SPORTURI  »  SNOOKER  »  ARABIA SAUDITĂ

Victorie istorică a lui Ronnie O’Sullivan la turneul de la Riad » Adversarul n-a reușit nicio lovitură de buzunar

Ronnie O’Sullivan
Ronnie O’Sullivan

Articol de - Publicat miercuri, 06 martie 2024 19:35 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 19:50

Liderul mondial din snooker, Ronnie O’Sullivan (48 de ani), a reușit o victorie istorică la turneul de la Riad. „Racheta” l-a învins pe John Higgins (48 de ani, locul 10 mondial) în sferturile de finală, cu scorul de 4-0.

O’Sullivan joacă împotriva lui Judd Trump (34 de ani, locul 2 mondial) pentru un loc în finală, acolo unde s-a calificat deja belgianul Luca Brecel (28 de ani, locul 4 mondial).

ITIA a vrut să o distrugă pe Simona Halep » Detaliul uluitor de la proces
HALEP, VICTORIE LA TAS
ITIA a vrut să o distrugă pe Simona Halep » Detaliul uluitor de la proces

Ronnie O’Sullivan, victorie categorică împotriva lui John Higgins

Ronnie O’Sullivan l-a învins într-o manieră catergorică pe John Higgins, scorul la general al celor patru jocuri fiind de 489-4. Cele 4 puncte reușite de scoțian au venit în urma unui fault comis de către O’Sullivan.

Ronnie a reușit trei breakuri de peste 100 în acest meci, de 135, 129 și 102. Breakul maxim în snooker are valoarea de 147 de puncte, dar turneul din Arabia Saudită oferă șansa jucătorilor să bifeze un break de 167 de puncte, după ce saudiții au adăugat „bila aurie”.

Primul jucător care a fost aproape de a atinge borna de 167 de puncte a fost chiar John Higgins în victoria cu 4-2 în fața lui Mark Williams (48 de ani, locul 7 mondial), din turul precedent.

Scoțianul reușise să ajungă la 120 de puncte, toate acumulate din bilele roșii și cea neagră, dar a ratat bila galbenă.

Ce este bila aurie, marea schimbare adusă snookerului în Arabia Saudită

O bilă de culoare aurie este postată pe mijlocul mantei inferioare la începutul fiecărui joc. Are o valoare potențială de 20 de puncte.

Bila aurie rămâne pe locul ei atâta timp cât pe masă există posibilitatea ca un jucător să realizeze un break maxim, de 147 de puncte. Poate fi jucată abia atunci, după ce un jucător a introdus fiecare bilă roșie cu bila neagră și apoi a „curățat” masa de bilele colorate.

Dacă e introdusă și bila aurie, se obține un break maxim de 167 de puncte, matematic cel mai mare din istoria sportului!

O asemenea performanță, nemaivăzută, este recompensată de saudiți cu 500.000 de euro (aproximativ 395.000 de lire sterline), o sumă imensă, având în vedere că atât primește și câștigătorul Campionatului Mondial de snooker, cea mai importantă competiție de profil din istorie.

Vezi și alte știri:

Lovitură pentru FCSB! Azi a venit decizia
FCSB
Lovitură pentru FCSB! Azi a venit decizia
Simona Halep, la un pas să revină pe teren! A primit invitație la un turneu major
REVENIRE
Simona Halep, la un pas să revină pe teren! A primit invitație la un turneu major

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează