SNOOKER  ·  CM SNOOKER

CM SNOOKER LA CRUCIBLE. Mark Selby supraviețuiește primului tur, dar Ronnie O'Sullivan e condus de un jucător amator!

Ronnie O'Sullivan, foto: Gulliver/gettyimages
Ronnie O'Sullivan, foto: Gulliver/gettyimages

Marti, 23 Aprilie 2019, 09:15

Mark Selby a avut un start dificil de partidă contra debutantului chinez Zhao Xintong, dar a strâns rândurile și l-a eliminat cu 10-7, în primul tur al Campionatului Mondial de snooker, disputat la Crucible.

Englezul a fost condus și cu 5-1, dar a închis prima sesiune la 5-3, după care a câștigat 7 din următoarele nouă jocuri și și-a asigurat biletele de calificare în turul secund la Campionatul Mondial, acolo unde va da peste conaționatul Gary Wilson.

Selby a glumit, după victoria cu Xintong:

„Nu au fost emoții. Dar sunt superfericit că am trecut mai departe. Am reușit să mă concentrez, fiindcă nimic nu părea să-mi deraieze adversarul. Era foarte ofensiv, reușea bile de distanță, dar rata, uneori, unele ușoare”.

Selby a reușit și două breakuri de 131 de puncte.

Ce face Ronnie O'Sullivan?

Într-un meci ce trebuia să fie floare la ureche pentru liderul mondial Ronnie O'Sullivan, contra jucătorului amator James Cahill, lucrurile s-au complicat în prima sesiune.

Cahill a fost condus aproape tot timpul, dar a reușit să stea cu cvintulul campion mondial, după care a câștigat două frameuri consecutive și a închis prima sesiune la 5-4 pentru el!

Pe Ronnie O'Sullivan îl așteaptă în turul secund, adică optimile de finală ale Campionatului Mondial de snooker, scoțianul Stephen Maguire. 

Astăzi, de la ora 12:00, ora României, se joacă sesiunea decisivă a acestui meci. Partida e transmisă de Eurosport.

Ce este  CM Snooker

  • Campionatul Mondial de snooker este cea mai importantă competiție din calendar. Îl urmează ca importanță Campionatul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Mastersul, alături de care formează așa numita Triplă Coroană;
  • Competiția se dispută în foaierul teatrului   Crucible din Sheffield, Anglia, și este transmisă la TV de Eurosport;
  • Ronnie O'Sullivan are cele mai multe titluri mondiale, dintre jucătorii prezenți, 5, iar recordul este deținut de Stephen Hendry, cu 7, însă scoțianul s-a retras din activitate în 2012;
  • Campionul mondial de snooker este recompensat cu 500.000 de lire sterline, un record, iar premiile totale sunt de 2.231.000 de lire.Un milionar român și-a înjunghiat asistenta, apoi s-a automutilat. Cei doi au fost găsiți într-o mașină. În trecut, agresorul a avut o relație cu Andreea Marin

Libertatea

Comentarii (1)

Oprisan Niculae  •  23 Aprilie 2019, 14:51

O'Sullivan si-a luat vacanta.Un amator l-a trimis la plimbare.Asta da surpriza!

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
18:00 MotoGP, Reluare

Marele Premiu al Japoniei 2010

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1