SPORTURI  »  TENIS  »  DEZVĂLUIRE

A refuzat Grigor Dimitrov testul? » Bulgarul a avut febră încă de vinerea trecută, managerul lui admite: „Nu am fost disciplinați”

Grigor Dimitrov în acțiune la Adria Tour Foto Guliver/GettyImages
Grigor Dimitrov în acțiune la Adria Tour Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 23 iunie 2020 14:57 / Actualizat marti, 23 iunie 2020 16:44

Grigor Dimitrov, primul pozitiv la noul coronavirus dintre jucătorii participanți la Adria Tour, a prezentat unele simptome încă de la sosirea la Zadar, dar nu ar fi acceptat să-și facă proba.

Doi jucători care au evoluat în Croația, Dimitrov și Borna Coric, unul care a fost pe teren la Belgrad, în săptămâna anterioară, Viktor Troicki, și soția acestuia. Antrenorul și fizioterapeutul lui Grigor și fizioterapeutul lui Djokovic. Toți au testat pozitiv la COVID-19 după etapele Adria Tour disputate în Serbia și Croația. Cotidianul croat Jutarnji list avansează însă o variantă nouă în ceea ce-l privește pe Grigor Dimitrov, citând o sursă credibilă apropiată jucătorilor. Se pare că alarma se pornise cu măcar două zile înainte ca bulgarul să fi părăsit Zadarul cu destinația Monte Carlo.

A stat deoparte

Vinerea trecută, în timpul demonstrativului „Novak și stelele circuitului”, bulgarul nu a intrat pe teren. Toți ceilalți jucători au participat la meciul întins pe o oră, în timp ce Dimitrov a rămas pe bancă, alături de Donna Vekic. A pășit pe zgură doar pentru a face fotografiile oficiale cu adversarii pe care urma să-i înfrunte sâmbătă și duminică. Sursa susține că deja nu se simțea bine și că avea febră, dar a refuzat propunerea de a face testul pentru noul coronavirus.

În ziua următoare, a pierdut sonor în fața lui Borna Coric, 1-4, 1-4 în doar 36 de minute, apoi le-a comunicat organizatorilor că se retrage din turneu, locul lui fiind luat de rezerva Nino Serdarusic. Directorul Adria Tour, Djordje Djokovic, unul dintre frații lui Novak, a comunicat presei din Serbia că motivul abandonului lui Dimitrov, cel comunicat organizatorilor, a fost o accidentare la cot. Duminică dimineață, bulgarul a folosit mașinile oficiale puse la dispoziția jucătorilor pentru a ajunge la aeroport, de unde a luat la ora 7:20 un zbor spre Monte Carlo. 

Față în față cu Coric

Există varianta ca Grigor să fi avut deja virusul încă de joi, zi în care s-au desfășurat mai multe activități la Zadar, inclusiv un meci de baschet și Kid’s Day. Seara, s-a aflat între cele 70 de persoane invitate la restaurantul Niko. Acolo, Dimitrov și Coric au stat la masă față în față, jucătorul croat fiind încadrat de Mate Delici și Ana Konjuh. Atât Dimitrov, cât și Cioric au primit rezultatul pozitiv al probei pentru virusul SARS-CoV-2, Delic și Konjuh au testat negativ. 

„Am greșit, nu am fost disciplinați”

Managerul lui Dimitrov, Gheorghi Stoimenov, a recunoscut că staff-ul jucătorului bulgar a neglijat unele măsuri legate de coronavirus. „Este un aspect sensibil: dacă vine cineva să te salute afectuos tu să-ți pui masca și să răspunzi cu «Nu, eu sunt altfel». Fiecare dintre noi a făcut asemenea erori. Nu am fost atât de disciplinați pe cât ar fi trebuit să fim”, a afirmat Stoimenov în emisiunea Tazi sutrin de la televiziunea națională bulgară. „Nu știu în ce fel se răspândește virusul, Eu am petrecut mult timp cu el și am testat negativ”, a adăugat. Alți membri ai echipei lui Grigor, antrenorul Christian Groh și fizioterapeutul Algis Hristov, au fost însă confirmați pozitiv la COVID-19. 

A refuzat Grigor Dimitrov testul? » Bulgarul a avut febră încă de vinerea trecută, managerul lui admite: „Nu am fost disciplinați”
Grigor Dimitrov, al treilea din stânga, lângă Viktor Troicki, la festivitatea de premiere de la Belgrad Foto Guliver/GettyImages

Analize medicale complete

„Grigor e bine, se recuperează treptat. Simptomele s-au diminuat, era doar puțin obosit”, a dezvăluit managerul bulgarului. „Când s-a întors la Monaco, nu se simțea bine și a făcut un set complet de analize, nu doar testul specific pentru COVID-19. Radiografia la plămâni a arătat că sunt complet curați. Cred că va fi bine, sper să-și revină repede, dar e îngrijorat. A petrecut trei luni în izolare, în State, iar acum să pățească acest lucru... Cu siguranță, ritmul sportiv îi va fi întrerupt”. 

Rezultatele lui Grigor Dimitrov la Adria Tour

Etapa de la Belgrad

AdversarScor
Dusan Lajovic4-3 (2), 3-4 (5), 4-1
Nikola Milojevic1-4, 3-4 (4)
Dominic Thiem3-4 (2), 3-4 (6)

Etapa de la Zadar

AdversarScor
Borna Cioric1-4, 1-4

Citește și alte știri din tenis

Al treilea tenisman care a participat la turneul lui Djokovic are coronavirus » Și soția lui s-a infectat

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
paiazze
paiazze  •  23 Iunie 2020, 17:35

Ce ***... Ba, daca nu ai simptome inteleg. Dar daca ai febra, ti-e rau, ce mama ma-sii refuzi sa-ti faci testul? Ce ai de castigat? Nu te vaccineaza nimeni cu forta, daca asta e problema, ca nu exista niciun vaccin deocamdata. E mai bine sa dai boala si pe la altii si sa te faci de cacao dupa aia? Mai ales ca toti *** astia intorc banii cu lopata, dar chiar si asa nu cred ca platesc testul din banii lor Bine-a zis cine-a zis ca banu' nu te face nici mai destept, nici mai educat, nici mai om.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  23 Iunie 2020, 17:00

Astia si daca anunta la spital ca se retrag din tennis definitiv au strans destul sa aibe o viata linistita pina la adanci batrineti. Nu va mai faceti atitea griji

iulihenry14
iulihenry14  •  23 Iunie 2020, 16:51

Dacă vine cineva să te salute afectuos tu să-ți pui masca și să răspunzi cu «Nu, eu sunt altfel»....da ma baieti e o rusine sa porti o masca. Daca doamne fereste il imbolnavesti fara sa stii si apoi el isi imbolnaveste tot neamul si ii decedeaza persoane dragi lui nu mai e o rusine. Dar sa porti o masca este o rusina grozava pentru playboii din ATP si stafful lor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează