SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

28 de tone de căpşune pentru fanii de la Wimbledon. Vezi cifre culinare inedite!

Articol de GSP - Publicat luni, 20 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 21 iunie 2011 10:32

În afara tenisului de calitate pe care cei mai buni jucători îl vor etala pe parcursul celor două săptămîni de la Wimbledon, turneul mai este recunoscut şi pentru tradiţia căpşunelor cu frişcă.

Şi în acest an, organizatorii s-au pregătit pentru competiţie şi au cumpărat peste 28 de tone de căpşune şi 7000 de litri de frişcă. Fanii care vor dori să guste din delicioasa combinaţie vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 2.50 lire.

”Este un eveniment important, este aşa mare şi vrei ca totul să fie perfect. Nu poţi să-ţi imaginezi Wimbledon-ul fără căpşune”, a declarat Marion Regan, propietara  fermei de la care organizatorii competiţiei cumpără fructele.

Wimbledon-ul este cel mai mare eveniment sportiv anual din Europa din punct de vedere al persoanelor angajate, 1800, pentru prepararea şi servirea fanilor cu băuturi şi mîncare.


Cele mai inedite cifre de la Wimbledon în ceea ce priveşte mîncarea:

300,000 ceşti de cafea şi ceai vor fi servite pe durata turneului
190,000 sandvişuri vor fi servite pe durata turneului
200,000 pahare de Pimm's vor fi servite pe durata turneului
135,000 cupe de îngheţată vor fi servite pe durata turneului
30,000 litri de lapte vor fi serviţi pe durata turneului
22,000 bucăţi de pizza vor fi servite pe durata turneului
17,000 sticle de şampania vor fi servite pe durata turneului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
paul.o.53
paul.o.53  •  20 Iunie 2011, 23:58

Primul lucru care iti vine in minte este - deja perimata comparatie : acum 40 ani la Wimbledon Romania era cunoscuta prin Nastase si Tiriac ; acum contribuie doar cu munca la capsuni. In realitate , trebuie sa ne punem intrebarea de ce alte tari estice au scos in continuare valori in sport iar Romania nu ( prea) . Este vorba numai de lipsa de bani a federatiilor sau mai ales de mentalitatea cu care sportul a fost si este privit in Romania. Din pacate , in presa un manelist mediocru este mai mult mediatizat decat un sportiv care isi rupe oasele pentru performanta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează