SPORTURI  »  SNOOKER  »  ARABIA SAUDITĂ

Saudiții au schimbat snookerul: a apărut bila aurie, care poate fi lovită o singură dată

Bila aurie, pe manta inferioară, captură Youtube
Bila aurie, pe manta inferioară, captură Youtube

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2024 10:06 / Actualizat marti, 05 martie 2024 10:12

Zilele acestea are loc primul turneu major de snooker, Riyadh Season World Masters, care se dispută în Arabia Saudită.

Regatul din Peninsulă a pus la bătaie premii imense pentru a aduce cele mai mari nume din sportul cu bile. Ronnie O'Sullivan, John Higgins, Judd Trump și restul jucătorilor în vogă din snooker se luptă pentru sute de mii de lire sterline. Mai interesant este apariția unei noi bile pe masa de joc: bila aurie.

Puterea banilor » Saudiții schimbă regulile snookerului + Reacția lui Ronnie O'Sullivan: „Sunt o forță economică! Pot să facă ce vor!”
ARABIA SAUDITĂ
Puterea banilor » Saudiții schimbă regulile snookerului + Reacția lui Ronnie O'Sullivan: „Sunt o forță economică! Pot să facă ce vor!”

Ce este bila aurie, marea schimbare adusă snookerului în Arabia Saudită

O bilă de culoare aurie este postată pe mijlocul mantei inferioare la începutul fiecărui joc. Are o valoare potențială de 20 de puncte.

Bila aurie rămâne pe locul ei atâta timp cât pe masă există posibilitatea ca un jucător să realizeze un break maxim, de 147 de puncte. Poate fi jucată abia atunci, după ce un jucător a introdus fiecare bilă roșie cu bila neagră și apoi a „curățat” masa de bilele colorate.

Dacă e introdusă și bila aurie, se obține un break maxim de 167 de puncte, matematic cel mai mare din istoria sportului!

O asemenea performanță, nemaivăzută, este recompensată de saudiți cu 500.000 de euro (aproximativ 395.000 de lire sterline), o sumă imensă, având în vedere că atât primește și câștigătorul Campionatului Mondial de snooker, cea mai importantă competiție de profil din istorie.

Primul jucător care a fost aproape de un 167 a fost John Higgins, aseară, care a reușit să introducă toate bilele roșii cu bila neagră, dar s-a împiedicat la bila galbenă, în meciul cu Mark Williams (4-2).

NEMAIVĂZUT! Mark Selby a devenit primul jucător din istorie care a reușit un break maxim, de 147 de puncte, într-o finală de Campionat Mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
TZTZ
TZTZ  •  05 Martie 2024, 13:58

Faptul ca sti sa exporti petrol si ai atatia bani incat nu sti ce sa faci cu ei nu inseamna ca poti sa cumperi competente sau sa iti asumezi roluri de expert in sport. Ploconeala europenilor in fata banilor seicilor - ah, seicii o fraza iubita de tabloidele din Romania, mai ales cele din sport, nu este numai disgratioasa, dar nici benefica sportului in sine.

rav410wrc
rav410wrc  •  05 Martie 2024, 11:26

Aseara, John Higgins a fost deja foarte aproape de noul break maxim de 167, reusind sa introduca toate cele 15 bile rosii + bila neagra, pentru 8 puncte x 15 = 120 ... I-au mai ramas pe postav, cele 6 bile colorate, in valoare de 27 de puncte + bila aurie de 20 de puncte, dar din pacate, la ultima bila neagra, dintre cele 15 perechi (rosie+neagra) a lipit bila alba de cea galbena, astfel pierzand unghiul bilei galbene la buzunarul galben !! :((( Nu-i bai ca urmeaza Ronnie ... ;))) PS. Sauditii ofera 500k $ pentru noul break maxim !! :)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează