SPORTURI  »  SNOOKER  »  CM SNOOKER

„Nu poți inventa așa ceva” » Cu cine a căzut Stephen Hendry în primul tur preliminar pentru Campionatul Mondial de snooker

Stephen Hendry, foto: Guliver/gettyimages
Stephen Hendry, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 03 aprilie 2021 10:53 / Actualizat sambata, 03 aprilie 2021 10:53

Scoțianul Stephen Hendry (52 de ani) s-a întors în snooker după 9 ani, având ca țintă principală participarea la Campionatul Mondial de snooker. 

  • Campionatul Mondial de snooker, cea mai importantă competiție a disciplinei, începe pe 17 aprilie;
  • Recordul mondial de trofee la Crucible este deținut de Stephen Hendry (7), dar englezul Ronnie O'Sullivan are șansa istorică de a-l egala la vârful ierarhiei. 

Stephen Hendry - Jimmy White în primul tur de la CM de snooker

Hendry îl va înfrunta în primul tur de la Crucible pe marele său rival din anii '90, englezul Jimmy White. Cei doi au disputat 4 finale de Campionat Mondial, unele dintre cele mai urmărite evenimente la TV din istoria sportului cu bile. 

Dar dacă Stephen Hendry are 7 trofee la Sheffield, Jimmy White nu a reușit să câștige niciodată, deși a disputat 6 finale! Această performanță i-a adus una dintre cele mai importante baze de fani din snooker, un efect similar cu ce a trăit Raymond Poulidor în ciclism. 

  • Meciul dintre cei doi va avea loc luni, în sistemul primul la 6. Câștigătorul va juca în turul următor cu chinezul Xu Si, locul 80 mondial, după care va mai trebui să dispute o partidă, cu un alt chinez, Zhou Yuelong, loc 17 mondial, pentru a intra pe tabloul principal de la Crucibile.
„Nu poți inventa așa ceva” » Cu cine a căzut Stephen Hendry în primul tur preliminar pentru Campionatul Mondial de snooker
Stephen Hendry si Jimmy White, CM snooker 1994, foto: Guliver/gettyimages

Hendry: „Jimmy m-a făcut bucăți la antrenamente”

„Dacă l-aș bate pe Stephen de 10 ori la rând și tot nu aș reuși să răzbun acele finale pierdute. Nu e vorba de răzbunare. Lupt ca să rămân în circuit, iar jocul meu simt că este bun, dar degeaba e bun doar la masa de antrenament. Totuși, am multă încredere”, a explicat Jimmy, 58 de ani, într-un interviu pentru Eurosport. 

Interesant este că cei doi s-au antrenat împreună de la revenirea lui Stephen Hendry în circuit. Hendry a pierdut în primul tur la Openul Gibraltarului, contra lui Matthew Selt, 1-4, și a declarat într-un interviu recent că jocul lui Jimmy de la masa de antrenament este mult mai bun decât al său, în această fază. „M-a făcut bucăți, sincer”. Bineînțeles, scoțianul a insistat că lucrurile vor fi în altă fază odată ce meciul se va disputa la Crucibile. 

Imediat ce a aflat tragerea la sorți, Hendry l-a sunat pe rivalul său de mai multe ori, însă acesta a văzut abia mai târziu apelurile. „Nu poți inventa așa ceva!”, a comentat scoțianul. 

  • Cel mai tânar campion mondial din istorie (21 de ani), Hendry s-a impus la Sheffield de şapte ori în carieră: 1990, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996 şi 1999; 
  • Scoțianul are 36 turnee de puncte câștigate, performanță depășită abia la finalul anului trecut, de Ronnie O'Sullivan, care a ajuns la 37!

Citește și alte știri din snooker: 

Efectul care sfidează logica! Judd Trump, liderul mondial la snooker, a executat o lovitură de neînțeles

„Asta chiar e ridicol!” » Pentru ce s-a făcut pauză de dezinfectare la CM de snooker

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1296435370744124
Marius Banciu  •  03 Aprilie 2021, 14:10

Au aranjat tragerea dai dreacu

Vezi toate comentariile (1)
Comentează