SPORTURI  »  SNOOKER  »  ARABIA SAUDITĂ

Puterea banilor » Saudiții schimbă regulile snookerului + Reacția lui Ronnie O'Sullivan: „Sunt o forță economică! Pot să facă ce vor!”

Ronnie O'Sullivan / Foto: Imago
Ronnie O'Sullivan / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 29 februarie 2024 18:52 / Actualizat joi, 29 februarie 2024 20:07

Arabia Saudită va găzdui un nou eveniment sportiv în această primăvară, turneul de snooker de la Riyadh, care va avea loc între 4 și 6 martie.

La turneu vor participa 10 jucători profesioniști, printre care Ronnie O'Sullivan (48 de ani, locul 1 mondial), Judd Trump (34 de ani, locul 2 mondial), Mark Allen (38 de ani, locul 3 mondial) și Luca Brecel (28 de ani, locul 4 mondial).

Scene incredibile în Superligă » A rupt banca de rezerve în momentul înlocuirii
Botoșani - Sepsi
Scene incredibile în Superligă » A rupt banca de rezerve în momentul înlocuirii

Saudiții schimbă regulile snookerului! O nouă bilă va fi introdusă la turneul inaugural de la Riyadh

Fiecare meci de la turneul de la Riyadh va fi jucat sub regulile clasice ale snookerului, doar că la această competiție va fi introdusă o nouă bilă, „Bila aurie”, care va valora 20 de puncte.

Un joc de snooker conține 22 de bile: cea albă, 15 bile roșii (care valorează câte un punct) și 6 bile „colorate”: galbenă (2 puncte), verde (3 puncte), maronie (4 puncte), albastră (5 puncte), roz (6 puncte) și neagră (7 puncte).

Valoarea maximă a unui break este de 147 de puncte, iar cu noua bilă, un break poate ajunge la 167 de puncte. „Bila aurie” va putea fi folosită doar în cazul în care un jucător a reușit deja breakul de 147 de puncte.

Ronnie O'Sullivan: „Sunt o forță economică! Pot să facă ce vor!”

„Care e premiul pentru un break de 167 de puncte? L-au anunțat? Sunt sigur că va fi un premiu consistent. Saudiții sunt o forță economică, pot face ce vor! Toate sporturile au ajuns deja în Arabia Saudită, așa că va fi grozav și pentru sportul nostru să avem un turneu acolo”, a declarat liderul mondial din snooker, potrivit presei britanice.

S-au reușit doar 199 de breakuri maxime în istoria snookerului

Până acum s-au reușit doar 199 de breakuri maxime în istoria snookerului, Ronnie O'Sullivan deținând recordul pentru cele mai multe, 15. Podiumul este completat de John Higgins și Stephen Hendry, care au reușit 13, respectiv 11 breakuri maxime.

Printre jucătorii care au reușit cinci sau mai multe breakuri maxime se numără: Stuart Bingham (9), Judd Trump (8), Shaun Murphy (7), Ding Junhui (7), Mark Selby (5), Neil Robertson (5), Tom Ford (5), Marco Fu (5), Kyren Wilson (5) și Gary Wilson (5).

VIDEO. Ronnie O'Sullivan, după al optulea triumf la UK Championship: „Mă distrez mai mult când iau micul dejun!”

Citește și:

Gigi Becali a anunțat care este primul jucător care va veni la FCSB în sezonul viitor: „Îl iau la vară. N-avem niciunul ca el în România”
FCSB
Gigi Becali a anunțat care este primul jucător care va veni la FCSB în sezonul viitor: „Îl iau la vară. N-avem niciunul ca el în România”
Rapid a luat decizia! Pe ce stadion se va juca derby-ul cu FCSB
RAPID - FCSB
Rapid a luat decizia! Pe ce stadion se va juca derby-ul cu FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
21lva
21lva  •  29 Februarie 2024, 19:55

Iepuraș, sunt 6 bile "colorate"

Vezi toate comentariile (1)
Comentează