SPORTURI  »  TENIS  »  WTA BEIJING

8 a fost cu noroc » Secretele succesului ISTORIC al Simonei Halep în fața Mariei Sharapova

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 04 octombrie 2017 12:54

Simona Halep a reușit prima victorie din carieră împotriva Mariei Sharapova după un meci aproape perfect, scor 6-2, 6-2.

După 7 înfrângeri consecutive, Simona a schimbat abordarea și a depășit " complexul Sharapova". GSP.RO prezintă principalele motive care i-au adus lui Halep primul succes în fața rusoaicei.

Mult mai agresivă

Contestată tot mai mult pentru jocul mai defensiv, Simona a schimbat tactica în acest meci și a adus aminte de evoluțiile din 2014 când era antrenată de Wim Fissette. A fost mult mai agresivă în momentele importante și, chiar dacă Sharapova a reușit mai multe puncte câștigătoare, 15-12, Halep a lovit multe mingi aproape de linie care au pus-o în dificultate pe Sharapova. Dovadă este și statistica serviciului doi, acolo unde Halep a pistonat-o cu lovituri plate și rapide. Rusoaica a și forțat de multe ori pe mingea a doua, deranjată fiind de agresivitatea Simonei, și a greșit, 5 duble greșeli față de niciuna a jucătoarei noastre.

35% puncte pe serviciul doi a câștigat Sharapova în meciul cu Simona Halep

Serviciul a mers excelent

Spre deosebire de alte dueluri, Simona nu i-a oferit deloc șanse Sharapovei, una dintre cele mai bune jucătoare la retur din circuitul WTA. A fost mai solidă pe propria servă și a variat modul în care a servit, arătând progresul pe care și l-a dorit în ultimele luni, chiar și pe mingea a doua, un punct nevralgic al jocului Simonei. A pierdut o singură dată un game când a servit, iar rusoaica nu s-a mai apropiat apoi de șanse de break până la finalul meciului.

2-2  este raportul așilor în confruntarea Halep - Sharapova

Răbdătoare, psihic perfect

Halep este recunoscută pentru izbucnirile nervoase, mai ales din ultimul an. Totul s-a schimbat în această după-amiază, când nu s-a enervat deloc în momentele importante sau când era condusă. Românca nu s-a crispat a fost și extrem de răbdătoare, a prelungit multe puncte și a determinat-o pe Maria Sharapova să greșească.

39 de greșeli neforțate a avut Sharapova în acest meci, față de cele 6 ale lui Halep

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
petre47
petre47  •  05 Octombrie 2017, 10:14

Daca n-a fost un accident, acesta poate fi momentul de plecare spre victorii in marile turnee.

merace
merace  •  04 Octombrie 2017, 22:03

HAI SIMO! Cred ca Simona a mai depasit un prag, in afara de cel de a o bate pe Sharapova. Are acum macar o victorie directa la orice jucatoare activa care a fost pe locul 1 mondial si conteaza azi in WTA. Asta cred ca ii spune deja ca poate sa bata pe oricine, daca lupta bine. HAI SIMONA!

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  04 Octombrie 2017, 19:35
Postat de haideusicfr pe 04 Octombrie 2017, 13:55

Sa ne pastram limitele ! N-a fost nici o victorie "istorica". A fost excelent ca a castigat ,e si o victorie de moral mai ales ,dar ca totdeauna e si un dar ....au jucat numarul 2 mondial cu ..104 .Tot mondial.

Tu , oricum esti limitat, asa ca nu intelegi nimic din sport , doar filozofezi *** sau *** filozofic, cum vrei !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează