SPORTURI  »  SNOOKER  »  CRUCIBLE

A atins recordul recordurilor! Ronnie O'Sullivan l-a egalat pe Stephen Hendry la numărul de campionate mondiale de snooker

Ronnie O'Sullivan l-a egalat pe scoțianul Stephen Hendry la numărul de titluri la Sheffield, foto: Imago
Ronnie O'Sullivan l-a egalat pe scoțianul Stephen Hendry la numărul de titluri la Sheffield, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 03 mai 2022 08:43 / Actualizat marti, 03 mai 2022 12:23

Englezul Ronnie O'Sullivan l-a învins în finala Campionatului Mondial de snooker pe compatriotul Judd Trump, scor 18-13, și și-a adjudecat cel de-al 7-lea trofeu din carieră. 

În vârstă de 46 de ani, Ronnie O'Sullivan l-a egalat pe scoțianul Stephen Hendry la numărul de titluri la Sheffield, ultimul și, probabil, cel mai important record pe care nu-l deținea. 

O'Sullivan a devenit cel mai bătrân campion mondial din istorie, depășindu-l pe legendarul Ray Reardon, care și-a pus numele pe trofeu în 1978, când avea 45 de ani, notează BBC. „Racheta” a ridicat un premiu de 500.000 de lire sterline pentru victorie, o sumă care-i asigură fotoliul de lider mondial la finalul sezonului. 

Ronnie O'Sullivan, 39 de titluri de puncte. Dezbatere închisă?

A fost un Campionat Mondial în care Ronnie nu a lăsat pe nimeni să-i pună la îndoială victoria. Niciun jucător depășit pe traseu, din 5, nu s-a apropiat la mai puțin de 5 jocuri de O'Sullivan. 

Într-o finală fără mare istoric, în care Judd Trump a și părut pe alocuri epuizat din cauza semifinalei câștigate în joc decisiv contra lui Mark Williams, Ronnie și-a etalat clasa. La final, și-a îmbrățișat timp de peste un minut (!) adversarul. 

Ronnie O'Sullivan deține cele mai mari recorduri din snookerul modern: are cele mai multe breakuri de peste 100 de puncte (1169), cele mai multe breakuri maxime (15), cele mai multe turnee câștigate (39, față de 36 ale lui Hendry, locul 2) etc. Acum, după o vânătoare de decenii, a căzut și principalul record al lui Stephen Hendry, setat în 1999, de 7 titluri mondiale. 

Mereu a existat o dezbatere aprinsă privind cine e cel mai mare jucător de snooker din istorie. Acum, odată ce Ronnie s-a asigurat că talentul său este dublat de titluri, dezbaterea pare să se închidă.

1969este anul din care se consideră că începe perioada modernă a snookerului

Ronnie O'Sullivan: „Crucible mă afectează masiv, dar o să încerc iarăși, la anul”

„Putem să împărțim recordul pentru un an. Am încercat să fiu cât de relaxat e posibil, dar e posibil să fie cel mai bun rezultat obținut împotriva unui jucător de talia lui Judd. Nu m-au interesat prea mult recordurile, dar când le atingi, e plăcut. Nu am ținte precise. Mi-a plăcut fiecare turneu jucat anul ăsta. Nu contează mereu doar să câștigi. Crucible scoate ce e mai rău din mine, nu e un sentiment plăcut, dar o să luptăm iarăși la anul”, a spus Ronnie la final. 

Lider mondial în acest final de sezon, englezul s-a plâns de mai multe ori de presiunea și epuizarea pe care le resimte la Crucible, turneul în care se joacă cele mai multe frameuri din circuit. 

A fost atât de emoționant. I-am dat lui Judd o mare îmbrățișare la final și am suspinat în brațele lui. A spus niște cuvinte incredibil de frumoase. Ce mi-a spus m-a terminat emoțional, vă spun sincer. M-a terminat. Îl iubesc pe Judd, este un tip fantastic, dar niciodată până acum nu am știut că gândește atât de frumos despre mine. Nu am fost conștient cât mă apreciază și cât de mult am contat, fără să vreau, în dezvoltarea sa ca jucător
- Ronnie O'Sullivan pentru Eurosport

Va rămâne în istorie ca unul dintre cei mai mari jucători. Devine din ce în ce mai bun. Determinarea lui, dedicarea .. A fost cel mai bun jucător din turneu, de departe. Am fost fericit că am reușit să mă mențin cât de cât în meci
- Judd Trump

Cu cine a câștigat Ronnie O'Sullivan cele 7 trofee de CM de snooker

2001John Higgins18-14
2004Graeme Dott18-8
2008Ali Carter18-8
2012Ali Carter18-11
2013Barry Hawkins18-12
2020Kyren Wilson18-8
2022Judd Trump18-13

Cine are cele mai multe titluri de campion mondial în snooker

  1. Stephen Hendry, Ronnie O'Sullivan - 7 titluri
  2. Ray Reardon, Steve Davis - 6 titluri
  3. John Higgins, Mark Selby - 4 titluri
  4. Mark Williams, John Spencer - 3 titluri

471 de săptămânia stat Stephen Hendry pe prima poziție în ierarhia mondială, unul dintre ultimele recorduri care i-au rămas. Ronnie e pe 5, cu 284 de săptămâni

Citește și alte știri de snooker:

VIDEO Ronnie O'Sullivan, moment amuzant la Campionatul Mondial! Cum l-a scos din sărite pe arbitrul finalei

Ronnie O'Sullivan a izbucnit la finala Campionatului Mondial de snooker! Ceartă cu arbitrul în timpul meciuluI: „Spune ce-ai văzut! Du-te la camere!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
larrycdv
larrycdv  •  03 Mai 2022, 22:35
Postat de Horatiu-Madalin Ionescu pe 03 Mai 2022, 09:24

Daca ati avea cat de cat habar de sport si ati fi interesati de meseria dvs, ar trebui sa stiti ca Ronnie a pierdut deja un record de ´´cel mai tanar castigator la pro´´ si ca asta chiar l-a afectat, pentru ca nu il mai poate redobandi...

1. Cel mai longeviv, nr. 1 mondial în snooker, peste 8 ani consecutiv (Stephen Hendry). 2. Cel mai tânăr campion mondial, din istoria snookerului modern(Stephen Hendry). Recorduri inaccesibile lui Ronnie !

larrycdv
larrycdv  •  03 Mai 2022, 22:22
Postat de Raileanu Catalin pe 03 Mai 2022, 10:17

Cine iubeste snookerul nu poate sa-l uite vreodata pe Stephen.Pot fi de acord ca Ronnie este cel mai bun jucator din toate timpurile si probabil va si ramane,singurul care-ar fi putut fi la acelasi nivel murind prematur.

Te referi la, Alex Higgins, sau la, Paul Hunter ?

larrycdv
larrycdv  •  03 Mai 2022, 22:05
Postat de digei pe 03 Mai 2022, 09:23

La numarul de titluri mondiale. In rest avea cele mai importante recorduri, era considerat deja cel mai mare campion al tuturor timpurilor chiar si fara acest al 7-a titlu. Acum, dupa ce l-a castigat, practic l-a facut uitat pe scotian.

Ronnie, nu o să-l uite niciodată, pe Hendry ! Încă, are coșmaruri cu el!!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close