SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

A recunoscut tot! Momentul care i-a revoluționat anul lui Djokovic: "Am urcat pe acel munte și am simțit asta"

FOTO: Instagram Novak Djokovic
FOTO: Instagram Novak Djokovic

Articol de GSP - Publicat luni, 10 septembrie 2018 15:20

Cui nu-i era dor de Novak Djokovic? Sârbul de 31 de ani a revenit la dominația autoritară cu care a demolat circuitul ani la rândul și s-a impus în finala turneului de la US Open în fața lui Juan Martin del Potro (4 ATP), scor 6-3, 7-6 (4), 6-3.

Cum a fost totuși posibil ca, după înfrângerea de la Roland Garros cu Marco Cecchinato, sârbul să se regenereze de o asemenea manieră și să câștige două Slam-uri la rând? O experiență pe munte, alături de minunata sa soție, Jelena, a schimbat totul. O spune chiar Nole.

"Ne-am așezat și doar am privit lumea din acea perspectivă. Am simțit o nouă inspirație, o nouă motivație. M-am gândit la tenis, la emoția pe care acest sport mi-o provoacă. Am simțit doar lucruri pozitive, de parcă aș fi primit un nou tonus pentru acest sport", a declarat sârbul, potrivit BBC.

Nole și Jelena au fost în vacanță în această vară pe Muntele Sainte-Victoire din sudul Franței. Djokovic face o recomandare turistică pentru toți fanii săi: "Vă recomand să escaladați acel munte. Lucruri grozave vor apărea în viața voastră!"


*Sursă foto: Instagram Jelena Djokovic

Sursă de inspirație pentru Djokovic a fost Paul Cezanne, celebrul pictor francez din secolul al 19-lea, care la rândul său a escaladat muntele în tinerețe. 

14 turnee de Mare Șlem
are acum Djokovic, sârbul egalându-l pe americanul Pete Sampras

Vezi și: A început "vânătoarea"! » Novak Djokovic a câștigat al 2-lea Slam consecutiv. Îi poate depăși pe Nadal și Federer?

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
spinoza
spinoza  •  11 Septembrie 2018, 08:06

Bravo Nole! Un sportiv desăvârșit!

burgman
burgman  •  11 Septembrie 2018, 00:07

Sarbul are ceva la creier, e clar. Pana deunazi o ardea cu Guru ala spaniol, apoi a tot angajat si concediat antrenori, ca sa revina la caposul ala de Vajda. Foarte talentat, dar impulsiv si vulcanic.

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  10 Septembrie 2018, 16:19

L-a egalat pe americanul Pete Pampers? bun asa! :D

Vezi toate comentariile (3)
Comentează