SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DIN DUBAI

30 la 32 de ani » Tecău a cucerit al 30-lea titlu ATP al carierei: s-a impus în Dubai, alături de Rojer

Jean-Julien Rojer și Horia Tecău cu trofeele-corabie de la Dubai // FOTO Guliver/GettyImages
Jean-Julien Rojer și Horia Tecău cu trofeele-corabie de la Dubai // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat duminica, 05 martie 2017 00:00

Horia Tecău a cucerit ieri al 30-lea titlu ATP al carierei, alături de Jean-Julien Rojer, în turneul de la Dubai.

Au trecut luni lungi și aride, în care Horia și Juls nu s-au mai apropiat de vreun trofeu. Din vara trecută, de la Cincinnati, nu se mai aflaseră într-o finală, iar cel mai recent titlu îl cuceriseră pe zgura de la Madrid, în luna mai.

Au fost luni în care problemele fizice au apăsat asupr tenisului, iar când durerile au dispărut, pierduseră încrederea. Au avut însă, dincolo de tot, răbdarea de a traversa momentele dure ale înfrângerilor cu convingerea că le pot depăși.

Cu acel dialog pe care, dezvăluia românul, îl au după fiecare meci. Dialog despre bune și despre rele, despre ce a mers și ce nu, despre ce se poate repeta și ce trebuie uitat.

Până la urmă, creșterea a fost lentă, dar sigură. Două sferturi de finală lângă turul al 3-lea de la Australian Open. Apoi, semifinala de la Rotterdam – un pas în plus.

Și a venit săptămâna de la Dubai, cea în care totul s-a legat până la urmă. Ca pe vremuri. Vremuri recente, acum două sezoane, când cei doi triumfau la Wimbledon și încheiau anul ca lideri mondiali.

Victoria necesară

A fost nevoie și de un strop de noroc, un tur, al 2-lea, trecut fără joc după forfaitul lui Kohlschreiber și Mayer. Victoria din semifinale însă, asupra perechii campioane la Australian Open, Henri Kontinen și John Peers, a fost cea care a semnat revenirea la normalitatea de vârf. Tecău și Rojer s-au impus în două seturi, 7-6 (8), 6-3, în fața lor și au avansat în finală.

Ieri, în ultimul act, au întâlnit o pereche compusă din doi foarte valoroși jucători de dublu, Rohan Bopanna și Marcin Matkowski, pe care îi mai întâlniseră de multe ori, dar nu în această combinație.

Au cedat primul set, 4-6, l-au pus pe al doilea în cont, 6-3, cu calm, contabilizând punctele bune, apoi au controlat supertie-break-ul, 10-3. Ceva ce nu în puține rânduri, mai ales recent, nu mai reușeau să facă. La final, a venit îmbrățișarea eliberării.

Parteneriat stabil

La cei 32 de ani împliniți în ianuarie, Horia a ajuns la 30 de trofee de dublu și alte 18 finale jucate. Juls are 22 de titluri. Cu cel de ieri, perechea Tecău-Rojer își oferă un restart, care pune în umbră perioada dificilă.

De acum încolo, cu încrederea refăcută și într-un circuit în care parteneriatele se fac și se desfac cu repeziciune, ei sunt un punct de stabilitate. Și de viitor succes.

18alte finale a jucat Horia Tecău în circuitul profesionist

22de trofee a adunat Jean Julien Rojer în carieră, treisprezece fiind cucerite alături de Horia Tecău cu care joacă împreună de la începutul lui 2014

Ce categorii de turnee a câștigat Horia Tecău

Categorii Număr turnee
Mare Șlem 1
Turneul Campionilor 1
Masters 1000 2
ATP 500 7
ATP 250 19

În ce ani a câștigat Tecău turneele

Anul Numărul de turnee
2010 5
2011 4
2012 4
2013 3
2014 8
2015 3
2016 2
2017 1

Cu ce parteneri a câștigat Tecău cele 30 de trofee

Partener Număr de trofee
Marcus Daniell (Noua Zeelandă) 1
Victor Hănescu (România) 1
Dick Norman(Belgia) 1
Florin Mergea(România)  1
Max Mirnîi (Belarus)  3
Robert Lindtstedt (Suedia) 10
Jean Julien Rojer (Olanda) 13

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează