SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

VIDEO Luptă de titani » Noua Zeelandă a învins-o pe Africa de Sud, scor 23-13

Articol de - Publicat sambata, 21 septembrie 2019 17:45

Noua Zeelandă a arătat un rugby de înalt nivel în confruntarea pe care a câștigat-o astăzi în fața Africii de Sud cu 23-13.

Meciul așteptat a avut multe de oferit astăzi la Yokohama. Noua Zeelandă, campioană en titre, a pornit mai greu, în timp Africa de Sud a arătat de la început ce își dorește. I-a dominat pe All Blacks timp de 20 de minute în care a pus și trei puncte pe tabelă prin transformarea unei lovituri de pedeapsă, care a venit din piciorul lui Handre Pollard. 

O mică bâlbâială a întors meciul. Un balon scăpat în apărare a făcut ca Noua Zeelandă să înscrie primul eseu al meciului grație lui George Bridge în minutul 23. Campionii nu s-au oprit și peste trei minute au mai reușit unul, cel care a culcat balonul fiind Scott Barrett. Ambele au fost transformate de Richie Mounga, cel care reușise să fructifice și o lovitură de pedeapsă înainte ca All Blacks să se dezlănțuie. Scorul pauzei a fost 17-3.  

„Un meci mare" 

Începutul părții a doua a aparținut din nou sud-africanilor, care au reușit să se apropie la 17-13 în minutul 58. Două lovituri de pedeapsă fructificate de Richie Mounga și Beauden Barrett le-au asigurat liniștea celor din Noua Zeelandă, care au pornit campania de apărare a trofeului cu o victorie convingătoare în fața unei mari rivale.

„A fost un meci mare pentru ambele echipe și, din fericire, noi am fost cei care am ieșit pe plus, dar a fost o luptă titanică și sper că oamenii s-au bucurat ce acest spectacol", a spus Steve Hansen, căpitanul All Blacks.  Următorul meci pentru campioana en titre va avea loc pe 2 octombrie contra Canadei, în timp ce Africa de Sud va evolua pe 28 septembrie împotriva Namibiei. Din grupa B mai face parte Italia.

Rezultatele de azi

Grupa D: Australia - Fiji 39 - 21 
Grupa C: Franța - Argentina 23 - 21 
Grupa B: Noua Zeelandă - Africa de Sud 23 - 13 

Programul de mâine

08:15 » Grupa B: Italia - Namibia 
10:45 » Grupa A: Irlanda - Scoţia 
13:15 » Grupa C: Anglia - Tonga 

Televizare: TVR

VEZI ȘI:

Japonia, în centrul atenției » Cupa Mondială de rugby e organizată pentru prima dată de Asia

Gareth Thomas, legendă a rugby-ului, a dezvăluit că e infectat cu HIV și că a avut intenții sinucigașe

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
viperx10
viperx10  •  22 Septembrie 2019, 16:00
Postat de Amira Tadeus pe 21 Septembrie 2019, 18:25

TVR 1 - cei mai penibili comentatori....EVER !

Într-adevăr, din păcate sunt comentatori foarte slabi; analiza jocului lipsește cu desăvârșire, își bat joc de meserie sau sunt complet nepregătiți. Florin Căruceru este un comentator de clasă!

717150211987923
Amira Tadeus  •  21 Septembrie 2019, 18:25

TVR 1 - cei mai penibili comentatori....EVER !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează