SPORTURI  »  SNOOKER  »  CM SNOOKER

CM SNOOKER la Crucible. Campionul mondial Mark Williams trece mai departe, Neil Robertson, scor NEMAIVĂZUT de 27 de ani!!! + lovitură senzațională, din 3 bile, a lui Ding Junhui!

Neil Robertson are un start de senzație la CM de snooker de la Crucible, foto: Guliver/gettyimages +1   FOTO
Neil Robertson are un start de senzație la CM de snooker de la Crucible, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 aprilie 2019 00:09

REZULTATE CM SNOOKER. Mark Williams, campionul mondial en-titre la snooker, a deschis ostilitățile la Crucible, acolo unde, între 20 aprilie și 6 mai, se dispută Campionatul Mondial. Neil Robertson a fost devastator. 

  • Campionatul Mondial de snooker este cea mai importantă competiție din calendar. Îl urmează ca importanță Campionatul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Mastersul, alături de care formează așa numita Triplă Coroană;
  • Competiția se dispută în foaierul teatrului Crucible din Sheffield, Anglia, și este transmisă la TV de Eurosport;
  • Ronnie O'Sullivan are cele mai multe titluri mondiale, dintre jucătorii prezenți, 5, iar recordul este deținut de Stephen Hendry, cu 7, însă scoțianul s-a retras din activitate în 2012;
  • Campionul mondial de snooker este recompensat cu 500.000 de lire sterline, un record, iar premiile totale sunt de 2.231.000 de lire.

În primul tur, se joacă după sistemul „cel mai bun dintr-un maximum de 19 frameuri”, altfel spus „primul la 10”. 

Galezul Mark Williams a închis prima sesiune cu 6-3 împotriva englezului Martin Gould, după care, seara, a obținut biletele pentru optimi cu scorul de 10-7. Mark Williams este de 3x campion mondial, având victorii la Crucible în 2000, 2003 și 2018. 

Neil Robertson, australianul campion mondial în 2010, a intrat și el în concurs încă din prima zi, având un adversar interesant, dar fără rezultate, pe fostul campion mondial de snooker contracronometru, alt debutant, Michael Georgiou.

A fost un meci fără istoric, în care Robertson a arătat de ce e considerat unul dintre favoriții din acest an. A închis prima sesiune, scor 9-0, profitând de câteva breakuri de peste o sută de puncte și de lipsa completă de inspirație a lui Georgiou. Robertson are posibilitatea să închidă meciul duminică, în a doua sesiune. De 27 de ani, un meci nu s-a mai terminat la Crucible fără ca un jucător să reușească niciun frame în partidă, conform comentatorului Eurosport Daniel Bontea!

Ding Junhui, chinezul fost finalist la Crucible, a evoluat împotriva talentatului scoțian Anthony McGill, unul dintre cele mai interesante meciuri din primul tur. A fost 6-3 în prima sesiune. Pe parcurs, Ding a reușit o bijuterie de lovitură combinată, din 3 bile, la colțul superior drept. Meciul se reia duminică. 

Ronnie O'Sullivan, vedeta circuitului, intră în acțiune luni, 22 aprilie, împotriva singurului amator de pe tablou, James Cahill. 

Duminică se joacă primele sesiuni ale meciurilor John Higgins (5) vs Mark Davis, Shaun Murphy (13) vs Luo Honghao și se încheie meciurile care au început sâmbătă. 

Meciurile din primul tur:

Mark Williams (1) vs Martin Gould 10-7
Joe Perry vs David Gilbert (16)
Barry Hawkins (9) vs Li Hang
Scott Donaldson vs Kyren Wilson (8)

John Higgins (5) vs Mark Davis
Graeme Dott vs Stuart Bingham (8)
Shaun Murphy (13) vs Luo Honghao
Michael Georgiou vs Neil Robertson (4) 0-9

Mark Selby (3) vs Zhao Xintong
Gary Wilson vs Luca Brecel (14) 4-5
Jack Lisowski (11) vs Ali Carter
Zhou Yuelong vs Mark Allen (6)

Judd Trump (7) vs Thepchaiya Un-Nooh
Anthony McGill vs Ding Junhui (10) 3-6
Stephen Maguire (15) vs Tian Pengfei

CITEȘTE ȘI:

Ronnie O'Sullivan bate record după record și îl scoate din sărite pe Stephen Hendry: „Sper să nu ia Campionatul Mondial”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează