SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

A pierdut Novak Djokovic intenționat la Viena? „Mi-am îndeplinit misiunea”

Novak Djokovic. foto: Guliver/Getty Images +7   FOTO
Novak Djokovic. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 31 octombrie 2020 07:23 / Actualizat sambata, 31 octombrie 2020 09:15

Novak Djokovic (33 de ani), liderul mondial din ATP, a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului de la Viena, învins categoric de italianul Lorenzo Sonego (25 de ani, 42 ATP), scor 2-6, 1-6.

  • Lorenzo Sonego pierduse în calificări și a ajuns pe tabloul principal din postura de lucky loser. În semifinale va juca împotriva câștigătorului dintre Grigor Dimitrov și Daniel Evans.
  • E prima dată în cariera lui Djokovic când e învins de un lucky loser.
  • E a doua oară în carieră când Djokovic câștigă doar 3 game-uri într-un meci pe hard. Primul meci a fost în 2005, la Australian Open, cu Marat Safin 0-6, 2-6, 1-6.

Înfrângerea drastică i-a alarmat pe fanii sârbului, însă Nole a ținut să-i liniștească după meci. Djokovic a lăsat de înțeles că nu s-a întrbuințat la maximum pentru partida cu Sonego, relaxat că și-a îndeplinit obiectivul trasat înainte de sosirea la Viena: acela de a câștiga două meciuri pentru a-și securiza primul loc mondial la finalul lui 2020.

„Da, faptul că joi am primit confirmarea că voi încheia anul pe primul loc a avut azi un efect asupra mea. Am reușit ce mi-am propus când am venit aici, mi-am asigurat locul de lider mondial

Plec de aici împăcat cu ce am făcut, privesc deja spre următorul capitol al carierei mele. Sunt sănătos și vreau să închei sezonul în forță la Londra. Nu sunt mâhnit de ceea ce s-a întâmplat, mi-am îndeplinit misiunea”, a afirmat liderul mondial, conform Eurosport.

Djokovic vrea să doboare recordul lui Federer

2020 va fi al șaselea an pe care Djokovic îl încheie în fruntea clasamentului ATP, iar sârbul nu vrea să se oprească aici. Acesta a pus ochii pe recordul de săptămâni petrecute pe locul 1 în ierarhia ATP (310), deținut de elvețianul Roger Federer. În acest moment, Djokovic este la 292. Detalii, AICI!

VIDEO Rezumatul meciului Djokovic - Sonego:

FOTO Lorenzo Sonego, victoria carierei în fața lui Novak Djokovic. Imagini spectauloase din meci

+3 FOTO

VIDEO Sever Dron, dezamăgit de Novak Djokovic: „N-o să ajungă niciodată la nivelul lui Federer sau Nadal”

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Novak Djokovic, demolat de un lucky loser la Viena! E cea mai drastică înfrângere din carieră pe hard

INTERVIU Irina Bara își exprimă senzațiile după turneul carierei » Culisele rezultatului de la Paris, de ce nu-și setează obiective + cui îi datorează totul: „Au fost ani grei pentru ei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
andrei.33
andrei.33  •  31 Octombrie 2020, 18:27
Postat de adi_stelistul pe 31 Octombrie 2020, 08:58

Daca tot vorbiti de recorduri e de consemnat un record reusit in aceasta saptamana de Rafael Nadal. El a atins borna de 789 de saptamani consecutive in top 10 (e acolo de mai bine de 15 ani), depasind un record ce data din 1988 si ii apartinea lui Jimmy Connors (americanul s-a oprit la 788 de saptamani consecutive in top 10).

In ciuda accidentarilor Rafa e cel mai constant jucator de la varful ierarhiei ATP. Simona e la fel la feminin, cea mai constanta. E in top 10 de vreo 6 ani cred.

cosmin_1
cosmin_1  •  31 Octombrie 2020, 11:08

I se mai spune si novak ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

reteleanu
reteleanu  •  31 Octombrie 2020, 10:13

cota ca medvedev, nole si thiem sa piarda ieri in 2 seturi toti 3 era 2500. adica puneai 2 lei si luai 5000.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează