SPORTURI  »  SNOOKER  »  CM SNOOKER

Judd Trump, victorie electrizantă în primul tur la CM de snooker: break decisiv început cu o bilă roșie cu manta la mijloc! + îl așteaptă un derby în turul secund

Judd Trump, foto: Guliver/gettyimages
Judd Trump, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 aprilie 2019 14:55

Englezul Judd Trump, aflat la a 10-a prezență la Crucible, a câștigat în frame decisiv meciul din primul tur la CM de snooker cu Thepchaiya Un-Nooh, scor 10-9.

Considerat unul dintre favoriții principali la trofeu, fără să-l fi câștigat vreodată, Judd Trump a întors o primă sesiune în care a tremurat serios și a fost condus cu 6-3.

„Poate în trecut nu eram suficient de matur ca să mă impun. Dar acum, judecând după rezultatele din ultimele sezoane, am speranțe. Sunt pregătit”, explica Judd Trump, citat de BBC, înainte de CM de snooker.

A urmat o dispută foarte aprinsă cu thailandezul Thepchaiya Un-Nooh, 34 de ani, cel mai rapid jucător de snooker din circuit.

Trump, 29 de ani, câștigător de Masters în acest sezon, cu o victorie zdrobitoare asupra lui Ronnie O'Sullivan, 10-4, urmărește de multă vreme cea mai prestigioasă competiție de snooker, iar asta s-a văzut în seriozitatea cu care a abordat meciul cu Thepchaiya Un-Nooh.

Ușor emotiv în prima sesiune, Judd s-a concentrat foarte bine în a doua, a dus scorul la 8-7, cu o serie de 4 frameuri câștigate consecutiv. Apoi, în decisiv, a așteptat o singură greșeală, a lovit o „roșie” cu o mantă la mijloc și a construit un break suficient pentru a se poziționa ca favorit la calificare.

A obținut biletul de trecere după ce Un-Nooh a fost nevoit să caute snookere și nu le-a obținut.

Urmează un derby în runda secundă a CM de snooker, contra chinezului Ding Junhui.

Ce este CM Snooker

  • Campionatul Mondial de snooker este cea mai importantă competiție din calendar. Îl urmează ca importanță Campionatul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Mastersul, alături de care formează așa numita Triplă Coroană;
  • Competiția se dispută în foaierul teatrului  Crucible din Sheffield, Anglia, și este transmisă la TV de Eurosport;
  • Ronnie O'Sullivan avea cele mai multe titluri mondiale, dintre jucătorii prezenți, 5, dar a fost eliminat. Iar recordul este deținut de Stephen Hendry, cu 7, însă scoțianul s-a retras din activitate în 2012;
  • Campionul mondial de snooker este recompensat cu 500.000 de lire sterline, un record, iar premiile totale sunt de 2.231.000 de lire.

Citește și:

VIDEO Explicațiile lui Ronnie O'Sullivan pentru înfrângerea șocantă de la CM de snooker și pentru imaginile ciudate cu el din timpul meciului;

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează