SPORTURI  »  TENIS  »  ANALIZĂ WTA

4 supertalente care ameninţă supremaţia Simonei Halep » Ele trebuie urmărite în 2015!

Articol de - Publicat marti, 13 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 13 ianuarie 2015 15:56

După un 2014 în care "tînăra şi aproape necunoscuta Simona Halep", aşa cum o catalogau jurnaliştii internaţionali, a ajuns în finală la Roland Garros şi în semifinale la Wimbledon, 2015 pare a fi un alt an important pentru jucătoarele tinere din circuit.

Simona Halep a confirmat în sezonul trecut performanţele excelente din finalul lui 2013 şi a reuşit să ajungă chiar pe locul 2 WTA. Pe lîngă româncă, în top 10 WTA s-a mai strecurat o altă jucătoare tînără, Eugenie Bouchard, cele două fiind considerate viitorul tenisului feminin de către cei mai mulţi specialişti.

Dar nu doar Simona Halep şi Genie Bouchard au obiective îndrăzneţe în 2015. Din spate vin mai multe tinere cu reale calităţi şi GSP.RO le va prezenta pe cele mai importante jucătoare care pot face pasul către topul tenisului feminin.

De ce au şanse să urce şi mai mult în clasament, care sînt plusurile şi minusurile jucătoarelor şi cine are cele mai mari şanse să ajungă în top 10 WTA.

1. Garbine Muguruza, combinaţia dintre Halep şi Bouchard
Mintea îţi zboară instantaneu la Garbine Muguruza Blanco atunci cînd te gîndeşti cine ar putea fi noua fată de aur a tenisului mondial. Nu pentru că a bătut-o pe Serena Williams de o manieră categorică la Roland Garros în 2014, ci pentru că are un joc complet.

Spre deosebire de Simona Halep şi Eugenie Bouchard, jucătoarea spaniolă stă foarte bine la toate capitolele jocului. Serveşte bine şi loveşte puternic precum Bouchard, dar se şi mişcă excelent pe teren în ciuda înălţimii, la fel ca Simona Halep.

Totuşi, tînăra de 21 de ani a fost măcinată de accidentări şi nu a putut să-şi exploateze potenţialul la maxim pînă acum. Pe locul 24 la început de 2015, Garbine Muguruza are şanse mari să fie următoarea jucătoare tînără în top 10 WTA. Nu sînt excluse performanţe de top la turneele de Mare Şlem, avînd un joc care se pliază pe toate suprafeţele.

2. Belinda Bencic, noua Martina Hingis
GSP.RO i-a dedicat un articol important elveţiencei şi în luna septembrie a anului trecut, cînd a impresionat la US Open şi a devenit cea mai tînără sfertfinalistă la New York chiar de la Hingis în 1997.

[Citeşte aici materialul special cu Belinda Bencic, noua stea a tenisului elveţian, fost număr 1 mondial la junioare]

La fel ca Muguruza, şi Bencic, la doar 17 ani ai săi, este una dintre jucătoarele care poate progresa şi urca în clasamentul WTA. Are toate atuurile s-o facă: este pregătită de Melanie Molitor, mama Martinei Hingis, încrederea ei este la cote înalte după recentele performanţe şi are un joc solid, cu puţine minusuri.

Spre deosebire de fosta mare campioană Martina Hingis, Belinda are un joc mai potrivit tenisului actual, cu lovituri puternice, iar reverul este de temut. În acest sezon are şanse importante să urce în top 20 WTA, progresul ei de anul trecut fiind unul evident.

3. Elina Svitolina, cea mai tînără jucătoare din top 30 WTA
Jucătoarea ucraineană este un exemplu clar că ambiţia şi inteligenţa pe teren pot face diferenţa. Nu are lovituri importante, nu-şi pune adversara în dificultate, dar concepţia sa despre tenis este categorică:

"Trebuie să lupţi! Trebuie să lupţi pentru fiecare minge, pentru fiecare game. Nu vei cîştiga altfel, nimeni nu va face cadouri", a explicat Svitolina într-un interviu din primăvara trecută pentru SI.com.

Elina Svitolina este pe locul 26 şi este cea mai tînără jucătoare din top 30 WTA. La doar 20 de ani, Svitolina este deja o apariţie constantă în tenisul feminin mondial, iar 2015 poate fi anul în care va confirma aşteptările mari care au fost puse în ea.

A început sezonul cu o semifinală la Brisbane: a fost învinsă de Şarapova, dar în sferturi a trecut de Kerber, jucătoare de top 10.

4. Caroline Garcia, talent imens, psihic fragil
Tînăra franţuzoaică a avut un sezon foarte bun în 2014 şi a reuşit chiar să cîştige primul turneu din carieră, la Bogota. Caroline a intrat în top 50 WTA, iar încrederea în forţele proprii a crescut, chiar dacă are un psihic fragil.

Iubitorii tenisului îşi aduc aminte şi acum cînd a fost foarte aproape s-o învingă pe Maria Şarapova, la Roland Garros. Avea doar 17 ani în 2011 şi a condus-o cu 6-3, 4-1 pe rusoaică. Andy Murray a şocat atunci şi a notat pe twitter: "Fata cu care joacă Şarapova va fi numărul 1 în lume". A pierdut atunci, dar a arătat încă de la 17 ani că poate fi un nume important în tenis.

Are un bagaj complet, serveşte puternic şi loviturile sale sînt foarte bine plasate. În acest an poate progresa şi mai mult şi cu siguranţă este una dintre jucătoarele care pot urca în clasament.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
mplttev
mplttev  •  14 Ianuarie 2015, 20:19
Postat de celtics pe 14 Ianuarie 2015, 16:06

cred ca cele mai multe probleme i le va pune bencic. este o jucatoare extrem, extrem de talentata la 17 ani.mai poate progresa enorm, dar deja jocul ei este de un nivel fantastic. Svitolina si Muguruza cu siguranta vor fi jucatoare de top 10-15 la sfarsitul anului, sunt 2 jucatoare fantastice. Muguruza sta cam prost la capitolul psihic, in rest are toate armele sa atace pozitiile fruntase.

Pe cine-a bătut Bencic asta ? Până una alta a pierdut la modesta Gavrilova.

celtics
celtics  •  14 Ianuarie 2015, 16:06

cred ca cele mai multe probleme i le va pune bencic. este o jucatoare extrem, extrem de talentata la 17 ani.mai poate progresa enorm, dar deja jocul ei este de un nivel fantastic. Svitolina si Muguruza cu siguranta vor fi jucatoare de top 10-15 la sfarsitul anului, sunt 2 jucatoare fantastice. Muguruza sta cam prost la capitolul psihic, in rest are toate armele sa atace pozitiile fruntase.

nentugigi
nentugigi  •  14 Ianuarie 2015, 13:43
Postat de magura pe 14 Ianuarie 2015, 08:05

Cred ca apelativele imbecil, dobitoc, prapadit, TI SE POTRIVESC DE MINUNE! De ce jignesti pe altu' cand tu esti vai mamicutza ta? Mai treci pe la scoala, scrie romaneste si pe urma n-ai decat sa dai "lectii"!! Pana atunci esti PENIBIL!!!

destepattaciunea pamantului care esti tu desteptul pwuli lasa lozincile astea de 2 lei ,dai dovada de slabiciune crasa,te aperi cu garda jos esti un frustrat te legi de lucruri aparent extreme cand nu ai argumente sa ma contrazici . vin' cu argumente solide balaure nu cu tammpenii . eu vorbesc pe fapte concrete intamplate si vazute si analizate de toti cei care se pricep ,pe cand tu meriti sa zic asa apelativul de immbeccil . ramui cu gogoritza ta si accepta in continuare sa fii supus la umilinte pt ca asta meriti . bbrostilla.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează