SPORTURI  »  SNOOKER  »  CRUCIBLE

Lipsă de respect pentru recorduri. Ronnie O'Sullivan este pentru a 6-a oară în carieră campion mondial de snooker

Articol de - Publicat sambata, 15 august 2020 07:00 / Actualizat duminica, 16 august 2020 21:57

Englezul Ronnie O'Sullivan este noul campion mondial de snooker, după victoria cu 18-8 contra compatriotului Kyren Wilson. 

  • Ronnie O'Sullivan, 44 de ani, ajunge pe locul 2 all time la titluri de campion mondial. Cu 6 trofee la Crucible, Ronnie îi egalează pe Steve Davis și Ray Reardon și se află la un singur trofeu distanță de Stephen Hendry, 7, recordman absolut;
  • Excentric, electrizant și charismatic, Ronnie a fascinat generație după generație. Englezul a mai pus mâna pe trofeul de la Crucible în 2001, 2004, 2008, 2012, 2013;
  • Ronnie O'Sullivan devine cel mai titrat jucător din istorie. Englezul bifează cel 37-lea său titlu pe puncte, peste cele 36 ale lui Stephen Hendry, cu care s-a aflat la egalitate;
  • Kyren Wilson, 28 de ani, este în prima sa finală de Campionat Mondial de snooker. Considerat un tânăr talentat, Wilson are 3 titluri în palmares, însă toate titluri minore.

Ronnie O'Sullivan - Kyren Wilson, doar două sesiuni la bătaie

În prima sesiune și începutul celei de-a doua, lucrurile păreau definitiv tranșate în favoarea lui Ronnie O'Sullivan. Un Kyren Wilson emotiv, posibil epuizat după meciul maraton cu Anthony McGill din semifinale, s-a văzut condus cu scorul titanic de 8-2. 

Dar lucrurile s-au schimbat în mijlocul sesiunii secunde. Kyren a legat 4 frameuri consecutive câștigate și, sub ochii plini de speranță ai părinților săi și ai spectatorilor lăsați să intre pentru finală, a întors lupta. S-a terminat 10-7 pentru Ronnie O'Sullivan. 

A urmat o a treia sesiune în care Ronnie și-a pus la zid adversarul. Kyren a început hotărât sesiunea, dar câteva ratări l-au scos de pe traiectorie. Ronnie a adăugat frame după frame, a închis 17-8, iar ultima sesiune a devenit doar o formalitate. 

500.000 de lirea primit Ronnie O'Sullivan pentru trofeul din Sheffield

Traseul lui Ronnie O'Sullivan la Campionatul Mondial de snooker:

  • Ronnie O'Sullivan - Thepchaiya Un-Nooh 10-1;
  • Ronnie O'Sullivan - Ding Junhui 13-10;
  • Ronnie O'Sullivan - Mark Williams 13-10;
  • Ronnie O'Sullivan - Mark Selby 17-16;
  • Ronnie O'Sullivan - Kyren Wilson 18-8.

Spectacol și controverse în semifinale. Mark Selby: „Ronnie O'Sullivan a fost lipsit de respect”

Ronnie O'Sullivan s-a aflat cu adevărat în dificultate la acest turneu doar cu Mark Selby, în semifinale, acolo unde a fost condus cu 16-14, meciul disputându-se în sistemul „cel mai bun din 17”. În ultimele frameuri câștigate de Selby, Ronnie a părut deconcentrat, executând lovituri haotice pe masă și ieșind din poziții de siguranță cu lovituri puternice, executate la nimereală, fără nicio tactică. 

Au urmat apoi 3 frameuri excepționale pentru O'Sullivan, care și-a adjudecat calificarea, însă Mark Selby a taxat atitudinea „Rachetei” la interviurile de după meci: „Mi s-a părut că ceea ce face este lipsit de respect pentru mine și pentru snooker”. Ronnie a replicat: „Ar trebui să dea vina pe reguli, eu nu sunt așa bun ca el la loviturile de siguranță. Îl înțeleg, știu că e supărat din cauza ratării calificării”. 

Tot în semifinale, Kyren Wilson l-a bătut pe scoțianul Anthony McGill tot într-un joc decisiv, unul de peste o oră de joc, în care bila cea mai importantă a fost băgată din greșeală. Conform Eurosport, a fost singura ediție de Campionat Mondial în care ambele semifinale au fost tranșate în frameul decisiv. 

Citește și alte știri de snooker:

VIDEO John Higgins a realizat primul break de 147 de puncte la Crucible, după 8 ani de pauză!

„Asta chiar e ridicol!” » Pentru ce s-a făcut pauză de dezinfectare la CM de snooker

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
ceaiuri
ceaiuri  •  20 August 2020, 16:22

daca invingea..cred ca nu mai zicea nimic Selby...dar intradevar Ronnie a avut si cateva lovituri in forta(un meci l-a pierdut dupa 2 lov in forta unde nu a atins bila...atunci a fost ok)si la ultimul joc a avut o lovitura in forta dar a iesit ok...dar a reusit si o lovitura de siguranta de exceptie...ce a dus la eliminarea lui Selby,rezultaul ramane...

octavianus
octavianus  •  17 August 2020, 10:36

Ronnie vs Selby a fost adevarata finala, am urmarit tot meciul, nu l-as acuza pe Ronnie de lipsa de respect la acele lovituri la care da senzatia ca pur si simplu "bubuie" bila alba. Ronnie este "racheta" si in afara de un talent urias si lovituri exraordinare, mai are ceva, joaca agresiv, mereu in atac, viteza cu care joaca nu se potriveste cu lentoarea si jocul exagerat "la siguranta" pe care-l practica Selby, si atunci ce faci ? dai in ele.....imi amintesc perfect finala de CM pierduta de Ronnie cu Selby, exact aici a piedut la "rabdare" si Selby a stiut ca asta-i singurul lucru cu care il poate invinge, zeci de lovituri de siguranta si ore in plus la masa pe care "racheta" nu le digera prea bine. Ma bucur ca a castigat Ronnie, a castigat spectacolul in ciuda temporozarii si a "tragerilor de timp" daca vreti fix ca in fotbal...mai bine o bara frumoasa decat un gol urat :)) FZR !

rocky2
rocky2  •  16 August 2020, 23:56

Racheta si-a luat iar zborul! Un jucator legendar!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează