui să fie o bucurie pentru toată lumea. Este un colos, un stadion foarte frumos. Astăzi am semnat protocolul cu Ministerul Dezvoltării și de astăzi încolo este în posesia noastră, putem să ne gândim cum să facem și cum să ne dezvoltăm proiectele în continuare ca sportul și sportivii să fie în prim-plan și să aibă toate condițiile de pregătire.

Situația ivită legată de acest stadion se datorează managementului defectuos care a purtat ani întregi acest minister. Cred că ar fi cazul să schimbăm și să ajungem la un echilibru pentru toate sporturile, ca fiecare să își aibă locul acolo unde îl merită și lucrează.

Mi se pare că suntem puși la zid de grupul de fani al rugby-ului, care a fost indus în eroare. Încă nu am reușit să obțin o declarație a Federației, care ar fi în măsură să vină cu o propunere decentă și cu o altă atitudine față de ministerul care o finanțează, și o face foarte bine. Îmi pare rău că acești fani sunt induși în eroare, nu cunosc situația juridică a acestui stadion. 

Au protestat și consideră că MTS-ul va naționaliza, că nu se va da spațiu rugby-ului. Vă promit, indiferent care va fi managementul rugby-ului românesc, o să impunem să facă performanță dacă va dori finanțare de la noi.
- Eduard Novak, pe 9 februarie

Caracteristici Arcul de Triumf

  • locuri: 8.207
  • pe lângă terenul de fotbal, complexul va mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP. Costul lucrărilor este de 24 de milioane de euro

VIDEO Eduard Novak „Fanii rugbyului au fost induși în eroare”

Citește mai multe știri din sportul românesc: 

EXCLUSIV Campionul prizonier și înfometat » Imagini sfâșietoare cu cel mai titrat cal de la secția de echitație a CSA Steaua » „Viața lui e în pericol” vs „Astea-s aberații”

Interviu cu selecţionerul Adi Vasile, aflat în izolare din cauza COVID-19: „A fost cel mai ciudat meci din viață!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
dutedica
dutedica  •  21 Februarie 2021, 16:07
Postat de cseacseavlez pe 21 Februarie 2021, 14:55

***

Eu fac asta aproape in fiecare noapte spre deosebire de un purtator ilegal de creier ca tine, ce vorbesti in somn si pentru care a merge la culcare a devenit un lucru inutil.

cseacseavlez
cseacseavlez  •  21 Februarie 2021, 14:55
Postat de dutedica pe 21 Februarie 2021, 12:50

E. Novak: Acest Miță Biciclistu' al sportului (românesc?) sau o gluma proasta cu ardeleni si unguri.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

margelatu49
margelatu49  •  21 Februarie 2021, 13:23

In primul rand Rugby ul, Hochei ul, Handbal ul.....sunt sporturi cu istorie si traditie in Romania!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează